Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Μετωπική σύγκρουση
Μετωπική σύγκρουση Εκτύπωση E-mail
22.05.09

Με σημεία τριβής την «βαρβαρότητα», τα «παπαγαλάκια» και το Σύμφωνο Σταθερότητας, κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ συγκρούονται σφοδρά.

Ο Ε. Αντώναρος την Παρασκευή σημείωσε ότι «ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ δεν τόλμησε να χαρακτηρίσει για μία ακόμη φορά όλους τους Έλληνες που δεν ψηφίζουν το κόμμα του, βάρβαρους» γεγονός το οποίο απέδωσε στο ότι «ίσως να διαισθάνεται το βαρύτατο ολίσθημα που έκανε τις τελευταίες ημέρες ξανά και ξανά αλλά δεν είχε το πολιτικό σθένος να ανακαλέσει αυτόν τον βαρύτατα προσβλητικό χαρακτηρισμό». Τον κάλεσε μάλιστα να ανακαλέσει γιατί σε άλλη περίπτωση «θα επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά πόσο περιφρονούν ο ίδιος και η ηγετική του ομάδα το δικαίωμα που έχει κάθε Έλληνας πολίτης να επιλέγει το κόμμα που θέλει».

Λίγο νωρίτερα ωστόσο ο Γ. Παπανδρέου από το βήμα της Παλαιάς Βουλής, μιλώντας για το πολιτικό σύστημα είχε κάνει και πάλι αναφορά στη βαρβαρότητα –χωρίς να θέσει όμως το επίμαχο δίλλημα «Σοσιαλισμός και Δημοκρατία ή Βαρβαρότητα». Διαβάστε περισσότερα

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε τις πολιτικές της κυβέρνησης που βυθίζουν την χώρα «στην βαρβαρότητα της κοινωνικής αδικίας και της πόλωσης».

Για κοινωνία που οδηγείται στη βαρβαρότητα λόγω φτώχειας και ανισότητας μίλησε και ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου.

Την ίδια στιγμή ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης πέρασε στην αντεπίθεση, μέσω δηλώσεων του στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, καλώντας τον πρωθυπουργό να ζητήσει συγγνώμη από τους οπαδούς του «γι' αυτό το μεγάλο ατόπημα το οποίο έκανε προσπαθώντας να προσβάλλει, να υβρίσει και να θίξει τον αντίπαλό του είναι ο κ. Καραμανλής, ο οποίος πρέπει αμέσως να παραδεχθεί ότι ποτέ ο Γιώργος Παπανδρέου δεν εννοούσε τους οπαδούς της Νέας Δημοκρατίας ή οποιονδήποτε πολίτη όταν αναφερόταν στο δίλημμα».

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος μιλώντας στον City 99,5 ερμηνεύοντας το επίμαχο δίλημμα ανέφερε ότι αυτό που ήθελε να πει ο Γ. Παπανδρέου είναι ότι, «εάν δεν αλλάξουμε πολιτικές και σε ό,τι αφορά τα κοινοβουλευτικά ήθη, αυτό που θα γίνει στην Ελλάδα και θα επικρατήσει ως κατάσταση, θα είναι βαρβαρότητα. Δεν θα είναι ένα σύστημα, όπως εμείς επιθυμούμε, σοσιαλιστικό, δηλαδή μια προχωρημένη μορφή δημοκρατίας. Γιατί εμείς είμαστε σοσιαλδημοκράτες και αυτό θα πει μια προχωρημένη μορφή δημοκρατίας».

«Παπαγαλάκια» και «στρουθοκάμηλοι»

Στο δεύτερο μέτωπο της σύγκρουσης, τα «παπαγαλάκια», απαντώντας στον Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση για στρουθοκαμηλισμό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως η κυβέρνηση με θάρρος και παρρησία, χωρίς να εξωραΐζει τίποτα, λέει πάντοτε όλη την αλήθεια στο λαό. Πρόσθεσε πως η κυβέρνηση έχει σχέδιο και υπευθυνότητα ενώ οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ είναι ευχολόγια, λαϊκισμός, ύβρεις στην πλειοψηφία των Ελλήνων που δεν συμφωνούν με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και επανάληψη υποσχέσεων που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

Ειδικά για την διαφημιστική καμπάνια της Ν.Δ και τις αιτιάσεις του ΠΑΣΟΚ περί τεχνητής πόλωσης, ο κ. Αντώναρος δήλωσε πως η πραγματικότητα δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. «Η διαφημιστική καμπάνια της Ν.Δ απεικονίζει την πραγματικότητα, παρουσιάζει τι έχει γίνει πραγματικά στη χώρα», συμπλήρωσε.

Βέλη εναντίον του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο Ε. Αντώναρος και για το θέμα της αναθεώρησης του Συμφώνου Σταθερότητας, που είχε ανοίξει αρχικά με δηλώσεις του ο Γ. Ραγκούσης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ και ο αρχηγός του μιλούν για εξωπραγματικά πράγματα σημειώνοντας πως «ξεχνούν ότι είναι η ασφάλεια της ευρωζώνης, η εγγύηση που χρειάζεται ένα σταθερό ευρώ». Συμπλήρωσε, ακόμη, πως συζήτηση για αλλαγή των όρων του συμφώνου σταθερότητας δεν γίνεται στην Ευρώπη «ούτε καν από τους ομοϊδεάτες του κ. Παπανδρέου ο οποίος προφανώς άλλα λέει στο εξωτερικό και άλλα στους Έλληνες ψηφοφόρους».

Αναρωτήθηκε μάλιστα ο κ. Αντώναρος μήπως ο κ. Παπανδρέου θέλει να βγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη και είπε πως σε αυτή την περίπτωση, δεν έχει παρά να ρίξει μία ματιά στις χώρες που είναι εκτός και η οικονομία τους είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση.


e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3524&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote