Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow "Η πανδημία είναι εδώ"
"Η πανδημία είναι εδώ" Εκτύπωση E-mail
11.06.09

Μια μέρα μετά την παραδοχή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ότι βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την πανδημία της νέας γρίπης, Γάλλος πανεπιστημιακός λέει ότι η πανδημία είναι εδώ.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας πρέπει "το συντομότερο δυνατό" να κηρύξει συναγερμό επιπέδου 6 - τον ανώτατο βαθμό της κλίμακας επικινδυνότητας - τόνισε ο καθηγητής Αντουάν Φλαό, διευθυντής της Ανώτατης Σχολής Δημόσιας Υγείας της Γαλλίας.

"Σε επιδημιολογικό επίπεδο, η πανδημία είναι εδώ, έχει αρχίσει. Οσο νωρίτερα" ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοινώσει επίσημα ότι ο ιός βρίσκεται σε επίπεδο πανδημίας "τόσο το καλύτερο", πρόσθεσε. "Είναι καλό να ανταποκρινόμαστε στην πραγματικότητα, αυτός είναι ο ρόλος του ΠΟΥ".

Σύμφωνα με τον καθηγητή Φλαό, ο όρος "πανδημία" για τη γρίπη περιλαμβάνει "γεωγραφική εξάπλωση" του ιού σε πολλές ηπείρους "και την παρουσία ενός νέου στελέχους στον ανοσολογικό χάρτη", ενάντια στο οποίο οι άνθρωποι έχουν ελάχιστη ή καθόλου ανοσία, κάτι που ισχύει στην περίπτωση του συγκεκριμένου ιού Α (Η1Ν1).

Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε την Τρίτη ότι βρίσκεται "πολύ πολύ κοντά" στην κήρυξη συναγερμού επιπέδου 6 για τον ιό Α(Η1Ν1) που έχει προσβάλει ήδη 26.563 άτομα σε 73 και έχει προκαλέσει το θάνατο 140 ανθρώπων.

Εκτός από το Μεξικό, εστία της επιδημίας και χώρα με τους περισσότερους θανάτους (108), θάνατοι έχουν καταγραφεί στις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Χιλή, την Κόστα Ρίκα, τη Δομινικανή Δημοκρατία και την Κολομβία.

Ο ΠΟΥ ωστόσο είναι ιδιαίτερα προσεκτικός προκειμένου να αποφευχθεί η πρόκληση αδικαιολόγητου πανικού, λαμβανομένης υπόψη και της χαμηλής σχετικά μολυσματικότητας του ιού, που είναι αντίστοιχη με αυτή της εποχικής γρίπης.

Για τον Αντουάν Φλαό, το σχέδιο "δεν πρέπει" να προκαλέσει "υπερβολικές και ακατάλληλες αντιδράσεις". Ο ιός "δεν είναι ο Η5Ν1 της γρίπης των πτηνών, δεν έχει την ίδια μολυσματικότητα (Η5Ν1: 60% θνησιμότητα), ούτε την ίδια προβληματική".

"Σίγουρα δεν πρόκειται να κλείσουμε τα σχολεία, να σταματήσουμε τα αεροπορικά ταξίδια, ούτε να απαγορεύσουμε τις συγκεντρώσεις στις χώρες όπου ο ιός δεν εξαπλώνεται με ένταση", προσθέτει ο κ. Φλαό, ο οποίος αντίθετα εκτιμά ότι "πρέπει να επιδείξουμε μεγάλη ενεργητικότητα και ευελιξία ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασης".

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3629&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote