Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Επεισόδια σε συγκέντρωση αλλοδαπών στην Αθήνα
Επεισόδια σε συγκέντρωση αλλοδαπών στην Αθήνα Εκτύπωση E-mail
22.05.09

Επεισόδια σημειώθηκαν στις πέντε το απόγευμα μπροστά στη Βουλή κατά τη διάρκεια διαδήλωσης που πραγματοποίησαν μετανάστες, Μουσουλμάνοι

κυρίως, καθώς και ομάδες αντιρατσιστών, με αφορμή πρόσφατο περιστατικό στον Άγιο Παντελεήμονα, όπου, σύμφωνα με καταγγελία Ιρακινού,κατά τη διάρκεια ελέγχου αστυνομικός έσκισε απόσπασμα του Κορανίου που είχε επάνω του ο Ιρακινός.

Περίπου 1500 άτομα συγκεντρώθηκαν στις τέσσερις το απόγευμα στην Ομόνοια και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στη Βουλή. Εκεί οι διαδηλωτές πέταξαν μπουκάλια με νερό εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που είχαν σχηματίσει αλυσίδα.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου - λάμψης και χημικών και απώθησαν τους διαδηλωτές, ενώ έκαναν και προσαγωγές. Κάποιες ομάδες, όμως, κατέβηκαν την Πανεπιστημίου προξενώντας φθορές κυρίως σε στάσεις λεωφορείων, ενώ έσπασαν βιτρίνες και Ι.Χ.

Η πορεία κατευθύνεται στο Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα.

Από την κινητοποίηση και τα επεισόδια δημιουργήθηκαν σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα

ΕΛ.ΑΣ.

Η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τις σελίδες που κατά τον ισχυρισμό του Ιρακινού κατέστρεψε ο αστυνομικός. Πρόκειται για λευκές σελίδες με κείμενο σε αραβική γραφή. Κατά την ΕΛ.ΑΣ. οι δελίδες δεν έχουν καταστραφεί αλλά είχε σκιστεί μόνο το χαρτομάντιλο στο οποίο ήταν τυλιγμένες.

Νωρίτερα το πρωί, με τον πρόεδρο της μουσουλμανικής κοινότητας της Αθήνας ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής, Γιάννης Ραχωβίτσας, σχετικά με την καταγγελία του Ιρακινού. Ο κ. Ραχωβίτσας δήλωσε οτι η καταγγελία εξετάζεται κι αν αποδειχθει αληθής θα τιμωρηθούν αυστηρά οι υπάιτιοι.

e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3521&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote