Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Εκατοντάδες νεκροί αντάρτες στο Αφγανιστάν από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις
Εκατοντάδες νεκροί αντάρτες στο Αφγανιστάν από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις Εκτύπωση E-mail
01.06.09

Συνολικά 248 αντάρτες και 17 στρατιώτες έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τις επιχειρήσεις που έχει εξαπολύσει ο στρατός στο Αφγανιστάν ενόψει των προεδρικών εκλογών της 20ης Αυγούστου

ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας της χώρας. Οι επιχειρήσεις αυτές έχουν στόχο την ανάληψη από τον αφγανικό στρατό του ελέγχου των ζωνών που ελέγχουν οι ισλαμιστές αντάρτες πριν από τις εκλογές.

Οι επιχειρήσεις, οι οποίες ξεκίνησαν πριν από 10 ημέρες, γίνονται σε πέντε επαρχίες στο ανατολικό και νότιο τμήμα της χώρας -Χελμάντ, Ουρουζγκάν, Γάζνι, Φάραχ και Πάκτικα-, οι οποίες τελούν όλες υπό τον έλεγχο των Ταλιμπάν, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου στρατηγός Μοχάμαντ Ζαχίρ Αζίμι.

«Προσπαθούμε να χρησιμοποιήσουμε τα μέσα των εθνικών μας δυνάμεων, του ΝΑΤΟ και των συμμαχικών δυνάμεων, όπως και των στρατευμάτων που αναπτύχθηκαν αργότερα για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε συνθήκες ελευθερίας για τους πολίτες μας κατά τις εκλογές», διευκρίνισε ο ίδιος.

Χιλιάδες επιπλέον στρατιώτες των διεθνών δυνάμεων υπό το ΝΑΤΟ αναμένεται να αναπτυχθούν κατά την ημέρα των εκλογών στο Αφγανιστάν. Οι συμμαχικές δυνάμεις έχουν ήδη περισσότερους από 70.000 άνδρες, οι οποίοι βοηθούν τον αφγανικό στρατό να καταστείλει την εξέγερση των Ταλιμπάν. Οι τελευταίοι έχουν ζητήσει το μποϊκοτάρισμα των εκλογών.

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3566&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote