Αρχική arrow ΡΙΠΕΣ arrow ΦΑΙΔΡΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΓΑΛΑΖΙΑ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΥΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΣΚΗΝΗ
ΦΑΙΔΡΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΓΑΛΑΖΙΑ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΥΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΣΚΗΝΗ Εκτύπωση E-mail
16.06.09

Του Σάκη Σερέτη

Την ίδια ώρα που οι συνεχείς (9μέχρι τώρα ) παραιτήσεις στελεχών από το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης, αποτυπώνουν με τα μελανότερα χρώματα τις προοπτικές του θεσμού και η καμπάνα της αποσύνθεσης, έχει αρχίσει να χτυπάει εκκωφαντικά, τα «γαλάζια παιδιά» της διοίκησης εξακολουθούν να σφυρίζουν αδιάφορα κάνοντας την πάπια.

 

Ο πρόεδρος Δ. Καλαμαράς και οι «υποταγμένοι» συνεργάτες του, είναι οι μόνοι που δεν βλέπουν την χαοτική κατάσταση που επικρατεί στον οργανισμό και προσπαθούν με διάφορες προχειρότητες να καλύψουν την λερωμένη φωλιά τους, ενώ ακολουθώντας τον δρόμο του αντιπερισπασμού, χρησιμοποιούν την λάσπη και τον εκφοβισμό σαν εύκαιρο μέσο σπίλωσης και κάμψης, όλων αυτών που είχαν το θάρρος να εκφράσουν δημόσια την διαφορετικότητα των απόψεων τους, καταγγέλλοντας την αδιαφανή πορεία του οργανισμού.

Ακουστήκαν διάφορα ευτράπελα από τους καρεκλοκένταυρους της «κραταιάς» όσον αφορά στην δημόσια καταγγελία των επτά διαφωνούντων συμβούλων του διοικητικού συμβουλίου.

Όμως η καλύτερη λέξη που κατάφεραν να αρθρώσουν οι δημοκράταροι της 29ης οδού, ήταν η παραπομπή των διαφωνούντων στο πειθαρχικό, με την δικαιολογία ότι εξέθεσαν και ντρόπιασαν όλους αυτούς (εννοούν και το εαυτό τους οι υπερφίαλοι) τους «νομοταγείς» εκλεγμένους και κατά συνέπεια και τον θεσμό που υποτίθεται υπηρετούν.

Ζήλεψαν φαίνεται την δόξα του αχυρένιου αρχιδικαστή και πρώτου διδάξαντα στις εκδικητικές παραπομπές διαφωνούντων Ν.Διαμαντίδη, ο οποίος εξακολουθεί να περιφέρεται στα παλιά του λημέρια εκλιπαρώντας για λίγη δημοσιότητα, ενώ παράλληλα αναζητά ρόλο στα τεκταινόμενα, γεγονός που ίσως να του επιτρέψει να διαπραγματευτεί την ατιμωρησία του. (παλιές κακές συνήθειες…)

Εντούτοις , αν όντως συμφωνούν με την γραμμή που χάραξε ο πρώην πρόεδρος- κατηγορούμενος «με αίσθημα ευθύνης» και σημερινός υπόδικος στην κοινή γνώμη Ν.Διαμαντίδης, καλό θα ήταν να ξεκινήσουν από αυτόν τις ασκήσεις διαφάνειας και απόδοσης ευθυνών.

Καθόσον το αραχνιασμένο και μονόπλευρα εφαρμοσμένο πόρισμα της ειδικής εξεταστικής επιτροπής που του καταλογίζει σειρά παραβάσεων, εξακολουθεί να υπάρχει καταχωνιασμένο σε κάποιο συρτάρι .

Ανασύροντας το από την αφάνεια και ερμηνεύοντας απλά το περιεχόμενο του, μπορεί εύκολα ο κάθε αναγνώστης του, να διαπιστώσει τον βαθμό ευθιξίας καθώς και την αναλγησία που διακατέχει όλους αυτούς, τους σημερινούς νομοταγείς και ευαίσθητους «συνήθεις ύποπτους»,που καμώνονται πως η δημόσια διαφωνία των επτά συμβούλων έπληξε το γόητρο τους.

Η πρόσφατη επαναληπτική γενική συνέλευση, αποκάλυψε για άλλη μια φορά τους διακριτούς ρόλους των εργολάβων της παραπληροφόρησης, καθώς το παρεάκι των «κληρονόμων» είχε δουλέψει αρκετά σε αυτό τον τομέα.

Ευθυγραμμισμένα απόλυτα και γραπτώς δασκαλεμένα τα «δεξιόστροφα εξαπτέρυγα-παπαγαλάκια»,είχαν το θράσος να αποκαλέσουν κατάπτυστους και υπό διαγραφή όλους αυτούς (7), που εξέφρασαν δημόσια την διαφορετικότητα τους και φυσικά, ο δικηγόρος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δ.Καλαμαράς που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του, στο άκουσμα αυτού του χαρακτηρισμού ούτε καν αντέδρασε ….

Όπως επίσης δεν αντέδρασε και στις δημόσιες τοποθετήσεις του κ.Α.Σκοτίδα, ο οποίος προκαλώντας τον αρχικά σε δημόσιο ανοιχτό διάλογο, αποκάλυψε κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην γενική συνέλευση, ότι ο πρόεδρος είπε αρκετές φορές ψέματα στο θέμα της κακοδιαχείρισης που ο ίδιος κατήγγειλε με επίσημη επιστολή.

Είπε πολλά και διάφορα περί ενότητας και ομοψυχίας κατά την μακρόσυρτη αναφορά του ο κ.Δ.Καλαμαράς, αλλά για την «ταμπακέρα» των σκανδάλων και της αδιαφάνειας τίποτα!!!!.

Δεν μπήκε καν στον κόπο να διαβάσει το περιεχόμενο της καταγγελίας των επτά συμβούλων του και απόφυγε σαν τον εξαποδό το λιβάνι, να διαβάσει την επιστολή Σκοτίδα, στερώντας έτσι την ευκαιρία από τα μέλη της γενικής συνέλευσης, να ενημερωθούν επίσημα για το περιεχόμενο της.

Αξιομνημόνευτη και παροιμιώδης ήταν η αναφορά του κ Καλαμαρά προς τους δημοσιογράφους, (οι οποίοι εξακολουθούν να βρίσκουν κλειστές τις πόρτες της ενημέρωσης την τελευταία τριετία), μερικοί εκ των οποίων τόνισε γράφουν ότι θέλουν, ενώ παράλληλα μίλησε και για δημοσιογράφους που τα έχουν καλά με τον σπιτονοικοκύρη τους.

Ξεχνώντας προφανώς ότι και ο ίδιος τα έχει καλά με τον δικό του σπιτονοικοκύρη ,ο οποίος στο παρά πέντε των εκλογών του περασμένου Ιουνίου, ακολουθώντας την τακτική του εφιάλτη και ξεπουλώντας τους πρώην συνοδοιπόρους του, έγινε δεκανίκι του και μεθόδευσε μαζί με τους άλλους δυο δεξιόστροφους «νεροκουβαλητές» της ίδιας ομάδας, την αναρρίχηση του κ.Δ.Καλαμαρά στην προεδρία .(Περασμένα μεγαλεία και τρελές ιστορίες για τον γαμπρό, που εντελώς ξαφνικά δεν αισθάνονταν άνετα για συνεργασίες).

Ωστόσο για να επιστρέψουμε στο ζοφερό παρών και να μην ξεχνιόμαστε ,έχουμε μπροστά μας την κωμικοτραγική υποθετική παραίτηση του κ Καλαμαρά (γύρνα πίσω αρχηγέ) καθώς και τα μαθήματα παπαγαλισμού που παρέδωσαν τα «υποταγμένα» εξαπτέρυγα του, τα οποία επέτυχαν για άλλη μια φορά να αποσυντονίσουν το σώμα των μελών της Ομοσπονδίας σε τέτοιο σημείο, που κανένας τους δεν αναρωτήθηκε για την μειωμένη αριθμητική παρουσία των αντιπροσώπων.

Όμως αυτό είναι ένα αληθινό γεγονός που αποτυπώνει γλαφυρότατα την αποστροφή των Ομογενών προς τα πρόσωπα που διοικούν την Ομοσπονδία, εκ των οποίων μερικά εξακολουθούν να θεωρούν αταλάντευτα, τον θεσμό ιδιοκτησία τους και κατά συνέπεια, παραμένουν ακλόνητοι στα πόστα τους χάρις στην παθητική αδράνεια των υπολοίπων .

Δυστυχώς όμως γίνεται πλέον μόνιμη κατάσταση η επαναληπτική συνεδρίαση των γενικών συνελεύσεων με μικρότερο αριθμό των ίδιων «γνωστών»αντιπροσώπων, ενώ η εσκεμμένη χρονική καθυστέρηση της διαδικασίας, κουράζει και οδηγεί τους υπόλοιπους αντιπροσώπους στην αποχώρηση, με αποτέλεσμα η λήψη αποφάσεων να αποτελεί προνόμιο των λίγων «γνωστών» αντιπροσώπων, που σαν μολυβένια στρατιωτάκια διανυκτερεύουν στο κτήριο της «κραταιάς».

Όμως η ευαισθησία και ο σεβασμός των δημοκρατικών διαδικασιών, αποτελούν ανύπαρκτο είδος για την σημερινή ομάδα εξουσίας του οργανισμού και φυσικά δεν ιδρώνει το αυτί τους σε κάτι τέτοια.

Έτσι παριστάνουν τον κουφό στις καταγγελίες για κουκούλωμα των οικονομικών ατασθαλιών και συνεχίζουν ακάθεκτοι στην διαχείριση των θεμάτων της Ομοσπονδίας, με την γνωστή προχειρότητα που τους διακρίνει, κάνοντας επικίνδυνους αυτοσχεδιασμούς.

Επειδή όμως οι συγκρίσεις είναι καταλυτικές και συνάμα ταπεινωτικές για τους σημερινούς χαϊδεμένους «γαλάζιους υπηρέτες» του θεσμού, σας παραθέτω τις παραιτήσεις δυο ακόμη μελών του διοικητικού συμβουλίου.

Όσον αφορά το παρεάκι των «ευαίσθητων ντροπιασμένων» μην ανησυχείτε γιατί δεν πρόκειται να τα βάψουν μαύρα.

Αμύνονται σθεναρά και εξακολουθούν να στρουθοκαμηλίζουν παίρνοντας θέσεις κόντρα στο ρεύμα, ενώ ετοιμάζονται μετά την πρόσφατη μπουγάδα της επιστολής Σκοτίδα, να βάλουν το καλοκαιρινό λουκέτο στις εργασίες της Ομοσπονδίας..

Τον Σεπτέμβριο με το καλό θα επιστρέψουν να συνεχίσουν το έργο τους και να αντιμετωπίσουν με ημίμετρα και διορισμούς συμβούλων , τις αυξανόμενες παραιτήσεις εκλεγμένων στελεχών.

Υ.Γ

Ακολουθούν οι παραιτήσεις της Ε.Τζουμάκα και του Γ.Παράλεμου που έχουν κατατεθεί επίσημα στην γραμματεία της Ομοσπονδίας.

 

 

Ελισάβετ Τζουμάκα

 

Μαϊου 28, 2009

 

Αξιότιμο κ. Δημήτριο Καλαμαρά, Πρόεδρο

Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου

Federation of Hellenic Societies of Greater New York

22-51 29th Street

Astoria, NY 11105

Αγαπητέ κ. Καλαμαρά και αγαπητοί συνάδελφοι:

Επιθυμώ να υποβάλω την παραίτησή μου από το παρόν Διοικητικό Συμβούλιο καθώς μετά λύπης μου διαπίστωσα ότι η οποιαδήποτε προσπάθεια προσφοράς προς τον οργανισμό είναι μάταια υπό τις παρούσες συνθήκες.

Επικαλούμαστε τον εθελοντισμό για να καλύψουμε αδυναμίες και επιτρέπουμε στις προσωπικές μας εμπάθειες να κυριεύουν τις πράξεις και τις αποφάσεις μας με αποτέλεσμα να υποσκάπτουν το έργο μας αλλά και την αξιοπιστία της Ομοσπονδίας.

Η κοινή γνώμη, δηλαδή η ευρύτερη Ομογένεια, έχει χείριστη εικόνα για τον Οργανισμό και δυστυχώς επί ένα χρόνο τώρα δεν καταβάλαμε καμία προσπάθεια να ανατρέψουμε την εικόνα αυτή. Αντιθέτως με τον τρόπο που χειριστήκαμε την λειτουργία του οργανισμού εγκλωβιστήκαμε στην παραδοσιακή τακτική του παρελθόντος. Γεγονός που αποδείχθηκε δυστυχώς περίτρανα στην επαναληπτική Γενική Συνέλευση της 27ης Μαϊου 2009 καθώς ήταν ελάχιστος ο αριθμός των αντιπροσώπων που έδωσαν το παρών.

Η περιρέουσα φιλολογία για την κακή διαχείριση των οικονομικών της Ομοσπονδίας δυστυχώς δεν είναι μόνο φήμες. Έχει καταγραφεί ξεκάθαρα στην έκθεση της Εφορευτικής Επιτροπής κατά την παράδοση της στο παρόν ΔΣ και αποτελεί ίσως το μοναδικό θέμα συζήτησης στην ευρύτερη Ομογένεια. Οφείλαμε λοιπόν να ξεκαθαρίσουμε το τοπίο με τον ίδιο ζήλο που επιδείξαμε για παράδειγμα για το θέμα της αποζημίωσης που έδωσε η ασφαλιστική μας εταιρεία για το ατύχημα που σημειώθηκε στον χώρο της Ομοσπονδίας. Όμως δυστυχώς για μια ακόμη φορά αποδείξαμε ότι είμαστε δέσμιοι των «ομάδων» και ότι η διάθεση για σύμπνοια και ομόνοια μας κατακλύζει μόνο για δημόσια κατανάλωση. Κατανοητό αγαπητοί συνάδελφοι αλλά αυτή η λογική δεν με αφορά και δεν έχω καμία πρόθεση να την ενστερνιστώ.

Αν και από τις πρώτες κιόλας συνεδριάσεις κατατέθηκε πρόταση για την καθιέρωση συγκεκριμένης ημέρας του μήνα για τις συνεδριάσεις του ΔΣ δεν υιοθετήθηκε και ακολουθήθηκε η πρακτική του παρελθόντος με αμέτρητες έκτακτες συνεδριάσεις στις οποίες οι σύμβουλοι καλούνταν τηλεφωνικώς, πολλές φορές λίγες ώρες πριν την συνεδρίαση. Αλλά ακόμη και στις τακτικές συνεδριάσεις – 3 στον αριθμό – καταστρατηγήθηκε η σειρά των θεμάτων, δεν αναγνώσθηκαν τα πρακτικά και η εισερχόμενη και η εξερχόμενη αλληλογραφία, όπως για παράδειγμα στην συνεδρίαση της 6ης Μαΐου 2009, όπου διαπιστώσαμε ότι δεν έχουμε τα πρακτικά από τις τελευταίες 4 συνεδριάσεις του Δ.Σ. Υπήρξαν αρκετές περιπτώσεις που μέλη του ΔΣ ενημερώνονταν από τα ΜΜΕ για ενέργειες της Ομοσπονδίας που δεν τέθηκαν ποτέ σε ψηφοφορία στο αρμόδιο όργανο. Όμως ακόμη κι αυτό καταφέρναμε να το αναγάγουμε σε επίτευγμα όταν προερχόταν από εμάς και σε μέγα ατόπημα όταν προερχόταν από κάποιον άλλο!

Παρά την διάθεσή μου να συμβάλω στο έργο της Ομοσπονδίας, η προκατάληψη και οι προσωπικές προτιμήσεις, κυριάρχησαν με αποτέλεσμα οποιαδήποτε ενέργεια να γίνεται αντικείμενο επιθέσεων και σχολίων. Ο καθένας από μας έχει εγνωσμένη κοινωνική αξία και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί η Ομοσπονδία πεδίο αντιπαράθεσης σε προσωπικό επίπεδο, όμως δυστυχώς κάποιοι πιστεύουν το αντίθετο.

Χωρίς να θέλω να σας κουράσω, πιστεύω ότι όλοι αντιλαμβάνεστε τα προβλήματα που υπάρχουν στην λειτουργία του οργανισμού και την απαξίωση που έχει υποστεί ο θεσμός. Αν δεν θωρακιστεί με την αναθεώρηση του παρόντος καταστατικού αισθάνομαι ότι είναι θέμα χρόνου ακόμη κι αυτή η ίδια η ύπαρξή του. Θα μπορούσαμε για παράδειγμα να προτείνουμε χρονικό όριο για την θητεία των αντιπροσώπων (term limits) για να ανανεωθεί η Γενική Συνέλευση και να μειώσουμε και τις πιθανότητες αντιπροσώπων από τους συλλόγους «σφραγίδες». Ωστόσο με θλίψη διαπιστώνω ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση να αλλάξει αυτή η κατάσταση διότι εξυπηρετεί κάποιους οι οποίοι θεωρούν ότι η συμμετοχή τους στην ομοσπονδία είναι εφ’ όρου ζωής.

Ο μεγαλύτερος εχθρός της Ομοσπονδίας είναι τελικά ο ίδιος της ο εαυτός καθώς η απαγκίστρωση από το παρελθόν είναι αδύνατη. Η όποια προσπάθεια για την βελτίωση του οργανισμού δεν πρόκειται να επιτύχει αν δεν κλείσουμε τους παλιούς λογαριασμούς. Αποχωρώ από το παρόν ΔΣ ακριβώς διότι δεν κατάφερε να απαλαγεί από τα «φαντάσματα» του παρελθόντος και διότι δεν πρόκειται να αλλάξει η κατάσταση όσο η νοοτροπία παραμένει η ίδια.

Σας ευχαριστώ για την συνεργασία.

Με εκτίμηση,

Ελισάβετ Τζουμάκα

GEORGE PARALEMOS

May 27, 2009


Members of the Board of Directors

Federation of Hellenic Societies of Greater New York

22-51 29th Street

Astoria, NY 11105

Dear Members of the Board:

I wish to submit my resignation from the Board of Directors of the Federation of Hellenic Societies of Greater New York, effectively immediately. Although I maintain my heartfelt passion to provide my services for the betterment of our organization, I sadly feel that I can no longer provide those services in the environment that has been created.

Unfortunately, after one year of service on the Board of Directors, I have witnessed the following:

· A completely disorganized process of the meetings of the Board of Directors, which are run without regard to protocol and order.

· Intermittent reading of the minutes of previous meetings of the Board of Directors.

· Selective reading of correspondence, depending on the wishes of the General Secretary.

· A disregard for informing the societies through mailings.

· A disregard for informing media through press releases.

· With the exception of the Parade Committee and somewhat of the Cultural Committee, a non-existence of, and a lack of workings by, the Federation’s Committees.

· Apathy toward the attempt at applying for new government and private grants.

· A lackadaisical attitude toward the constitutional changes that so many of us have demanded for years.

· A complete neglect of the need to deal with the rogue societies that plague the Federation.

Finally, let me remind you that I have served the Federation honorably over the years in different capacities. Although the previous boards I have served on have had their fair share of problems, it seems this one is in complete disarray. The current board lacks the ability and foresight to get anything accomplished. Considering that you will disagree with my statement and without wishing to debate this matter with you, and taking into account all above mentioned issues, I simply conclude that my existence on the Board of Directors is no longer of any consequence. At this time, I will refocus my time and energy to the Pan-Icarian Brotherhood that does extraordinary work to assist the Greek American Community.

Sincerely,

George Paralemos

 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3661&Itemid=34

Τελευταία ανανέωση ( 13.03.10 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote