Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Εκτύπωση E-mail
23.05.09

Νέα Υόρκη 19 Μαϊου 2009

Οι κάτωθι υπογγεγραμένοι απογοητευμένοι από την πορεία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης και όντας εκλεγμένα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αυτής με αίσθημα ευθύνης προς τα σωματεία μέλη της Ομοσπονδίας αλλά και της ευρύτερης οργανωμένης Ομογένειας καταγγέλουμε

τον ευτελισμό και την παρακμή την οποία έχει υποστεί ο οργανισμός από την κακή λειτουργία, την μη τήρηση του ισχύοντος καταστατικού και την απαράδεκτη συμπεριφορά μεμονομένων μελών του παρόντος Δ.Σ.

Η μέχρι τώρα πορεία του οργανισμού κατ’ ουδένα τρόπο ωφελεί το Θεσμό αλλά βλάπτει και υποσκάπτει το κύρος και την αξιοπιστία όλων μας.

Καταγγέλλουμε τον κ. Καλαμαρά για ανικανότητα και ανεπαρκή εκπλήρωση των καθηκόντων του όπως προβλέπονται από το Άρθρο 13 του ισχύοντος καταστατικού. Η κακή λειτουργία της Ομοσπονδίας και οι διοικητικές της ελλείψεις αποτελούν αποκλειστική ευθύνη του προέδρου αυτής. Η μη καταγραφή και επικύρωση των πρακτικών των συνεδριάσεων του Δ.Σ., η μη ανάγνωση της εισερχόμενης και εξερχόμενης αλληλογραφίας (Άρθρο 13, παρ.17), η δυσλειτουργία και η απραξία των επιμέρους επιτροπών, η εκκρεμότητα της αναθεώρησης του καταστατικού και η αντιμετώπιση του «καρκίνου» των σωματείων «σφραγίδες» είναι ορισμένα από τα αποτελέσματα αυτής της κατάστασης.

Καταγγέλλουμε τον κ. Καλαμαρά για εσκεμμένη απόκρυψη αλληλογραφίας με στόχο την συγκάλυψη οικονομικών σκανδάλων που πλήττουν το κύρος του Οργανισμού και την αξιοπιστία όλων μας. Παρά τις επανειλλημένες προσπάθειες μελών του Διοικητικού Συμβουλίου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που κληρονομήσαμε από την προηγούμενη Διοίκηση και την ζητούμενη κάθαρση ουδεμία πρόοδος σημειώθηκε. Αντιθέτως συνεχίζετε ο εμπαιγμός και ο διασυρμός της Ομοσπονδίας και των μελών της.

 

Καταγγέλλουμε τον κ. Καλαμαρά για ανάρμοστη συμπεριφορά με χρήση απαράδεκτων εκφράσεων κατά μέλων του Διοικητικού Συμβουλίου, η οποία υποβιβάζει το επίπεδο των συνεδριάσεων του οργάνου και δημιουργεί πρόβλημα στην συνύπαρξη και συνεργασία μεταξύ των μελών του.

Τέλος με ευθύνη μελών του Δ.Σ. και υπό την ανοχή του Προέδρου κομματικοποιείται η Ομοσπονδία σε σημείο που αποθαρρύνει την ευρύτερη Ομογένεια από την συμμετοχή της στα δρώμενα του οργανισμού.

Καλούμε το Διοικητικό Συμβούλιο αλλά και την Ομογένεια να λάβουν σοβαρά υπόψιν τους τις ανωτέρω καταγγελίες και παρουσιάζεται περισσότερο από ποτέ επιτακτική η ανάγκη να προβούμε στις σύμφωνες με το ισχύον καταστατικό απαραίτητες ενέργειες για την ανατροπή της φθίνουσας πορείας που έχει πάρει ο οργανισμός.

Οι Υπογράφοντες

Ντίνος Ράλλης

Γεώργιος Παράλαιμος

Ελισάβετ Τζουμάκα

Ηλίας Νεοφώτιστος

Κώστας Τομόπουλος

Αθανάσιος Κοράκης

Αυγερινή Κατέχη

Κοινοποίηση: ΜΜΕ, Γενικό Προξενείο, Ιερά Αρχιεπισκοπή, Γραφείο Τύπου, Πρώην Προέδρους

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3525&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 29.05.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote