Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Προβλήματα με τους αισθητήρες ταχύτητας στα αεροσκάφη της Air France
Προβλήματα με τους αισθητήρες ταχύτητας στα αεροσκάφη της Air France Εκτύπωση E-mail
12.06.09

Τουλάχιστον σε πέντε περιπτώσεις εντός του 2008 αεροσκάφη Α330-Α340 της Air France παρουσίασαν προβλήματα με τους αισθητήρες ταχύτητας που σήμαναν λάθος συναγερμό, μεταξύ άλλων και για «απώλεια στήριξης»

σύμφωνα με μια έκθεση της ίδιας της εταιρείας που χρονολογείται από τον Σεπτέμβριο του 2008.

Στους ελαττωματικούς αισθητήρες του Α330 που κατέπεσε στον Ατλαντικό την 1η Ιουνίου αποδίδουν τα συνδικάτα την καταστροφή, αλλά το Γραφείο Ερευνών και Αναλύσεων (ΒΕΑ) που ερευνά την υπόθεση υπογραμμίζει πως «δεν υπάρχει ακόμη» καμία συγκεκριμένη απόδειξη για αυτό.

Σε εσωτερικό υπόμνημά της, του Νοεμβρίου του 2008, η Air France αναφέρει ότι υπήρξε «σημαντικός αριθμός συμβάντων» που συνδέονταν με τους αισθητήρες ταχύτητας. Τα πέντε περιστατικά, που πιστοποιήθηκαν από τους πιλότους των αεροπλάνων, καταγράφονται σε μια έκθεση ασφαλείας, με ημερομηνία 12 Σεπτεμβρίου 2008. Για να τηρηθεί η ανωνυμία των πιλότων δεν αναφέρονται οι ημερομηνίες των συμβάντων.

Τα περιστατικά αυτά αφορούν μια πτήση από το Τόκιο στο Παρίσι, μία από το Παρίσι για το Ανταναναρίβο, μία από την Καντόνα για το Παρίσι, μία από το Παρίσι για την Μπογκοτά και μία από το Παρίσι για τη Νέα Υόρκη.

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3634&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote