Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow H TIMH… TIMH ΔΕΝ ΕΧΕΙ….
H TIMH… TIMH ΔΕΝ ΕΧΕΙ…. Εκτύπωση E-mail
12.06.07

Του Σάκη Σερέτη

 Παρακολουθώντας τις σπασμωδικές ενέργειες των αυτοδιόριστων  εγκεφάλων της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης,αναρωτιέμαι εαν υπάρχει ευαισθησία και φιλότιμο.

Το ερώτημα δεν ειναι φιλολογικό και απευθύνεται ευθέως σε αυτούς, που με το  πρόσχημα  της διμιουργίας, ανακατεύουν την τράπουλα και ανασύρουν τις ιδιες τραγικές φιγούρες του “ενδοξου”παρελθόντος,τις οποίες παρουσιάζουν σαν νέα λύση.

 Η ιστορία του ενημερωτικού συνεδρίου που σχεδίασε  ο πληθωρικός γενικός γραμματέας της “κραταιάς”,προκειμένου να αποσυντονίσει την Ομογένεια απο το εκρηκτικό πρόβλημα των παράνομων εκλογών,εχει αρχίσει και προσλαμβάνει σοβαρές διαστάσεις,που ξεπερνούν τα ορια της λογικής.

Φυσικά σε αυτή την προσπάθεια του,εχει εξασφαλίσει και την ευγενική χορηγία κάποιων δημοσιογράφων,που λειτουργούν πιεσμένοι απο το αγχος της επιβίωσης και τρέμουν στην ιδέα των αποκαλύψεων,κάποιων ατυχων στιγμών του παρελθόντος τους,με αποτέλεσμα να υποτάσσονται στις δυνάμεις του διμιουργικού χάους που προσπαθούν να μας επιβάλουν  οι αυτόκλητοι σωτήρες.

Η εξαγγελία μιας ερευνας που αφορούσε στο βίο και την πολιτεία της Κτηματικής τράπεζας,λειτούργησε σαν κυματοθραύστης της εκφρασης για συγκεκριμμένο δημοσιογράφο,που ενω πρίν απο λίγο καιρό, εξέφραζε ανοιχτά και θαραλέα τις απόψεις του για το συνέδριο φιάσκο που ετοιμάζει η Ομοσπονδία,σήμερα μετά λύπης μας τον παρακολουθούμε να βουτάει την πένα του στο μελάνι της σκοπιμότητας.

Ομως τα γραπτά μένουν και ειναι αδιάψευστος μάρτυρας των οσων περιγράφω και σε επόμενο δημοσίευμα μπορώ να σας παραθέσω αυτούσια τα γραπτά του,που αποδεικνύουν το μεγαλείο της ανακολουθίας και του συμβιβασμού.

Δεν ειναι ομως ο μόνος που ακολουθεί αυτό τον δρόμο,καθώς στην ξέφρενη κούρσα της δημοσιότητας που νομίζουν οτι θα τους αποφέρει το εν λόγω συνέδριο,απέκτησε και συνοδοιπόρο τον Επίτιμο πρόεδρο της Ομοσπονδίας,τον οποίο ανέσυραν απο την ναφθαλίνη,οι αλεξιπτωτιστές επικοινωνιακοί εγκέφαλοι του κ.Δ.Δημητρίου.

Ο κ. Β.Σταθάκος του οποίου το ονομα φέρει το κτήριο που στεγάζει την Ομοσπονδία , ανακάλυψε οψιμα οτι η Ομοσπονδία ανοίγει τα φτερά της,προς την αλλη πλευρά του Ατλαντικού και γιαυτό συντάσεται στην ομάδα αυτών, που πριν απο ενα χρόνο ειχε αποκαλέσει καραγκιόζηδες.

Μιά σύντομη αναδρομή στο παρελθόν ,μου υπενθυμίζει τις αντιδράσεις του επίτιμου,για το εκλογικό φιάσκο του περασμένου  Ιουνίου,ο οποίος σε ανοιχτή συνγκέντρωση στο Κρητικό Σπίτι ειχε παρομοιάσει το αυτοδιόριστο συμβούλιο της Ομοσπονδίας με την χούντα των συνταγματαρχών.

Εχει ο καιρός γυρίσματα οπως φαίνεται ομως και οι τραυματικές εμπειρίες που απέκτησε ο επίτιμος,απο την προηγούμενη συνεργασία του με τον κ.Δ.Δημητρίου στην εκδήλωση του Μέγαρου Μουσικής,προφανώς θυσιάστηκαν στον βωμό της δημοσιότητας.

Επειδή ομως κάποιοι εχουν επιλεκτική μνήμη,θα ηθελα να τους θυμίσω οτι αυτή η εκδήλωση του Μέγαρου Μουσικής,εξακολουθεί να παραμένει ανεξέλεγκτη από την ειδική τριμελλή επιτροπή που αποτελούσαν οι κ.κ Γ.Σερέτης,Δ.Χελιώτης,και ο πρόσφατα εκλεγμένος; στο Δ.Σ. Μ.Τραχανής.

Ο κύκλος της “διμιουργίας”του συνεδρίου παραμένει ανοιχτός και υπάρχουν θέσεις για πολλούς επιλήσμονες απο οτι φαίνεται,αρκεί να δηλώσουν υποταγή στο νέο αφεντικό της  «κραταιάς»,που κατάφερε με θαυμαστή μαεστρία να εξοστρακίσει τον “πρόεδρο” κ.Ν.Διαμαντίδη και να απομονώσει τον “Δημοσίων σχέσεων” κ.Ν.Ράλλη, τοποθετώντας τους στο ράφι της  απραξίας.

Δεύτερο ρόλο στο θέατρο του παραλόγου και στην παραγωγή εσφαλμένων εντυπώσεων, παίζουν αθελα τους και κάποιοι ραδιοφωνικοί παραγωγοί,οι οποίοι δεν γνωρίζουν το αντικείμενο και προσφέρουν γη και υδωρ στο επικοινωνιακό τρίγωνο των αυτοδιόριστων,χωρίς να αντιλαμβάνονται οτι ο κόσμος  θα τους κρίνει ανάλογα οταν θα λάμψει η αλήθεια.

Εχουμε λοιπόν ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας για τις ανάγκες προβολής του συνεδρίου,που ο τίτλος του ειναι “ο Ελληνισμός της Αμερικής στον εικοστό πρώτο αιώνα”ενω οι εγκέφαλοι του λειτουργούν με νοοτροπίες και μεθόδους που παραπέμπουν αρκετούς αιώνες πίσω.

Ετσι σε μια ραδιοφωνική εκπομπή, ακούσαμε εκπληκτοι τον κ.Δ.Δημητρίου να λέει ,”οτι η παράταξη του βρέθηκε στην εξουσία μέσα απο δημοκρατικές διαδικασίες”ξεχνώντας προφανώς οτι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί.

Ειναι προφανές οτι οκ. “γενικός γραμματέας” επενδύει πάρα πολλά στην παραπληροφόρηση και στοχεύει στην εκλογική βάση, που με διάφορα τερτίπια προσπαθεί να μεταλλάξει,προς ωφελος του.

Η πρόσφατη γενική συνέλευση που ενέκρινε και τα οικονομικά κονδύλια του συνεδρίου,αριθμούσε σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο  της Ομοσπονδίας 43 ατομα,εκ των οποίων 14 ψήφισαν υπέρ και ενας κατά.

Οι αλλοι τι απέγιναν;

Ευλογα διμιουργείται το ερώτημα ,εαν αυτός ο αριθμός αντιπροσωπεύει την οργανωμένη Ομογένεια των 198 συλλόγων που δηλώνουν οι αυτοδιόριστοι,γεγονός που θέτει σε αμφιβολία την εγκυρότητα της οποιας απόφασης τέθηκε σε ψηφοφορία και πολύ περισσότερο οταν αυτη η ισχνή “πλειοψηφία”αποφασίζει να εκταμιευθούν 30.000 δολλάρια για τις ανάγκες του επικοινωνιακού φιάσκου του εικοστού πρώτου αιώνα.

Ευαισθησία και φιλότιμο  βρέ δημοκράταροι δεν υπάρχει;

Η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού μήπως θα πρέπει να ασχοληθεί με αυτό το θέμα;

Οσον αφορά το Υπουργείο Τύπου που αναφέρθηκε οτι θα συμετάσχει σε αυτό το συνέδριο του διχασμού και της αυτοπροβολής των υπερφίαλων αυτοδιόριστων,οι πληροφορίες λένε οτι ακόμη δεν εχει δωθεί καμία απάντηση και κατά συνέπεια οσα διαδίδονται θεωρούνται ψευδή και αποκυήματα της αρωστημμένης φαντασίας του διευθυντηρίου που δυναστεύει την “κραταιά”   

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=364&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 20.12.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote