Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Οξεία αντιπαράθεση κυβέρνησης -ΛΑΟΣ
Οξεία αντιπαράθεση κυβέρνησης -ΛΑΟΣ Εκτύπωση E-mail
11.06.09

Φωτιά έβαλε στην «πολυκατοικία» ο ένοικος του ισογείου… με την ανοιχτή πρόσκληση που απηύθυνε σε όσους κατοίκους των άνω ορόφων επιθυμούν να συγκατοικήσουν μαζί του.

Ο Γ. Καρατζαφέρης σε συνέντευξη τύπου το μεσημέρι της Τετάρτης, αφού ανακοίνωσε την απόφαση του να μετακομίσει –επειδή η πολυκατοικία γέμισε «καταληψίες και τρωκτικά»- παραμένοντας όμως στη γειτονιά της κεντροδεξιάς, απευθύνθηκε στους βουλευτές της ΝΔ. Τους κάλεσε όσοι από αυτούς «νιώθουν την καταστροφή να έρχεται και εκτιμούν ότι δεν θα εκλεγούν στις επόμενες εκλογές», να ενταχθούν στις τάξεις του ΛΑΟΣ» διευκρινίζοντας ότι η πρόσκληση αφορά μόνο την περίοδο των εκλογών.
Λίγες ώρες αργότερα, το απόγευμα, η κυβέρνηση εξαπέλυσε εναντίον του επίθεση με τον Ε. Αντώναρο να καταγγέλλει ως «αντιδημοκρατική και πρωτοφανή για την πολιτική ζωή του τόπου» την προτροπή του κ. Καρατζαφέρη. Η κυβέρνηση ερμήνευσε την κίνηση αυτή ως «προτροπή ανατροπής της εκλεγμένης κυβέρνησης της χώρας».

Με την ίδια δήλωση η κυβέρνηση διέψευσε για τρίτη φορά τα σενάρια συνεργασίας με το ΛΑΟΣ -είχε προηγηθεί η δήλωση Καραμανλή στο υπουργικό συμβούλιο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση του Τύπου την Τετάρτη. Η απογευματινή ανακοίνωση της κυβέρνησης ανέφερε ότι η προτροπή αυτή «απεικονίζει ανάγλυφα το απαράδεκτο πολιτικό ήθος του αρχηγού του ΛΑΟΣ. Ένα ήθος, που απλά επιβεβαιώνει το αγεφύρωτο χάσμα μεταξύ ΝΔ και ΛΑΟΣ».

Το βράδυ της Τετάρτης έσπευσε να απαντήσει στην κυβέρνηση το ΛΑΟΣ με ανακοίνωση στην οποία υποστήριζε ότι «η σύγχυση εν κρανίω που υπάρχει στο μυαλό της ΝΔμετά το εκλογικό αποτέλεσμα, δεν της επιτρέπει να είναι, ούτε σοβαρός αναγνώστης, ούτε σοβαρός ακροατής» των δηλώσεών του κόμματος.
Το ΛΑΟΣ δεσμεύθηκε ότι δεν θα πάρει κανέναν βουλευτή, όσο διαρκεί η Κοινοβουλευτική θητεία με την σημείωση «Μητσοτάκης του ʼ65 δεν γινόμαστε».
Οταν όμως προκηρυχθούν εκλογές και «προκειμένου να μην χαθούν από τις αστοχίες της κυβέρνησης Καραμανλή, ισχυρά κομματικά στελέχη και μείνουν εκτός Κοινοβουλίου, αυτά μπορούν να έχουν θέση στο συνδυασμό μας», επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση .

Στο μεταξύ στο κυβερνητικό στρατόπεδο συνεχίζεται η συζήτηση αυτοκριτικής που άνοιξε ο ίδιος ο πρωθυπουργός για τα αίτια της ήττας της ΝΔ στις Ευρωεκλογές, με έμφαση στις απαιτούμενες αλλαγές. Στις συζητήσεις των κομματικών στελεχών περιλαμβάνεται και το ενδεχόμενο οι αλλαγές αυτές να αγγίζουν και το υπουργικό συμβούλιο, ενώ εκδηλώνονται τα πρώτα δείγματα εσωτερικής αντιπαράθεσης, με αφορμή και τα ψηφοδέλτια των επόμενων εθνικών εκλογών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ. Αντώναρος, που ρωτήθηκε σχετικά με τις αλλαγές, τις οποίες κάνει η κυβέρνηση, έφερε ως παράδειγμα την οικονομία. Δήλωσε ότι «δεν υπάρχει θέμα» αλλαγής του γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ, ενώ για τα περί ανασχηματισμού, αναφέρθηκε σε «σενάρια», που δεν πρόκειται να σχολιάσει. Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση με ευθύτητα και θάρρος τοποθετήθηκε στο δυσάρεστο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και πρόσθεσε ότι οι πολίτες με τη συμπεριφορά τους είπαν συγκεκριμένα πράγματα. Η κυβέρνηση, είπε, σέβεται κάθε έκφραση της βούλησης των Ελλήνων και επισήμανε ότι η συγκεκριμένη εκλογική διαδικασία δεν είχε στόχο να υποδείξει ποιος θα κυβερνήσει από αύριο.

Ο βουλευτής της Ν.Δ Γιώργος Καλατζής δήλωσε στον City 99,5 ότι «ο καθένας από εμάς έχει μερίδιο ευθύνης της ήττας, μερικοί ωστόσο δεν έκαναν αυτό που θα έπρεπε, στο βαθμό που μπορούσαν». Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να δόθηκαν «δωράκια» σε στελέχη της κυβερνητικής παράταξης από την Siemens, τόνισε ότι, αν αποδειχθεί κάτι τέτοιο, δεν τίθεται πλέον θέμα συμμετοχής τους στις λίστες της ΝΔ.

Ευθεία επίθεση κατά του Θόδωρου Ρουσόπουλου εξαπέλυσε από την ίδια συχνότητα ο πρώην γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού της ΝΔ Νίκος Καραχάλιος. «Ο κ. Ρουσόπουλος έκανε άλλο ένα λάθος, τα έβαλε με όλους και με όλα στην παράταξη και μάλιστα μέσα από διαρροές, όποιος έχει θάρρος δεν δημιουργεί προβλήματα στο παρασκήνιο», είπε χαρακτηριστικά, ενώ σε ό,τι αφορά τη σύνθεση των ψηφοδελτίων της ΝΔ, εκτίμησε πως η κυβέρνηση μπορεί να κατέβει στις επόμενες εκλογές με όλους τους σημερινούς βουλευτές που έχουν εκλεγεί με σταυρό.

e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3631&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote