Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow «Διεθνής απειλή η Πιονγκγιάνγκ»
«Διεθνής απειλή η Πιονγκγιάνγκ» Εκτύπωση E-mail
17.06.09

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε την Τρίτη ότι τα πυρηνικά και πυραυλικά προγράμματα της Βόρειας Κορέας δημιουργούν σοβαρή απειλή για την περιοχή και τον κόσμο

και απηύθυνε έκκληση για σθεναρή προσπάθεια για την επιβολή διεθνών κυρώσεων.

Ο Ομπάμα έκανε τις δηλώσεις αυτές σε συνέντευξη Τύπου, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας Λι Μιουνγκ-Μπακ στο Λευκό Οίκο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ακόμη ότι η Βόρεια Κορέα έχει ιστορικό διάδοσης των πυρηνικών, γεγονός που καθιστά απαράδεκτο για την Πιονγκγιάνγκ να γίνει δεκτή ως πυρηνική δύναμη.

Ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος, από την πλευρά του, δήλωσε ότι η σχέση ΗΠΑ - Νότιας Κορέας θα κάνει τη Βόρεια Κορέα να το σκεφτεί διπλά, πριν λάβει οποιαδήποτε μέτρα, για τα οποία θα μετανιώσει.

Προσέθεσε ωστόσο ότι η Βόρεια Κορέα πιθανώς να απαντήσει στις πρόσφατες κυρώσεις του ΟΗΕ, με ένα νέο γύρο δοκιμών πυραύλων.

Μιλώντας αμέσως μετά, ο Ομπάμα είπε ότι η Ουάσινγκτον και οι σύμμαχοί της θα συζητήσουν την απαγόρευση ναυσιπλοΐας των βορειοκορεατικών πλοίων τους επόμενους μήνες, ως τμήμα των κυρώσεων του ΟΗΕ που έχουν επιβληθεί στην Πιονγκγιάνγκ, λόγω της πυρηνικής δοκιμής που πραγματοποίησε.

Ο κ. Ομπάμα εξέφρασε επίσης τη δέσμευσή του να εγγυηθεί την ασφάλεια του μεγάλου νοτιοκορεάτη συμμάχου του. «Θα εργαστούμε σθεναρά για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής ασφάλειας», δήλωσε ο Ομπάμα στο πλευρό του νοτιοκορεάτη ομολόγου του Λι Μιούνγκ Μπακ, στον Λευκό Οίκο.

«Επαναβεβαιώσαμε το μόνιμο χαρακτήρα της συμμαχίας μας και τη δέσμευση της Αμερικής να εξασφαλίσει την άμυνα της Δημοκρατίας της Κορέας (Νότια Κορέα)», τόνισε, υπαινισσόμενος την πλεονεκτική θέση, εξ αιτίας των πυρηνικών, της γειτονικής Βόρειας Κορέας.

Ο Ομπάμα διαβεβαίωσε ότι θα παρακολουθεί για την πλήρη εφαρμογή των κυρώσεων που υιοθετήθηκαν την Παρασκευή από την Βόρεια Κορέα, ειδικότερα αυτές που έχουν ως στόχο τα φορτία με προορισμό ή προέλευση από την Βόρεια Κορέα.


Η Βόρεια Κορέα δήλωσε το Σαββατοκύριακο ότι θα αρχίσει ένα πρόγραμμα εμπλουτισμού ουρανίου και ότι θα χρησιμοποιήσει όλο της το ουράνιο σε οπλικά συστήματα, σε απάντηση στις νέες κυρώσεις του ΟΗΕ.
e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3666&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote