Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Νέα πρόσωπα στο κάδρο της Siemens
Νέα πρόσωπα στο κάδρο της Siemens Εκτύπωση E-mail
04.06.09

Νέα πρόσωπα μπαίνουν στο στόχαστρο του ανακριτή Νίκου Ζαγοριανού στην δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης SIEMENS

ενώ θέμα ημερών πλέον είναι η εμφάνιση του φυγόδικου Χρήστου Καραβέλα στις γερμανικές Αρχές, σύμφωνα με τον συνήγορό του, Γιάννη Μαρκουλάκο.

Τις επόμενες ημέρες ο 4ος ειδικός ανακριτής αναμένεται να αποστείλει κλήσεις σε απολογία σε ακόμα 18 πρόσωπα μεταξύ των οποίων ο Θεόδωρος Τσουκάτος.

Την ίδια ώρα δεδομένη θεωρείται και η κλήτευση του 18χρονου γιού του Χρήστου Καραβέλα με την ιδιότητα του κατηγορούμενου αφού ο κ. Ζαγοριανός αποφάσισε τη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών και των τεσσάρων παιδιών του πρώην οικονομικού διευθυντή της SIEMENS.

Όπως δήλωσε ο κ. Μαρκουλάκος βρίσκεται σε επαφή με δικηγορικό γραφείο στη Γερμανία, προκειμένου να γίνουν διαπραγματεύσεις με την εισαγγελία του Μονάχου. O Xρήστος Καραβέλας, θα ζητήσει συνεργασία για να πέσει στα μαλακά και θα υποστηρίξει, ότι τα αδικήματα τελέστηκαν στη Γερμανία και είναι παραγεγραμμένα.

Στο συμβούλιο Πλημμελειοδικών κατατέθηκε προσφυγή κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης της συζύγου και της μιας κόρης του Χρήστου Καραβέλα.

Οι άλλες δύο κόρες του που είναι ελεύθερες, ζητούν μείωση ή κατάργηση της εγγυοδοσίας του 1 εκατομμυρίου ευρώ. Πάντως η προθεσμία για να καταβάλουν τα χρήματα δεν εκπνέει την Τρίτη, όπως διατάχθηκε αρχικά, αλλά μετά την απόφαση του Συμβουλίου επί των προσφυγών τους. Έτσι ο κίνδυνος να οδηγηθούν στη φυλακής προς το παρόν απομακρύνεται.

Παραιτήθηκαν από την υπεράσπιση της συζύγου και των τριών παιδιών του Χρήστου Καραβέλα, οι δικηγόροι, Ηλίας Μπίσιας και Γιάννης Βλάχος. Ο κ. Μπίσιας, δήλωσε ότι παραιτείται γιατί διαφωνεί με την υπερασπιστική γραμμή που έχει χαραχτεί, αλλά και για προσωπικούς λόγους ένω παραμένει δικηγόρος του κ. Καραβέλα στην Ελβετία.

Συνήγορος των τριών θυγατέρων του καταζητούμενου μαζί με τον Γιάννη Μαρκουλάκο, ανέλαβε ο Σάκης Κεχαγιόγλου, ο οποίος επέμεινε ότι οι πελάτισσές του είναι αθώες και δεν έχουν καμία συμμετοχή σε παράνομες ή νόμιμες πράξεις του πατέρα τους.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά τη μαραθώνια απολογία του ο πρώην διευθυντής της Siemens Hellas Φόλκερ Γιουνγκ. Του απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα, ενώ μία φορά το μήνα πρέπει να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Με φόντο την υπόθεση Siemens συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση. «Η υπόθεση Siemens είναι σκάνδαλο του ΠΑΣΟΚ. Σ’ αυτό δεν απαντάει το ΠΑΣΟΚ. Δεν απαντάει για τα συγκεκριμένα άτομα» τόνισε o κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, ενώ για ενδεχόμενες ευθύνες σχετικά με τη διαφυγή του Χ. Καραβέλα, ανέφερε πως, αν υπάρχουν, όλα θα διαπιστωθούν».

e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3590&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote