Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow «Δεν καταργείται το Σύμφωνο»
«Δεν καταργείται το Σύμφωνο» Εκτύπωση E-mail
22.05.09

Δεν τίθεται θέμα κατάργησης του συμφώνου σταθερότητας ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός από το Ζάππειο.

Ο Κώστας Καραμανλής τόνισε ότι «καμιά χώρα δεν θέλει να θέσει σε κίνδυνο το κοινό μας νόμισμα που αποτελεί εμπροσθοφυλακή εν μέσω της κρίσης».

«Κανείς δεν μπορεί να υπόσχεται πράγματα πέρα από την πραγματικότηητα και μακριά από την ευρωπαϊκή πορεία» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός διαμηνύοντας ότι δεν είναι ώρα για εμπαιγμό.

Ο κ. Καραμανλής παρευρέθη σε εκδήλωση στο Ζάππειο, με διοργανωτή το Ινστιτούτο Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» και επίσημο καλεσμένο τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας, Ζισκάρ Ντ Εστέν για την τριακοστή επέτειο από την υπογραφή ένταξης της Ελλάδας στην ΕΟΚ.

Σε χαιρετισμό του ο πρώην πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας είπε ότι στις 28 Μαΐου του 1979 έζησε μία από τις καλύτερες μέρες της ζωής του. «Με την υπογραφή της συνθήκης για την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ είχα την αίσθηση ότι ξεπλήρωνα ένα τεράστιο χρέος αναγνώρισης απέναντι στον ελληνικό πολιτισμό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ντ Εστέν απάντησε στο ρητορικό ερώτημα που έθεσε ο ίδιος «γιατί έπρεπε να θέλουμε να ενταχθεί η Ελλάδα στην ΕΟΚ» ως εξής: «για να μην παραμείνει η ΕΟΚ μία λέσχη χωρών της Δυτικής Ευρώπης, γιατί εδώ στην Ελλάδα δημιουργήθηκε ο πρώτος κίονας του ναού που ονομάστηκε Ευρώπη, προσθέτοντας ότι κανείς δεν μπορεί να αγνοεί ούτε το χρέος που έχει η Ευρώπη απέναντι στο Βυζάντιο και τον πολιτισμό του».

Υπήρξαν αμφιβολίες, παραδέχθηκε, αλλά ευτυχώς, συνέχισε, η λαμπρή και υπερήφανη προσωπικότητα του Κωνσταντίνου Καραμανλή αποτελούσε την πιο σοβαρή εγγύηση για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Και σήμερα εδώ χαιρετίζω τη μνήμη του.
e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3520&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote