Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow «Η αντίσταση της Πολωνίας ευθύνεται για τον Β' Παγκόσμιο»
«Η αντίσταση της Πολωνίας ευθύνεται για τον Β' Παγκόσμιο» Εκτύπωση E-mail
06.06.09

 

Άρθρο που κατηγορεί την Πολωνία ότι προκάλεσε το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, επειδή δεν υπέκυψε στις «μετριοπαθείς» απαιτήσεις των ναζί, δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του ρωσικού υπουργείου Άμυνας και φυσικά προκάλεσε θύελλα διαμαρτυριών.

Το άρθρο έγραψε ο συνταγματάρχης Σεργκέι Κοβάλεφ στο τμήμα «Ιστορία: Ενάντια στα Ψέματα και την Παραχάραξη».

 

Ο Κοβάλεφ χαρακτήρισε «απολύτως μετριοπαθείς» τις ναζιστικές απαιτήσεις. Υποστηρίζει έτσι ότι η Πολωνία δεν θα έπρεπε να αρνηθεί να παραχωρήσει στη Γερμανία την ελεύθερη πόλη Ντάντσιχ (σημερινό Γκντανσκ), οπότε θα δημιουργούνταν δρόμοι για να συνδεθεί το Κένιξμπεργκ (ανατολική Πρωσία) με την υπόλοιπη Γερμανία.
 
«Στο όνομα της ιστορικής αλήθειας, πρέπει να πούμε ότι σημαντικό μέρος της αποτυχίας να δημιουργηθεί αντίβαρο στη φασιστική επιθετικότητα οφείλεται στις "μικρές" χώρες της Ευρώπης», προσθέτει ο συνταγματάρχης. Εξηγεί ότι το 1939 δεν υπήρχε συμφωνία αμοιβαίας βοήθειας μεταξύ ΕΣΣΔ, Γαλλίας και Βρετανίας κατά της Γερμανίας, επειδή η Πολωνία αρνήθηκε να επιτρέψει να περάσουν από το έδαφός της τα σοβιετικά στρατεύματα σε περίπτωση ναζιστικής επίθεσης. Έτσι, γράφει, η Μόσχα για να αργήσει να μπει στον πόλεμο υπέγραψε συμφωνία μη επίθεσης με τον Χίτλερ, που προέβλεπε το μοίρασμα της Πολωνίας και την παραχώρηση των χωρών της Βαλτικής στην ΕΣΣΔ.
 
Το υπουργείο Εξωτερικών της Πολωνίας ζήτησε εξηγήσεις από τον πρεσβευτή της Ρωσίας στη Βαρσοβία. Η Μόσχα διαβεβαίωσε αργότερα ότι οι απόψεις αυτές «δεν αντικατοπτρίζουν κατά κανένα τρόπο τη θέση της Ρωσικής Ομοσπονδίας».
 
(Πηγή: ΑΠΕ)
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3594&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 06.06.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote