Αρχική arrow ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ arrow Εορταστική εκδήλωση στην Ουάσιγκτον για το νέο Μουσείο της Ακρόπολης
Εορταστική εκδήλωση στην Ουάσιγκτον για το νέο Μουσείο της Ακρόπολης Εκτύπωση E-mail
07.06.09

Στην εκδήλωση, η οποία συνδιοργανώθηκε από την οργάνωση «Αμερικανοί Φίλοι του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης» και το Εθνικό Μουσείο Αμερικανικής Ιστορίας, με πρωτοβουλία της ελληνικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον, προβλήθηκε το βραβευμένο ντοκιμαντέρ «Μυστικά του Παρθενώνα».

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στους χώρους του Εθνικού Μουσείου Αμερικανικής Ιστορίας και ήταν η πρώτη της οργάνωσης των Φίλων του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης, που έχει βάση την Ουάσιγκτον και στοχεύει στην προβολή του μουσείου και των θησαυρών που φιλοξενεί, ενώ μέρος της αποστολής της νέο-ιδρυθείσας οργάνωσης αποτελεί και η προώθηση του αιτήματος επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο.

Με επίτιμους προέδρους τους Μάικ Δουκάκη και Τζορτζ Στεφανόπουλο, επιφανείς Αμερικανοί, όπως καθηγητές και συγγραφείς, ο δήμαρχος της πόλης Νάσβιλ του Τενεσί, οι βουλευτές Πέιν και Κένεντι και σημαντικοί Ελληνοαμερικανοί, όπως ο πρώην γερουσιαστής Πολ Σαρμπάνης και οι γνωστοί επιχειρηματίες κ.κ. Τσακόπουλος, Κατσιματίδης, και άλλοι, συμμετέχουν στην προώθηση των στόχων της οργάνωσης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μέλη του Κογκρέσου, οι διευθυντές της Εθνικής Πινακοθήκης και του Μουσείου Αμερικανικής Ιστορίας, μέλη του επιχειρηματικού και ακαδημαϊκού κόσμου της Ουάσιγκτον όπως και της διπλωματικής κοινότητας.

Ο διευθυντής του Εθνικού Μουσείου Αμερικανικής Ιστορίας, Δρ. Μπρεντ Γκλας, συνδιοργανωτής της εκδήλωσης, συνεχάρη τον αποχωρούντα Ελληνα πρέσβη Αλέξανδρο Μαλλιά, για την επιτυχή θητεία του στην Ουάσιγκτον, και σημείωσε ότι θεωρεί το νέο Μουσείο της Ακρόπολης από τα σημαντικότερα μουσεία του κόσμου.

Ο κ. Μαλλιάς, ιδρυτικό μέλος της οργάνωσης των Αμερικανών φίλων του Μουσείου, αφού τόνισε ότι ήταν η τελευταία του εκδήλωση και παρουσία ως πρέσβη της Ελλάδας πριν την αναχώρησή του από την Ουάσιγκτον, ζήτησε από τους παρόντες να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή για το Μουσείο της Ακρόπολης που στεγάζει την κληρονομιά του δυτικού κόσμου, και θύμισε το αίτημα για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα, λέγοντας ότι δεν είναι οι Ελληνες που ζητούν τα Μάρμαρα, αλλά ο ίδιος ο Παρθενώνας.

Υπέρ την επιστροφής των Μαρμάρων μίλησε και ο πρώην γερουσιαστής Πολ Σαρμπάνης ο οποίος ζήτησε από τους παρόντες να βοηθήσουν το έργο της οργάνωσης, ενώ συνεχάρη τον πρέσβη για την κινητικότητα που επέδειξε στη διάρκεια της θητείας του.

Ο πρόεδρος της οργάνωσης, Παντελής Μιχαλόπουλος, εταίρος γνωστού δικηγορικού οίκου, ανέλυσε τους στόχους της οργάνωσης και κάλεσε όλους να γίνουν μέλη, ενώ ευχαρίστησε ιδιαίτερα την κα Αννα Λι, πρόεδρο της Εταιρείας για τη Διατήρηση της Ελληνικής Κληρονομιάς, που έγινε η πρώτη χορηγός της οργάνωσης Αμερικανών Φίλων του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης.

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3601&Itemid=30

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote