Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Αντεπίθεση από τον Μπερλουσκόνι
Αντεπίθεση από τον Μπερλουσκόνι Εκτύπωση E-mail
26.05.09

Τον εαυτό του, τόσο για την πολιτική που ακολουθεί, όσο και για την προσωπική του ζωή για την οποία το τελευταίο διάστημα δέχεται έντονες επικρίσεις

υπερασπίστηκε στην συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN ο Ιταλός Πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Αναφερόμενος στη γνωριμία του με τη 18χρονη Νοέμι Λετίτσια, που έχει γίνει κύριο θέμα στην γειτονική χώρα, ο «Καβαλιέρε» δήλωσε: «θα αντιδράσω, θα εξηγήσω πώς έχει ακριβώς η κατάσταση και οι Ιταλοί θα με στηρίξουν και πάλι. Η κατηγορία αυτή θα μετατραπεί σε μπούμεραγκ για όσους την εξαπέλυσαν. Δεν υπάρχει τίποτα, που να είναι, στο ελάχιστο, αρνητικό. Δώσαμε εξηγήσεις και θα δώσουμε και άλλες στο μέλλον, αν και στην αρχή δεν ήθελα να γίνει αναφορά στις σχέσεις μου με αυτή την οικογένεια, διότι ανήκουν στην ιδιωτική μου ζωή, που πρέπει να τυχαίνει προστασίας».

Σε σχέση δε, με την πρόσφατη καταδίκη του Βρετανού δικηγόρου, Ντέιβιντ Μιλς, με την κατηγορία ότι δωροδοκήθηκε από το Μπερλουσκόνι για να μην αποκαλύψει παράκτιους λογαριασμούς των ομίλων του, ο Ιταλός πρωθυπουργός υποστήριξε: «Πρόκειται για απόφαση σκάνδαλο. Οι αριστεροί δικαστές την είχαν γράψει πριν ακόμη γίνει η δίκη».

Τέλος, αναφερόμενος στη νέα μεταναστευτική πολιτική της Ιταλίας, με τις «απωθήσεις» των πλεούμενων, που μεταφέρουν λαθρομετανάστες από τη Λιβύη, γεγονός που έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις των πολιτικών του αντιπάλων και όχι μόνο, ο Μπερλουσκόνι απάντησε πως «η Ιταλία φέρεται όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και όλες της φυσιολογικές χώρες. Σύμφωνα με τα όσα ορίζουν οι ευρωπαϊκές οδηγίες. Μόνο που τώρα, είναι της μόδας να επιτίθενται σε εμάς, εξαιτίας της αντιπολίτευσης και των εφημερίδων της, που δεν παρουσιάζουν το πρόβλημα στις πραγματικές του διαστάσεις».

Σε σχέση, τέλος, με τη διεθνή οικονομική κρίση, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι εκτίμησε πως «είναι σοβαρή, βαθιά, και παρατεταμένης διάρκειας, αλλά -υποστήριξε- σε μεγάλο βαθμό, οι αιτίες της διάρκειά της είναι ψυχολογικού χαρακτήρα. Για το λόγο αυτό, πρέπει να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε όλοι μας μια θετική διάθεση, βασιζόμενοι στην εμπιστοσύνη και την αισιοδοξία.

ert

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3539&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote