Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Κόντρα για τις… «αποδράσεις»
Κόντρα για τις… «αποδράσεις» Εκτύπωση E-mail
01.06.09

Ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσε η φυγή στο εξωτερικό των δύο προσώπων που φαίνεται να γνωρίζουν τα ονόματα των αποδεκτών του μαύρου χρήματος της υπόθεσης Siemens.

Για οργανωμένο σχέδιο εκ μέρους των κατηγορούμενων για την υπόθεση Siemens που έχουν διαφύγει στο εξωτερικό έκανε λόγο ο γραμματέας της ΚΕ της ΝΔ, Λευτέρης Ζαγορίτης. «Απ’ ότι φαίνεται αυτοί ήταν οργανωμένοι και έκαναν αυτές τις κινήσεις που έκαναν» δήλωσε χαρακτηριστικά μετά την επίσκεψη του στο κεντρικό εκλογικό κέντρο της Νέας Δημοκρατίας στην Πλατεία Συντάγματος, ενώ επανέλαβε με κατηγορηματικό τρόπο ότι «η Ν.Δ. δεν έχει καμία σχέση με τα ταμεία της Siemens». Εξέφρασε, επίσης, τη λύπη του για τις δηλώσεις Ραγκούση και ζήτησε από το ΠΑΣΟΚ «να μας πούνε τι ακριβώς συνέβη με τα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, τι ακριβώς συνέβη με τον κ. Τσουκάτο, ο οποίος ομολόγησε ότι πήγε χρήματα, πήγε μάρκα στα κομματικά ταμεία του ΠΑΣΟΚ. Και βεβαίως και για τον κ. Μαντέλη».

Όσο για τις πληροφορίες ότι είχαν μεταφερθεί χρήματα από τα ταμεία της Siemens στην εταιρία Mayo, το σχόλιο του κ. Ζαγορίτη ήταν «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί», υπενθυμίζοντας ότι «ο κ. Λαλιώτης έχει καταδικαστεί στο παρελθόν για το ζήτημα αυτό και μάλιστα πρόσφατα αναγκάστηκε το ΠΑΣΟΚ να πληρώσει από τα κομματικά του ταμεία»

«Μία Κυριακή πριν τις εκλογές νομίζω ότι χρειάζεται περισσότερος σεβασμός στην κοινή λογική και στη νοημοσύνη της κοινής γνώμης» κατέληξε ο κ. Ζαγορίτης.

Αποκλειστική ευθύνη στον πρωθυπουργό για «τα όσα αποκαλύπτονται και όσα καθημερινά συμβαίνουν στην υπόθεση της Siemens, για το κουκούλωμα, την παραγραφή» καταλόγισε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ραγκούσης.

Ο κ. Ραγκούσης χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «απολύτως έκθετο στη συνείδηση των πολιτών», επειδή «δεν άφησε τους βουλευτές του να ψηφίσουν για το Βατοπέδι, έκλεισε αιφνιδιαστικά τη Βουλή για να παραγραφούν τα σκάνδαλα, διαβεβαιώνει τον Ελληνικό λαό ότι το κόμμα του δεν πήρε λεφτά από τη Siemens, αλλά αρνήθηκε τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που προτείναμε για να έρθει όλη η αλήθεια στο φως».

Για ολιγωρία των δικαστικών αρχών, που διευκόλυνε τη διαφυγή στο εξωτερικό, βασικών κατηγορουμένων κι εξυπηρετεί τη ΝΔ κάνει λόγο το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Ντίνος Ρόβλιας.  Απαντώντας, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Δένδιας, ανατρέχει στην υπόθεση Τσουκάτου και ρωτά τι απέδωσε ο εσωτερικός έλεγχος στο ΠΑΣΟΚ, που είχε εξαγγείλει πριν από ένα χρόνο ο πρόεδρός του. Παράλληλα, αφήνει υπαινιγμούς για την παραίτηση Βερελή από τη βουλευτική του έδρα και ρωτά για ποιούς λόγους προχώρησε σε αυτήν την κίνηση ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ.

Για προαποφασισμένη προφυλάκιση που ανάγκασε τον πελάτη του να διαφύγει στη Γερμανία, έκανε λόγο, μιλώντας στο City99,5, ο δικηγόρος του Χρήστου Καραβέλλα, Γιάννης Μαρκουλάκης.

Όπως εξήγησε η υπόθεση του πελάτη του έχει δρομολογηθεί στη γερμανική δικαιοσύνη ενώ χαρακτήρισε «ατυχή» την τοποθέτηση συναδέλφου του δικηγόρου για συναλλαγή του πελάτη του με την κυβέρνηση για να διαφύγει στο εξωτερικό.

Πόλεμος ανακοινώσεων για τα εμβάσματα στη Mayo
«Άθλια» και «βλακώδη προβοκάτσια» χαρακτηρίζει, με δήλωσή του, ο επίτιμος Πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», περί διοχέτευσης από τη Siemens στη ΝΔ, 20 εκατ. μάρκων, μέσω της εταιρίας Mayo, την περίοδο 1990-1994.

Από τη μεριά της η εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» με ανακοίνωση της επιμένει «απόλυτα και κατηγορηματικά», προσθέτοντας ότι «τα σχετικά έγραφα έχουν παραληφθεί από τις ανακριτικές αρχές στην Αθήνα».

«Τέτοιο έγγραφο δεν υπάρχει στη δικογραφία της υπόθεσης της Siemens» ήταν η απάντηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γιώργου Σανιδά, σε ερώτημα που του υπέβαλλε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Δένδιας, για το «εάν οι δικαστικές αρχές έχουν πράξει τα νόμιμα, σχετικά με το φερόμενο ως υπάρχoν έγγραφο».

e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3569&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote