Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Νέα δεδομένα στην έρευνα για την τραγωδία με το γαλλικό Airbus
Νέα δεδομένα στην έρευνα για την τραγωδία με το γαλλικό Airbus Εκτύπωση E-mail
10.06.09

Νέα δεδομένα στην έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας δημιουργεί η αποκάλυψη των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών ότι στην πτήση 447 ταξίδευαν δύο επιβάτες, τα ονόματα των οποίων βρίσκονται σε λίστα υπόπτων ισλαμικής τρομοκρατίας.

Ασφαλείς απαντήσεις μπορεί να δώσει μόνο η ανεύρεση των μαύρων κουτιών του μοιραίου αεροσκάφους, μια επιχείρηση εξαιρετικά δύσκολη, με δεδομένο το βάθος της θάλασσας και της μορφολογίας του βυθού.

Εν τω μεταξύ, 41 πτώματα, έχουν ανασύρει μέχρι στιγμής οι ομάδες έρευνας της Βραζιλίας και της Γαλλίας, από την θαλάσσια περιοχή του Ατλαντικού, όπου πριν από 10 μέρες, κατέπεσε το γαλλικό Airbus. Η έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας βρίσκονται πάλι στο μηδέν. Γαλλικό πυρηνικό υποβρύχιο έσπευσε στην περιοχή της αεροπορικής τραγωδίας για το εντοπισμό του σημείου της συντριβής και οι ερευνητές εξετάζουν από την αρχή όλα τα ενδεχόμενα, συμπεριλαμβανομένου κι εκείνου της τρομοκρατικής επίθεσης.

Από τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες προκύπτει ότι στην πτήση 447 επέβαιναν 2 άτομα, τα ονόματα των οποίων βρίσκονταν σε λίστα υπόπτων που σχετίζονται με την ισλαμική τρομοκρατία.

Τα στοιχεία αυτά θεωρείται ότι έχουν εξαιρετική σημασία για τους πράκτορες, που προσπαθούν να εντοπίσουν συγγενείς των 2 επιβατών.

Αν εντοπιστούν στο βυθό του Ατλαντικού τα μαύρα κουτιά, τα οποία θα στέλνουν ηχητικά σήματα για 20 μέρες ακόμη, θα επιβεβαιωθεί αν τα τεχνικά προβλήματα στους αισθητήρες ταχύτητας ήταν όντως η αιτία της συντριβής.

Αν και τα ισχυρά ρεύματα έχουν σκορπίσει τα συντρίμμια του Airbus, τα σκάφη που χτενίζουν τη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Βραζιλίας έχουν ανασύρει αρκετά κομμάτια, αλλά και 41 σορούς.

Όμως, μέχρι στιγμής ελάχιστες πληροφορίες έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, αφήνοντας αναπάντητα πολλά ερωτήματα.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters

Σχετικά άρθρα: Εντείνονται οι έρευνες για τα "μαύρα κουτιά" του μοιραίου Airbus, Σάλος για τους αισθητήρες των Airbus.

ert

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3626&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων