Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Παραιτήσεις υπουργών ζητά ο Γιώργος Παπανδρέου
Παραιτήσεις υπουργών ζητά ο Γιώργος Παπανδρέου Εκτύπωση E-mail
03.06.09

Στο στόχαστρο του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται πλέον η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη και ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας

για την πρωτοφανή και ανεξήγητη ολιγωρία, που επέδειξαν στην υπόθεση της απόδρασης στο εξωτερικό του πρώην στελέχους της Siemens Νίκου Καράβελα, ενός εκ των βασικών κατηγορουμένων στο σκάνδαλο. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανεβάζει τους τόνους της κριτικής και ζητά τις παραιτήσεις των δύο υπουργών, ενώ στηλιτεύει τις ευθύνες και του ίδιου του πρωθυπουργού. 

«Η αμέλεια είναι πολύ μεγάλη για να πιστέψουμε ότι είναι αθώα και υπό κανονικές συνθήκες οι αρμόδιοι υπουργοί θα έπρεπε να είχαν ήδη παραιτηθεί» δηλώνει χαρακτηριστικά ο Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο. Ξεκαθαρίζει επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από την αποκάλυψη της αλήθειας και συμπληρώνει: «Φοβάμαι ότι δεν θα λάμψει η αλήθεια. Και αυτό είναι πλήγμα στους δημοκρατικούς θεσμούς και στο αίσθημα δικαίου. Η ΝΔ αρνήθηκε κατ' επανάληψη την πρόκλησή μας στη Βουλή για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής. Δεν θέλει να λάμψει η αλήθεια - τη βολεύει η γκρίζα διαχείριση της υπόθεσης.

Διαμηνύει δε προς κάθε κατεύθυνση: «Εμείς ξεκαθαρίσαμε από την πρώτη στιγμή πως θέλουμε να λάμψει όλη η αλήθεια, ακόμη και αν αυτή πονέσει. Θα επιμείνουμε στην πλήρη διαλεύκανση των υποθέσεων τόσο σήμερα όσο και ως αυριανή κυβέρνηση, ακόμη και αν οι ευθύνες έχουν παραγραφεί με ευθύνη της ΝΔ. Οφείλουμε στους πολίτες την πλήρη αλήθεια ώστε να λάβουμε όλα  τα μέτρα για την αποτροπή τέτοιων φαινομένων στο μέλλον».

Πάντως το ΠΑΣΟΚ αιφνιδιάστηκε από τη νέα δικαστική τροπή, που έλαβε το σκάνδαλο με τη σύλληψη της κόρης του Καράβελα, με την κατηγορία περί αποδοχής προϊόντων εγκλήματος, επειδή στα δεκαέξι της χρόνια έγινε δέκτης γονικής δωρεάς.

Στελέχη του Κινήματος δηλώνουν ότι είναι πρωτοφανές για δημοκρατική και ευνομούμενη πολιτεία να ακολουθούνται τέτοιες μέθοδοι, ενώ εκτιμούν ότι ο πανικός, που επικρατεί στην κυβέρνηση, αλλά και σε ορισμένους κύκλους της δικαιοσύνης, που εναρμονίζεται με τα κυβερνητικά κελεύσματα για συγκάλυψη, ίσως οδηγήσει και σε νέες αντιδημοκρατικές και αντιδικονομικές πρακτικές.

protothema

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3579&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote