Αρχική arrow ΥΓΕΙΑ arrow Οι παράγοντες που επηρεάζουν την όρεξη για σεξ
Οι παράγοντες που επηρεάζουν την όρεξη για σεξ Εκτύπωση E-mail
07.06.09

Ο τρόπος ζωής και το περιβάλλον στο οποίο ζούμε συχνά επηρεάζουν τη σεξουαλική μας ζωή. Όλο και περισσότερες μελέτες διερευνούν και προσπαθούν να βγάλουν συμπεράσματα .

για το κατά πόσο διάφοροι παράγοντες, όπως το κάπνισμα, το στρες, το επαγγελματικό άγχος, οι διατροφικές συνήθειες και η φυσική άσκηση, συμβάλλουν θετικά ή αρνητικά στη σεξουαλική ζωή του άνδρα.

Το κάπνισμα έχει αρνητικές επιδράσεις στην αγγειακή κυκλοφορία του οργανισμού, προκαλώντας βλάβες στην αιμάτωση των οργάνων.


Πράγματι, μετά από μακροχρόνια χρήση το τσιγάρο φαίνεται να επηρεάζει αρνητικά τον αγγειακό μηχανισμό του πέους. Ως συνέπεια, στους χρόνιους καπνιστές παρατηρείται συχνά στυτική δυσλειτουργία και συνεπώς αδυναμία στο να αντεπεξέλθουν στη σεξουαλική επαφή.

Πολλοί άνδρες προβληματίζονται επίσης για το εάν οι διατροφικές τους συνήθειες επηρεάζουν τη σεξουαλική τους ζωή. Συχνά ρωτούν το γιατρό τους ποιες τροφές μπορούν να συμβάλουν θετικά στη σεξουαλική τους δραστηριότητα και ποιες όχι.

Ρωτούν, για παράδειγμα, αν τα θαλασσινά, τα οστρακοειδή, το μέλι, ο βασιλικός πολτός και τα βότανα είναι αφροδισιακές τροφές. Η αλήθεια είναι ότι οι τροφές αυτές δεν συμβάλλουν στην αύξηση της σεξουαλικής επιθυμίας. Αυτό που όμως είναι σημαντικό να γνωρίζουμε είναι ότι μία ισορροπημένη διατροφή λειτουργεί θετικά στη διατήρηση της υγείας μας συνολικά, μέρος της οποίας είναι και η σεξουαλικότητα. Παράλληλα, η φυσική άσκηση φαίνεται ότι ενισχύει τη σωματική υγεία του ατόμου, ενώ αντίθετα το στρες επιδρά αρνητικά στη σεξουαλική ζωή του άνδρα. Όλο και περισσότερες έρευνες άλλωστε το ενοχοποιούν για την πτώση της σεξουαλικής του ζωής. Οι στρεσογόνοι παράγοντες φαίνεται να σχετίζονται με ψυχικές συγκρούσεις που καθορίζουν το βαθμό απαίτησης και στόχευσης της επιτυχίας του, αλλά και με συμπεριφορές του κοινωνικο-επαγγελματικού του περιβάλλοντος.

Ο άνδρας δείχνει να είναι περισσότερο ευάλωτος από τη γυναίκα σε παράγοντες στρες που τον καθιστούν ασταθή στη σεξουαλική λειτουργικότητά του. Αυτό σημαίνει ότι οι απαιτήσεις συχνά ξεπερνούν τις σωματικές και ψυχικές του δυνάμεις και νιώθει ότι χάνει τον έλεγχο της κατάστασης. Όταν λοιπόν το στρες είναι χρόνιο, προκαλεί και σεξουαλικές δυσλειτουργίες όπως στυτική δυσλειτουργία και διαταραχές στην εκσπερμάτιση. Παράλληλα, το επαγγελματικό άγχος φαίνεται να αποτελεί κυρίαρχη αιτία εμφάνισης σεξουαλικού προβλήματος στον άνδρα ηλικίας 35-50 ετών

Τελευταίες όμως μελέτες δείχνουν ότι συσσωρευμένο επαγγελματικό άγχος έχουν και άνδρες άνω των 50 ετών, δεδομένου ότι ο χρόνος συνταξιοδότησης θα ξεπεράσει τα 65 χρόνια ζωής τους, κάτι που τους αναγκάζει να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα επαγγελματικής ενεργοποίησης. Ωστόσο, ανεξάρτητα από το άγχος για καταξίωση, στην αντίπερα όχθη υπάρχει το άγχος των ανθρώπων που έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με την ανεργία και ό,τι αυτή συνεπάγεται στη ζωή τους. Το επαγγελματικό άγχος σχετίζεται με το αυξημένο στρες, το οποίο ενοχοποιείται για την εμφάνιση γενικευμένης αγχώδους διαταραχής, ψυχοσωματικών διαταραχών, καταθλιπτικής διαταραχής, και όλα αυτά συμπλέκονται με τη σεξουαλική ζωή του άνδρα, προκαλώντας του σεξουαλικό πρόβλημα


Σεξουαλικά υγιείς
Διεκδικήστε μια καλύτερη σεξουαλική ζωή αλλάζοντας αν χρειάζεται τις καθημερινές σας συνήθειες:
- Κόψτε το κάπνισμα
- Μειώστε το αλκοόλ
- Κάντε υγιεινή διατροφή και μειώστε την κατανάλωση τροφών πλούσιων σε λίπη
- Ελέγξτε μεθοδικά το σωματικό σας βάρος
- Μειώστε το άγχος και το στρες στην επαγγελματική και προσωπική σας ζωή
- Βάλτε την άσκηση στην καθημερινότητά σας
- Ελέγξτε τη γενικότερη κατάσταση της υγείας σας
neo

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3599&Itemid=27

Τελευταία ανανέωση ( 12.06.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote