Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Τρεις ημέρες θα παραμείνει στην Αθήνα ο Νίκολας Μπερνς Εκτύπωση E-mail
09.06.07
Την Αθήνα επισκέπτεται το Σάββατο ο Νίκολας Μπερνς, αναζητώντας ως φαίνεται διαβεβαιώσεις ότι δεν θα ασκηθεί βέτο στην είσοδο της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ δίχως να έχει προηγηθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση στο θέμα της ονομασίας. Οι ΗΠΑ αναμένεται να δώσουν σαφές μήνυμα ευρωατλαντικής προοπτικής στα Σκόπια.

Ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα και τρίτος στην ιεραρχία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα παραμείνει στην Αθήνα για διάστημα τριών ημερών για σειρά συζητήσεων με επίκεντρο τα ενεργειακά, τα εξοπλιστικά, την αντιπυραυλική ασπίδα των ΗΠΑ και την τρομοκρατία, επισημαίνουν Τα Νέα της Παρασκευής.

 Θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, ενώ πέραν της υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη θα συναντηθεί με τους Δ.Σιούφα, Β.Μεϊμαράκη και Β.Πολύδωρα. 

Την ώρα που ο Νίκολας Μπερνς θα βρίσκεται στην Αθήνα, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Ο.Μπους θα επισκέπτεται τα Τίρανα, όπου σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θέλει να δώσει ένα σαφές μήνυμα ευρωατλαντικής προοπτικής και για την Αλβανία και για τα Σκόπια.

 Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν της ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, ακόμα και χωρίς την επίλυση του προβλήματος της ονομασίας, αφού ήδη έχουν αναγνωρίσει τη γειτονική χώρα με αυτό το όνομα από τον Νοέμβριο του 2004.

 

 Newsroom ΔΟΛ 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=352&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 09.06.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote