Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Δεύτερο κρούσμα της γρίπης Α στην Ελλάδα
Δεύτερο κρούσμα της γρίπης Α στην Ελλάδα Εκτύπωση E-mail
27.05.09

Δεύτερο κρούσμα του ιού της νέας γρίπης στην Ελλάδα επιβεβαιώθηκε  από το Ινστιτούτο Παστέρ.Πρόκειται για Έλληνα υπήκοο 21 ετών

ο οποίος επέστρεψε στην Ελλάδα από το Εδιμβούργο και διακομίζεται στο Σισμανόγλειο.

Νωρίτερα, σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης τονίζεται ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα και δεν υφίσταται κίνδυνος για πολίτες και επισκέπτες της χώρας μας.

Δήλωση Δημήτρη Αβραμόπουλου

«Πριν από λίγο πληροφορηθήκαμε, ότι ανιχνεύθηκε και δεύτερο κρούσμα στην Ελλάδα. Δεν πρέπει να ανησυχούμε. Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα. Θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία και είμαι βέβαιος, ότι όλα θα πάνε καλά», δήλωσε απόψε ο υπουργός Υγείας Δ. Αβραμόπουλος για το νέο περιστατικό με τη γρίπη Η1Ν1.

Ο κ. Αβραμόπουλος εξήγησε ότι ο 21χρονος εντοπίστηκε έγκαιρα και πως «έχουν αναλάβει πλέον οι Ειδικές μας Υπηρεσίες την υπόθεση. Πρέπει να είμαστε σίγουροι, ότι δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα. Δεν χρειάζεται σε αυτές τις περιπτώσεις πανικός. Έχουμε τη γνώση και την εμπειρία, οι επιστήμονές μας είναι καταρτισμένοι και οι μηχανισμοί μας σε ετοιμότητα. Θέλω να πιστεύω και εύχομαι να πάνε όλα καλά».

Αύριο το πρωί στις 11:00 ο υπουργός θα προεδρεύσει σύσκεψης, που έχει συγκαλέσει στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας, της Επιτροπής Παρακολούθησης της Νέας Γρίπης.

«Το Ινστιτούτο ΠΑΣΤΕΡ επιβεβαίωσε σήμερα την ύπαρξη δεύτερου κρούσματος από τον ιό της νέας γρίπης Η1Ν1. Πρόκειται για Έλληνα υπήκοο 21 ετών, ο οποίος επέστρεψε στην Ελλάδα από το Εδιμβούργο. Βρίσκεται στην κατοικία του όπου και θα ακολουθηθεί η θεραπεία σύμφωνα με τις οδηγίες και τις κατευθύνσεις του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για τους οικείους και για τα άτομα με τα οποία έχει έρθει σε επαφή, που βρίσκονται υπό καθεστώς ιχνηλάτησης. Ουδείς κίνδυνος υφίσταται για τους πολίτες και τους επισκέπτες της χώρας μας. Υπενθυμίζουμε την ανάγκη τήρησης των μέτρων ατομικής υγιεινής καθώς και τις έγκαιρης ενημέρωσης των αρχών ή γιατρού σε περίπτωση που κάποιος πολίτης παρουσιάζει συμπτώματα δυνατού κρυολογήματος ή γρίπης σε συνδυασμό με πυρετό. Θα ακολουθήσει αναλυτική ανακοίνωση του Κέντρου Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας σε συνεννόηση με το ΚΕΕΛΠΝΟ και το ΕΚΕΠΥ.

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3545&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote