Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Με lear jets οι υπουργοί στις προεκλογικές συγκεντρώσεις
Με lear jets οι υπουργοί στις προεκλογικές συγκεντρώσεις Εκτύπωση E-mail
07.06.09

Βασική χρήστης των δύο υπερπολυτελών αερο­σκαφών είναι η κυρία Ντό­ρα Μπακογιάννη και δευ­τερευόντως άλλοι υπουργοί

οι οποίοι τα χρησιμοποίησαν για μετακινήσεις σε νησιά και πόλεις της ηπειρωτικής Ελλάδος προκειμένου να εκ­φωνήσουν πολιτικές ομιλίες προς τους ψηφοφόρους της κυβερνητικής παράταξης. Πρόκειται για εμφανή κατα­στρατήγηση του πνεύματος του νόμου που διέπει τη χρη­ματοδότηση των κομμάτων από τον κρατικό κορβανά. Τα χρήματα αξιοποιούνται κα­τά κανόνα για την ενημέρω­ση των πολιτών επί των προ­τάσεων κάθε κόμματος (προ­εκλογικό υλικό, αφίσες, ενη­μερωτικά έντυπα), ακόμη και για τις μετακινήσεις οπαδών που επιθυμούν να ακούσουν την ομιλία ενός πολιτικού στελέχους. Σε καμία περί­πτωση όμως για να... κόβουν βόλτες υπουργοί που δεν επιθυμούν να συγχρωτίζο­νται με τον λαό στις τακτικές πτήσεις ή να ταλαιπωρού­νται με τις Μερσεντές στις οδικές μετακινήσεις.

Η πρόκληση της Ν.Δ. στο κοινό αίσθημα γίνεται απροκάλυπτη αν αναλογιστούμε ότι βιώνουμε μια διεθνή οι­κονομική κρίση και οι πολί­τες περνάνε πολύ δύσκολα, με άμεσες συνέπειες στο βιοτικό τους επίπεδο. Στη Βρετανία παραιτήθηκαν υπουργοί επειδή ξόδεψαν 15 ευρώ από τα ταμεία της Βουλής και στην Ελλάδα η Ν.Δ. ξοδεύει 10.000 ευρώ την ημέρα για πριβέ προεκλογι­κές πτήσεις των στελεχών της. Το παράδειγμα του κ. Γιώργου Καρατζαφέρη που δώρισε στο Ταμείο κατά της Φτώχειας 1.000.000 ευ-ρώ από την κρατική επιχο­ρήγηση που πήρε ο ΛΑΟΣ δεν βρήκε μιμητές στους υπόλοιπους ενοίκους της «κε­ντροδεξιάς πολυκατοικίας». Η Ν.Δ. είναι ηθικά και πολι­τικά έκθετη, καθώς χρήματα που στην ουσία προορίζο­νται για τον πολίτη αξιοποι­ούνται υπέρ των πολιτικών στελεχών.

 

 

 

Το αερο­σκάφος που επέλεξε η υπουργός Εξω­τερικών και το οποίο, σύμφωνα με πληρο­φορίες, είναι το αγαπημένο της, αφού δεν είναι η πρώτη φορά που το επιλέγει, είναι ένα lear jet τύπου Cessna XLS. Οπως τονίζουν άνθρωποι του χώρου ενοικίασης πολυτελών lear jets, πρόκει­ται για το ένα από τα δύο αε­ροσκάφη τέτοιου τύπου που υπάρχουν στην Ελλάδα και διατίθενται μόνο από συ­γκεκριμένη εταιρεία. Η ίδια, μάλιστα η κυρία Μπακο-γιάννη παραδέχτηκε το βρά­δυ της Παρασκευής μιλώ­ντας στο MEGA ότι ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα, από τον Εβρο μέχρι την Κεφαλονιά. Πρόκειται για πολυτελή αε­ροσκάφη χωρητικότητας 8 ατόμων, που διαθέτουν όλα τα προηγμένα συστήματα ασφαλείας, και φυσικά δερ­μάτινα καθίσματα, κρυστάλ­λινα ποτήρια και... άφθονη σαμπάνια. Το κόστος για την ενοικίαση του Cessna κατά μέσο όρο ανέρχεται στις 3.000-3.500 ευρώ ανά ώρα πτήσης, χωρίς τα έξοδα για τα καύσιμα, και φυσικά χω­ρίς τα επιπλέον έξοδα σε πε­ρίπτωση διαμονής στον επι­λεγμένο προορισμό.

Συγκεκριμένα, η Νέα Δη­μοκρατία υπολογίζεται πως μόνο για το ταΕίδι της κυρίας Μπακογιάννη στην Κέρκυ­ρα και στην Κεφαλλονιά Εό-δεψε περίπου 10.000 ευρώ, ποσό στο οποίο δεν συμπε­ριλαμβάνονται τα έΕοδα των καυσίμων. Με δεδομένο λοι­πόν ότι ο κ. Κώστας Καρα­μανλής έκλεισε τη Βουλή στις 8 Μαΐου, κηρύσσοντας ταυτόχρονα την έναρΕη του προεκλογικού αγώνα και δί­νοντας την εντολή για ενοι­κίαση δύο πολυτελών αερο­σκαφών για τους υπουργούς, υπολογίζεται πως μέχρι σή­μερα η Νέα Δημοκρατία έχει ξοδέψει εκατοντάδες χιλιά­δες ευρώ!

Για το γεγονός της ενοι­κίασης των δύο πολυτελών αεροσκαφών μίλησε στο «ΘΕΜΑ» και ο managing director της εταιρείας κ. Ανδρέας Καροτσιέρης: «Οποιοσδήποτε υπουργός, οποιουδήποτε κόμματος, μας τιμά να χρησιμοποιεί τα αε­ροσκάφη μας. Η εταιρεία μας, με τον συγκεκριμένο πελάτη δεν έχει απευθείας σχέση. Εμείς κάνουμε το operation, ουσιαστικά την εκμετάλλευ­ση των αεροσκαφών. Από εκεί και πέρα συνεργαζόμα­στε με επαγγελματίες του χώ­ρου, οι οποίοι κάνουν τις επα­φές με τους πελάτες. Από εκεί και πέρα τα πακέτα προ­σφορών που κάνει οποιαδή­ποτε εταιρεία αφορούν σε συ­γκεκριμένη πελατειακή βά­ση, είτε ο πελάτης είναι η Νέα Δημοκρατία είτε είναι το ΠΑΣΟΚ είτε οποιαδήποτε άλ­λη εταιρεία».

Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, το γραφείο Τύ­που του κόμματος δήλωσε... άγνοια για το θέμα, ενώ ο δι­ευθυντής του γραφείου κ. Γιώργος Μαλούχος είπε: «Πράγματι έγινε το ταξίδι της κυρίας Μπακογιάννη με ευ­θύνη του κόμματος. Ωστόσο δεν καταλαβαίνω τι το μεμπτό υπάρχει όταν κάποιος ενοι­κιάζει ένα αεροσκάφος για να μεταβεί σε έναν προορισμό γρήγορα, τη στιγμή που κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο με οποι­οδήποτε άλλο μέσο μεταφο­ράς»... Πληροφορίες που θέ­λουν τη Νέα Δημοκρατία να αντικαθιστά το σήμα της από δαυλό σε... lear jet δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί. Ωστό­σο υπάρχει προϊστορία. Μό­λις δύο χρόνια μετά την ανά­ληψη της κυβέρνησης από τη Ν.Δ. το «ΘΕΜΑ» είχε αποκαλύψει την αγάπη των υπουργών για τις VIP πτή­σεις. Αρχές Απριλίου του 2006, το Γενικό Επιτελείο Αε­ροπορίας είχε εισηγηθεί την αγορά ακόμα πέντε (πέραν των δύο που υπάρχουν) «πρι­βέ» αεροσκαφών και δύο υπερπολυτελών ελικοπτέ­ρων κόστους άνω των 230 εκατ. δολαρίων, με σκοπό να μεταφέρουν τον πρωθυ­πουργό και τους υπουργούς.

Λίγες ημέρες αργότερα, μετά τα δημοσιεύματα, ο κ. Καραμανλής ζήτησε λεπτο­μερή ενημέρωση από τον τό­τε υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργο Αλο-γοσκούφη και τον υπουργό Αμυνας κ. Βαγγέλη Μεϊμα-ράκη και αποφάσισε να μα­ταιωθεί η προμήθεια των πέ­ντε lear jets και των δύο πο­λυτελών ελικοπτέρων συνο­λικού προϋπολογισμού του­λάχιστον 230 εκατ. δολαρίων, που είχε ήδη προεγκριθεί από το Υπουργικό Συμβού­λιο. Σήμερα, τρία χρόνια με­τά, οι μετακινήσεις τους με τα υπερπολυτελή αεροσκά­φη κατά τη διάρκεια του προεκλογικού τους αγώνα δι­καιώνουν όλους εκείνους που μιλούσαν για «κυβέρνηση των lear jet και της προκλη­τικής πολυτέλειας».

 

Απόδειξη, το πρόσφατο tour της κυρίας Μπακογιάν-νη στα νησιά του Ιονίου. Η υπουργός Εξω­τερικών χρησι­μοποίησε το ένα από τα δύο lear jets που ενοικίασε η Νέα Δημοκρα­τία για την προ­εκλογική περίο­δο, και μαζί με τους συνεργά­τες της απόλαυσαν τη χλιδή και την πολυτέλεια μιας VIP πτήσης πίνοντας σαμπάνια στο δερμάτινο σαλόνι του αεροσκάφους τύπου Cessna. «Το αεροσκάφος είναι νοικιασμένο από τη Νέα Δημο­κρατία. Μάλιστα είχε νοικια­στεί άλλο ένα για να πηγαί­νουν στις προεκλογικές ομι­λίες. Εκτός από την κυρία Μπακογιάννη το χρησιμο­ποίησαν και διάφοροι άλ­λοι...», δηλώνει στο «ΘΕΜΑ» ο βουλευτής Κε­φαλλονιάς της Ν.Δ. κ. ΑλέΕαν-δροβ Παρίσηβ.

protothema

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3598&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 07.06.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote