Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow ΚΚΕ: «Eurovision των πολιτικών το ντιμπέιτ»
ΚΚΕ: «Eurovision των πολιτικών το ντιμπέιτ» Εκτύπωση E-mail
22.05.09

Επίθεση τόσο στον Πρωθυπουργό κ. Καραμανλή όσο και στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου εξαπέλυσε σήμερα η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ κ. Αλέκα Παπαρήγα

σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα στο Ηράκλειο. Παράλληλα απηύθυνε κάλεσμα στον ελληνικό λαό να κοιτάξει μπροστά ψηφίζοντας ΚΚΕ.

«Και χθες και προχθές, και πριν», είπε η κ. Παπαρήγα «ο κ. Καραμανλής διατυπώνει την θέση: Δε φοβάμαι το πολιτικό κόστος, έχω το θάρρος να πάρω δύσκολα μέτρα. Εμείς του απαντάμε: Το θάρρος χρειάζεται να πάρεις μέτρα κατά της πλουτοκρατίας. Εκεί κρίνεται το θάρρος. Δε θέλει να πάρει μέτρα και βεβαίως όταν δε θέλεις, δε μπορείς».

Για τον κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι «έχει βρει ένα πολύ εύπεπτο πεδίο αντιπαράθεσης με τη ΝΔ». Πέρα από τις ρεμούλες και τα σκάνδαλα, πρόσθεσε, όπου άντε να βρεις άκρη ποιος έκανε τα περισσότερα και ποιος τα λιγότερα, ποια είναι πραγματικά και ποια συκοφαντία, έχει σηκώσει το ΠΑΣΟΚ τη σημαία της διαφάνειας.

Η κ. Παπαρήγα ανέφερε πως «τους Η/Υ με τα διάφορα διαφανή και αδιαφανή στοιχεία τους ταΐζουν άνθρωποι δεν αυτοταϊζονται». Όμως οι πολίτες, δήλωσε η ίδια, δεν έχουν πολλά να κερδίσουν από τη διαφάνεια, φέρνοντας ως χαρακτηριστικά παραδείγματα τους άνεργους, τους αγρότες, τους νέους, τους μικρομεσαίους εμπόρους, που έχουν σοβαρότερα προβλήματα να αντιμετωπίσουν από το εάν υπάρχει ή όχι διαφάνεια.

Η κ. Παπαρήγα κάλεσε τους πολίτες στις ευρωεκλογές να υιοθετήσουν στάση απειθαρχίας και ανυπακοής σταματώντας να τρέφουν ελπίδες έναντι της ΕΕ.

Η γγ του ΚΚΕ διαβεβαίωσε πως το κόμμα που εκπροσωπεί θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πεδίο της μάχης, στην πρώτη γραμμή και μάλιστα, εάν εκλέξει 3-4 ευρωβουλευτές «θα μπορεί να χαλάσει τη σούπα της ευρύτερης συναίνεσης στο Ευρωκοινοβούλιο».

Θεωρούμε, είπε, ζήτημα σοβαρό και ζωτικό το να εκλεγούν στις ευρωεκλογές όσοι γίνεται περισσότεροι συνεπείς μαχητές εναντίον της ΕΕ και των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που εκφράζει. Για τις πολιτικές διαφημίσεις των μεγάλων κομμάτων, είπε: «δεν ασχολούμαι με τις πολιτικές διαφημίσεις των άλλων, έχουμε κοκορομαχία 365 μέρες το χρόνο οι διαφημίσεις τώρα μας πείραξαν. Το ψέμα πάει σύννεφο και η εξαπάτηση του ελληνικού λαού οπότε κάνουν ότι μπορούν για να καλύψουν αυτή την τακτική τους.

Αναφερόμενη στο debate των πολιτικών αρχηγών, το παραλλήλισε με τη Eurovision λέγοντας πως μετά το διαγωνισμό τραγουδιού θα είναι το αγαπημένο θέμα για σχολιασμό προσθέτοντας «εάν δεν φοβόμαστε πως θα χρησιμοποιηθεί από τα άλλα κόμματα ως φυγομαχία δεν θα παίρναμε μέρος».

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3523&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote