Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Εξακολουθεί να... αγνοείται!
Εξακολουθεί να... αγνοείται! Εκτύπωση E-mail
05.06.09

Τα συντρίμμια που ανέσυρε την Πέμπτη το πολεμικό ναυτικό της Βραζιλίας δεν ανήκουν τελικά στο μοιραίο Airbus της Air France, όπως είχαν ανακοινώσει νωρίτερα οι ένοπλες δυνάμεις της Βραζιλίας

«Μέχρι τώρα κανένα τμήμα του αεροσκάφους δεν έχει ανασυρθεί» δήλωσε ο διευθυντής του τμήματος ελέγχου του εναέριου χώρου της Βραζιλίας, Ραμόν Καρντόσο.

Το πρωί της Πέμπτης, ο στρατηγός Καρντόσο είχε ανακοινώσει ότι το ναυτικό ανέσυρε ένα κομμάτι του χώρου αποσκευών του Airbus, το οποίο συνετρίβη στον Ατλαντικό τη νύχτα της περασμένης Κυριακής προς Δευτέρα, ενώ κατευθυνόταν από το Ρίο ντε Τζανέιρο στο Παρίσι.

Παράλληλα, η εταιρεία Airbus εξέδωσε τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή οδηγία προς όλους τους πελάτες της σχετικά με τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθούνται σε περίπτωση που διαπιστώνεται ανακολουθία στις ταχύτητες του αεροσκάφους.

Η οδηγία αυτή επικυρώθηκε και από τη γαλλική Υπηρεσία Ερευνών και Αναλύσεων (ΒΕΑ), που έχει επιληφθεί της έρευνας για το δυστύχημα της πτήσης Ρίο-Παρίσι.

Το πρωί της Παρασκευής, η ΒΕΑ ανακοίνωσε ότι η έρευνα είχε εντοπίσει μία «ανακολουθία» στα όρια ταχύτητας που μετέδωσαν αυτόματα τα όργανα του αεροσκάφους.

Στην οδηγία που εξέδωσε η Airbus, επιβεβαιώνει ότι το Α330 αντιμετώπισε ακραίες αναταράξεις, ότι είχε αποστείλει αρκετά μηνύματα βλαβών στο κέντρο συντήρησης της Air France και ότι υπήρξε ανακολουθία στις καταγεγραμμένες ταχύτητες του αεροσκάφους.

Την Πέμπτη, η γαλλική εφημερίδα Le Monde είχε αποκαλύψει, επικαλούμενη πηγές που συμμετέχουν στην έρευνα, ότι το Α330 της Air France πετούσε με «λάθος ταχύτητα» και είχε προαναγγείλει την έκδοση οδηγίας από την κατασκευάστρια εταιρεία, κάτι που είχαν διαψεύσει τόσο η Airbus όσο και το ΒΕΑ.

e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3592&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote