Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Πεζόδρομος η Times Square στη Νέα Υόρκη
Πεζόδρομος η Times Square στη Νέα Υόρκη Εκτύπωση E-mail
25.05.09

Του Σάκη Σερέτη

Έχοντας σαν βασικό στόχο την μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης ,καθώς και τις ανάγκες των πολυάριθμων επισκεπτών της πλατείας Times Square στη Νέα Υόρκη, οι αρχές της πόλης αποφάσισαν να μετατρέψουν την ευρύτερη περιοχή γύρω από αυτήν σε πεζόδρομο.

Έτσι χθες Κυριακή 24 Μαΐου, οι αρχές έκλεισαν την κυκλοφορία στην πασίγνωστη διασταύρωση, η οποία θα μετατραπεί σε πεζόδρομο και η πρόσβαση πλέον θα επιτρέπεται μόνον σε πεζούς και ποδηλάτες.

Η ακτίνα που περικλείεται μεταξύ της 42ης και της 47ης Οδού αναμένεται λοιπόν να αλλάξει όψη, δίνοντας την ευκαιρία σε εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες να περπατήσουν σε ένα δρόμο που μέχρι σήμερα ήταν απαγορευτικός και συνάμα επικίνδυνος..

Χαράς ευαγγέλια για τους καλλιτέχνες του δρόμου, τις καφετερίες και τους διάφορους μικροπωλητές ,που με αυτή την απόφαση θα μπορούν απερίσπαστοι να προσελκύσουν περισσότερο κόσμο.

Στις δε τεράστιες οθόνες της πλατείας θα μεταδίδονται ζωντανά κάποιες βραδιές εκδηλώσεις από τη Μετροπόλιταν Όπερα και ειδικές παραστάσεις από το Μπρόντγουεϊ.

Την ίδια ημέρα ένας δεύτερος πεζόδρομος λειτούργησε και στην Χέραλντ Σκουέαρ, μπροστά από το πολυκατάστημα Macy’s, που αποτελεί το επίκεντρο της μεγαλύτερης παρέλασης στις ΗΠΑ για την Γιορτή των Ευχαριστιών κάθε Νοέμβριο.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3536&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 25.05.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote