Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Ο Ομπάμα χαιρέτισε την ομιλία Νετανιάχου
Ο Ομπάμα χαιρέτισε την ομιλία Νετανιάχου Εκτύπωση E-mail
14.06.09

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα χαιρέτισε την ομιλία του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου και χαρακτήρισε «σημαντικό βήμα προς τα εμπρός» τη θέση του κ. Νετανιάχου για την ίδρυση παλαιστινιακού κράτους.

 

 

 

«Ο πρόεδρος χαιρέτισε τοι σημαντικό βήμα προς τα εμπρός που διαφαίνεται στην ομιλία του πρωθυπουργού Νετανιάχου» ανέφερε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οϊκου, Ρόμπερτ Γκιμπς. «Ο πρόεδρος Ομπάμα έχει δεσμευτεί υπέρ της λύσης για δύο κράτη, ένα εβραϊκό κράτος του Ισραήλ και ένα ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος, στην ιστορική γη και για τους δύο λαούς», πρόσθεσε ο κ. Γκιμπς.

«Πιστεύει (ο Αμερικανός πρόεδρος) ότι αυτή η λύση μπορεί και πρέπει να εγγυηθεί τόσο την ισραηλινή ασφάλεια όσο και την εκπλήρωση των νόμιμων επιθυμιών των Παλαιστίνιων για ένα δικός τους βιώσιμο κράτος και καλοσωρίζει την ενθάρρυνση προς την κατεύθυνση αυτή που περιείχε η ομιλία του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου», κατέληξε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Υπενθυμίζεται ότι ο 59χρονος Ισραηλινός πρωθυπουργός, πιεζόμενος από τη διεθνή κοινότητα, αποδέχτηκε στη σημερινή ομιλία του την αρχή για την ίδρυση παλαιστινιακού κράτους, θέτοντας ωστόσο κάποιες προϋποθέσεις που απορρίφθηκαν αμέσως από την παλαιστινιακή πλευρά.

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3652&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 15.06.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote