Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Νέος γύρος σύγκρουσης
Νέος γύρος σύγκρουσης Εκτύπωση E-mail
26.05.09

Μήνυμα συστράτευσης έστειλε ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής από τον Ασπρόπυργο όπου μίλησε τη Δευτέρα το βράδυ

και υπογράμμισε: «Ενας και μόνο είναι ο γνώμονάς μας, το συμφέρον του τόπου», ενώ χαρακτήρισε «εθνικό στόχο» και «βασική προτεραιότητα» την αντιμετώπιση της κρίσης

Ο κ. Καραμανλής εξαπέλυσε επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευσή και προσωπικά στον πρόεδρό της Γιώργο Παπανδρέου, κατηγορώντας τους για στείρα άρνηση οποιασδήποτε συνεννόησης  «ακόμη και μπροστά στη μεγαλύτερη μεταπολεμική πρόκληση, που είναι η αντιμετώπιση της διεθνούς οικονομικής κρίσης» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας την επίθεσή του στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι «δυσφημεί τη χώρα στο εξωτερικό και επιχειρεί να μηδενίσει τα πάντα στο εσωτερικό».

«Παραμένει σταθερά στο ανάχωμα του λαϊκισμού, παραμένει στο γκρίζο της παραπολιτικής, χωρίς όραμα, χωρίς σχέδιο, χωρίς προτάσεις» υπογράμμισε ο Κ. Καραμανλής.

Ο πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά έκανε στην Ολυμπιακή, που, «απαλλάσσει τους φορολογούμενους από ένα εκατομμύριο ευρώ την ημέρα» και τον ΟΣΕ όπου η λύση που προωθείται «απαλλάσσει τους πολίτες από ζημιές δύο
εκατομμυρίων ευρώ την ημέρα».

Από τη μεριά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στην ανάγκη εφαρμογής ενός νέου προτύπου ανάπτυξης, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη και στον κόσμο μιλώντας σε δείπνο που διοργανώθηκε προς τιμήν του από το Συνέδριο του περιοδικού «Economist». 

Ο κ. Παπανδρέου, αναφερόμενος στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρώπη, υπενθύμισε ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να πει “ποτέ πια βαρβαρότητα, που φέρνει η ανισότητα, η φτώχεια, η κλιματική αλλαγή, το εμπόριο ανθρωπιάς, η προσφυγιά, η αμάθεια και το εμπόριο όπλων μαζικής καταστροφής” και να αποτελέσει μια απάντηση στην αντιμετώπιση της παγκοσμιοποίησης».

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα και τις δυνατότητές της στο νέο διεθνές περιβάλλον, εάν αξιοποιήσει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, έκανε λόγο για την «απουσία κυβέρνησης με εντολή ισχυρή και ικανή να εμπνεύσει όραμα στην κοινωνία και με βούληση να βάλει τάξη εκεί όπου υπάρχει ανομία και διαφθορά και να εμπεδώσει κράτος δικαίου».

Μίλησε, επίσης, για το πρόγραμμα του κόμματός του, το οποίο, όπως είπε, «περιλαμβάνει άμεσα μέτρα στήριξης της οικονομίας και μεγάλες τομές για υπέρβαση της κρίσης».

Ως εθνική στρατηγική για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας ο κ. Παπανδρέου επισήμανε τις προτεραιότητες που σχετίζονται με την εφαρμογή της «πράσινης ανάπτυξης».

Προϋπόθεση για όλα αυτά, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, είναι ένα ευνομούμενο κράτος, το οποίο θα βρίσκεται στην υπηρεσία του πολίτη, με θεσμούς που θα τον σέβονται και θα τον προστατεύουν και θα λειτουργούν με διαφάνεια και λογοδοσία.

«Θέλω να ξέρετε ότι αύριο σας χρειαζόμαστε όλους. Χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς, αλλά με βάση τις αξίες και για τους κοινούς στόχους» κατέληξε ο Γ. Παπανδρέου.
e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3541&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote