Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Air France: Ανέσυραν 24 σορούς επιβατών και κομμάτι της ουράς
Air France: Ανέσυραν 24 σορούς επιβατών και κομμάτι της ουράς Εκτύπωση E-mail
09.06.09

Το μακάβριο έργο των βραζιλιάνικων αρχών συνεχίζεται στον Ατλαντικό Ωκεανό. Μέχρι στιγμής, η βραζιλιάνικη πολεμική αεροπορία έχει ανασύρει 24 σορούς επιβατών

της μοιραίας πτήσης του αεροσκάφους της Air France καθώς και ένα μεγάλο κομμάτι της ουράς, το οποίο σχετίζεται με το σύστημα σταθεροποίησης του αεροπλάνου.

Όπως δήλωσε ο αντισμήναρχος της βραζιλιάνικης αεροπορίας, Χένρι Μουνιόζ, συνολικά έχουν ανασυρθεί 24 σοροί επιβατών, ενώ τα μέλη των συνεργείων που ερευνούν στα παγωμένα νερά του Ατλαντικού ανέσυραν και τμήμα της ατράκτου του αεροσκάφους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για μεγάλο κομμάτι από το ουραίο τμήμα του αεροσκάφους, το οποίο χαρακτηρίζεται ως αντικείμενο-κλειδί στη διαδικασία ερευνών για τα αίτια της πτώσης αφού σχετίζεται με το σύστημα σταθεροποίησης του αεροσκάφους.

Οι αρχές της Βραζιλίας δήλωσαν ότι βρέθηκε μεγάλο κομμάτι της ατράκτου αλλά δεν έδωσαν περισσότερες πληροφορίες.

Ωστόσο, βίντεο που κυκλοφόρησε στο site της βραζιλιάνικης πολεμικής αεροπορίας δείχνει το κομμάτι της ατράκτου κάτω από τον τίτλο «Βρέθηκε τμήμα του Συστήματος Σταθεροποίησης». Το κομμάτι φέρει τις γραμμές με τα χαρακτηριστικά χρώματα της γαλλικής αεροπορικής εταιρείας Air France και δεν έχει εμφανή σημάδια πυρκαγιάς. Ειδικοί σε έρευνες αεροπορικών δυστυχημάτων που είδαν τις φωτογραφίες, εκτίμησαν ότι πρόκειται, πιθανόν, για τμήμα της ουράς του αεροσκάφους. Οι ερευνητές μπορούν να μελετήσουν από τα συντρίμμια τον τρόπο με τον οποίο έσπασαν διάφορα κομμάτια του σκάφους, ενώ παράλληλα γεννιούνται ελπίδες για τον εντοπισμό των μαύρων κουτιών του αεροσκάφους τα οποία βρίσκονταν στην ουρά. Παρόλα αυτά, άλλοι αναφέρουν ότι τα μαύρα κουτιά δεν είναι απαραίτητο να βρίσκονται κοντά στην περιοχή όπου εντοπίστηκε το ουραίο τμήμα. Κι αυτό επειδή είναι δυνατόν να έχουν παρασυρθεί από ισχυρά ωκεάνια ρεύματα σ’ έναν τεράστιο, ορεινό βυθό με μικρότερο ύψος, από την επιφάνεια της θάλασσας, τα 3000 μέτρα.
Οι σοροί των επιβατών και τα συντρίμμια του αεροσκάφους βρέθηκαν σε απόσταση περίπου 640 χλμ. βορειοανατολικά των νησιών Fernando de Noronha, και περίπου 70 χλμ. από το σημείο όπου χάθηκαν τα ίχνη της μοιραίας πτήσης AF 447.

imerisia

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3620&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 09.06.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote