Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Ο πρόεδρος Χριστόφιας εφ’ όλης της ύλης στον «Φιλελεύθερο»
Ο πρόεδρος Χριστόφιας εφ’ όλης της ύλης στον «Φιλελεύθερο» Εκτύπωση E-mail
01.06.09

Μηνύματα με πολλούς αποδέκτες, τόσο στο εσωτερικό όσο πρωτίστως και προς το εξωτερικό στέλνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας.

Σε συνέντευξή του στον «Φ», ο Πρόεδρος Χριστόφιας διαμηνύει ενόψει και της αξιολόγησης της Τουρκίας από την Ε.Ε., ότι δεν θα δεχθούμε λύση χάριν της λύσης και δεν συναινέσουμε σε συμφωνία που θα παραβιάζει αρχές. Παράλληλα, αναγνωρίζοντας ότι θα αντιμετωπίσουμε δυσχέρειες, δηλώνει ότι ετοιμαζόμαστε επί τούτου καθώς «έχουμε περάσει πολλές φορές από συμπληγάδες». Με σαφήνεια καθησυχάζει τους πολίτες ενόψει εξελίξεων, τονίζοντας πως «έχουν γνώσιν οι φύλακες».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δεν αποφεύγει να αναφέρει πως η διαδικασία των απευθείας διαπραγματεύσεων περνά από σκαμπανεβάσματα και εξέφρασε τη θλίψη του για τη συμπεριφορά του Ταλάτ. Αποφεύγει, ωστόσο, να προκαλέσει τον κατοχικό ηγέτη, διατηρώντας γέφυρες επικοινωνίας.

Ο Δημήτρης Χριστόφιας έδωσε και απαντήσεις σε όσους επιχειρούν να ασκήσουν πιέσεις στη Λευκωσία με αφορμή και τις διεργασίες που προηγήθηκαν της έγκρισης του ψηφίσματος για ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ. Δεν μπορεί, επισήμανε εκφράζοντας πικρία και παράπονο, να είναι αυτό το ευχαριστώ και η θετική τοποθέτηση του Συμβουλίου Ασφαλείας, στις προσπάθειές μας για την επίλυση του Κυπριακού. Τονίζει δε πως αυτοί που θέλουν να ασκούν πιέσεις θα πρέπει να κτυπήσουν άλλη πόρτα, διαμηνύοντας ταυτόχρονα τα εξής: Δεν είμαστε επιδεκτικοί εκβιασμών και πιέσεων.

Για τη στάση της Λευκωσίας στην αξιολόγηση της Τουρκίας από την Ε.Ε. το Δεκέμβριο, θέτει μεν το γενικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθεί η κυβέρνηση, δεν ανοίγει ωστόσο τα χαρτιά του.

phileleftheros

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3567&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 01.06.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote