Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Συλλήψεις για τη Siemens
Συλλήψεις για τη Siemens Εκτύπωση E-mail
30.05.09

Αλλά δύο νέα εντάλματα σύλληψης εξέδωσε ο τέταρτος ειδικός ανακριτής Νίκος Ζαγοριανός σε βάρος του πρώην οικονομικού διευθυντή του ΟΤΕ

 Γιώργου Σκαρπέλη και του πρώην στελέχους της Siemens, Ηλία Γεωργίου.

Οι δύο κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ. Ο κ. Ζαγοριανός έκρινε αναγκαία τη σύλληψη τους προκειμένου να διασφαλιστεί η παρουσία τους μέχρι την απολογία τους τον Ιούνιο, μετά την προθεσμία που έλαβαν την Παρασκευή.

Την ίδια ώρα, προσχεδιασμένη φαίνεται πως ήταν η διαφυγή του κατηγορούμενου στην υπόθεση της Siemens Χρήστος Καραβέλα,στο εξωτερικό, σε βάρος του οποίου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από τον τέταρτο ειδικό ανακριτή, Νίκο Ζαγοριανό.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νικός Δένδιας, αποκάλυψε ότι ύστερα από ενημέρωσή του μέσω Πρεσβείας της Ελλάδος στο εξωτερικό ότι η οικογένεια του εμπλεκόμενου στην υπόθεση της Siemens εισήγαγε σε χώρα της Νοτίου Αμερικής, 3 εκατομμύρια δολάρια και επιπλέον προέβη σε αγορά πολυτελούς ακινήτου.

Ηδη ενημερώθηκε από την Πέμπτη ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιώργο Σανιδά, ενώ δεσμεύτηκαν, τόσο το ποσό που εισήγαγε στη χώρα της Νοτίου Αμερικής, όπως και το πολυτελές ακίνητο.

Είχε προηγηθεί το ένταλμα σύλληψης κατά του Μιχάλη Χριστοφοράκου ο οποίος βρίσκεται στη Γερμανία.

Σημειώνεται ότι μόλις την Παρασκευή το πρωί οι εισαγγελικές αρχές, εξέδωσαν διάταξη να απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα των κατηγορουμένων.

e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3559&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote