Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Άρχισε το blame game
Άρχισε το blame game Εκτύπωση E-mail
05.06.09

Συμπτώματα αποσύνθεσης στο κυβερνών κόμμα προκαλεί η βέβαιη πλέον ήττα στις ευρωεκλογές και το άνοιγμα της ψαλίδας υπέρ του ΠΑΣΟΚ.

Χαρακτηριστικό της ηττοπάθειας που έχει επικρατήσει είναι το    blame game που έχει ξεκινήσει με την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη να βρίσκεται στο επίκεντρο των επικρίσεων των καραμανλικών στελεχών. Βουλευτές σημειώνουν στις κατ ιδίαν συζητήσεις τους ότι η υπόθεση της διαφυγής Καραβέλα και ο τρόπος με τον όποιο χειρίστηκε το θέμα η κ. Μπακογιάννη είχε συνέπεια να αναστραφεί η τάση μείωσης της ψαλίδας και να αλλάξει η πολιτική ατζέντα. «Ως πότε θα πληρώνουμε την οικογένεια» λένε αρκετοί βουλευτές αναφερόμενοι στην υπόθεση Mayo που άλλαξε το πολιτικό κλίμα. Υπουργοί και βουλευτές λένε ότι την επόμενη ημέρα θα πρέπει «να καταλογισθούν ευθύνες σε πρόσωπα και καταστάσεις». Μέχρι τώρα αποφεύγουν να εκφράσουν τις απόψεις τους δημόσια για να μην προκαλέσουν ζημιά αλλά ήδη έχουν αποφασίσει να μιλήσουν δημόσια για ευθύνες της κ. Μπακογιάννη από την Κυριακή το βράδυ. Η εσωκομματική γκρίνια και τα σενάρια της επόμενης ημέρας ανακυκλώνουν την απογοήτευση και την απογοήτευση στο εσωτερικό του κόμματος.

Οι κυλιόμενες μετρήσεις που έχει στην διάθεσή του το Μέγαρο Μαξίμου δείχνουν ότι η διαφορά θα είναι δύσκολα διαχειρίσιμη. Η διαφυγή Καραβέλα και εν συνεχεία η σύλληψη των μελών της οικογένειάς του προκάλεσε εκ νέου αποσυσπείρωση των οπαδών της ΝΔ. Κομματικά στελέχη εκτιμούν ότι η διαφορά θα είναι μεταξύ τριών και πέντε μονάδων και ήδη ετοιμάζουν τις άμυνες για την Κυριακή το βράδυ. Θα προβάλλουν ότι λόγω της μεγάλης αποχής δεν μπορούν οι εκλογές να έχουν χαρακτήρα δημοψηφίσματος ούτε ότι η κυβέρνηση έχει απωλέσει την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας της κοινωνίας.

Η εξέλιξη της υπόθεσης έχει «τσαλακώσει» την κ. Μπακογιάννη που βλέπει την δημοφιλία της και την αποδοχή της από τους ψηφοφόρους της ΝΔ να μειώνεται.

protothema

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3591&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote