Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Siemens: Ένταλμα σύλληψης για το Μ. Χριστοφοράκο
Siemens: Ένταλμα σύλληψης για το Μ. Χριστοφοράκο Εκτύπωση E-mail
20.05.09

Διεθνές ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε αργά το απόγευμα της Τετάρτης από τον Δ' ειδικό ανακριτή για τον Μιχάλη Χριστοφοράκο

ο οποίος βρίσκεται στο Μόναχο και επικαλέστηκε προβλήματα υγείας που δεν του επιτρέπουν να επιστρέψει στην Ελλάδα για να απολογηθεί. Άνοιξε από το πρωί της Τετάρτης ο κύκλος απολογιών των κατηγορουμένων για την υπόθεση Siemens. Στον 4ο ειδικό ανακριτή προσήλθε και απολογήθηκε ο Πρόδρομος Μαυρίδης, ο πρώτος από τους επτά κατηγορούμενους, ο οποίος το βράδυ κρίθηκε προφυλακιστέος. Εν τω μεταξύ, προθεσμία για αύριο, Πέμπτη, πήρε το πρώην διευθυντικό στέλεχος της «Siemens» Εμμανουήλ Σταυριανού. Μία μόλις ημέρα πριν από τις απολογίες, δύο εκ των επτά κατηγορούμενων κατέθεσαν νέες ενστάσεις με τις οποίες καταγγέλλουν την ακυρότητα της διαδικασίας, ενώ δύο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης παραιτήθηκαν από τα καθήκοντά τους.


Οι επτά κατηγορούμενοι που κλήθηκαν σε απολογία την Τετάρτη είναι: ο Μιχάλης Χριστοφοράκος πρώην διευθύνων σύμβουλος της Siemens, ο Πρόδρομος Μαυρίδης πρώην διευθυντής Τηλεπικοινωνιών της Siemens, ο Χρήστος Καραβέλας πρώην διευθυντικό στέλεχος της Siemens, ο Ηλίας Γεωργίου πρώην διευθυντικό στέλεχος της Siemens, ο Εμμανουήλ Σταυριανός πρώην διευθυντικό στέλεχος της Siemens, ο Χρήστος Σκαρπέλης πρώην διοικητής του ΟΤΕ και Αλέξανδρος Αθανασιάδης πρώην στέλεχος της Siemens.

Οι κατηγορούμενοι βαρύνονται με το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, που τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος, καθώς φέρονται πως με τις πράξεις τους ζημίωσαν τον ΟΤΕ σε σχέση με την σύμβαση του 1997 για τα ψηφιακά κέντρα.

Πρώτος προσήλθε το πρωί της Τετάρτης ο Πρόδρομος Μαυρίδης ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκε τις κατηγορίες λέγοντας ότι ο ίδιος όταν ανέλαβε καθήκοντα παρέλαβε ήδη υπογεγραμμένη την επίμαχη σύμβαση 8002/1997 και πως ο ίδιος απλά φρόντισε να εκτελεστεί σωστά. Το βράδυ της ίδιας μέρας ανακοινώθηκε ότι ο κ. Μαυρίδης κρίθηκε προφυλακιστέος.

Διεθνές ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε αργά το απόγευμα από τον Δ' ειδικό ανακριτή για τον Μιχάλη Χριστοφοράκο, ο οποίος βρίσκεται στο Μόναχο. Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Siemens επικαλέστηκε προβλήματα υγείας που δεν του επιτρέπουν να επιστρέψει από το Μόναχο -όπου είχε μεταβεί για ανακριτικές διαδικασίες- στην Ελλάδα για να απολογηθεί.
Οι κατηγορίες, που βαραίνουν το μεγαλοστέλεχος της εταιρίας, αφορούν τη σύμβαση μεταξύ ΟΤΕ και Siemens του 1997 για ψηφιοποίηση των κέντρων του Οργανισμού.

Ο συνήγορος του κ. Χριστοφοράκου, Βασίλης Δημακόπουλος, προσκόμισε στον ανακριτή αίτημα του εντολέα του, με το οποίο ζητούσε ολιγοήμερη προθεσμία για την απολογία, διευκρινίζοντας πως είχε μεταβεί στο Μόναχο, στο πλαίσιο έρευνας της γερμανικής Δικαιοσύνης για την υπόθεση.


Προθεσμία για αύριο, Πέμπτη, πήρε το πρώην διευθυντικό στέλεχος της «Siemens» Εμμανουήλ Σταυριανού. Τα πρώην στελέχη της Siemens, Χρήστος Καραβέλας και Ηλίας Γεωργίου και ο πρώην Γενικος Δ/ντής του ΟΤΕ, Γιώργος Σκαρπέλης, πήραν προθεσμία και θα απολογηθούν στις 29 Μαΐου.

Εξάλλου, την παραίτησή τους υπέβαλαν στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών από την υπεράσπιση των κατηγορουμένων οι συνήγοροι των πρώην διευθυντικών στελεχών της Siemens, Χρήστου Καραβέλλα και Ηλία Γεωργίου, κ.κ. Μαρκουλάκος και Πάρσαλης, υποστηρίζοντας ότι αδυνατούν πλέον να συνεχίσουν το έργο τους λόγω των δικονομικών ακυροτήτων που έχουν σημειωθεί στην ανάκριση. Οι νέοι συνήγοροι όπως είναι φυσικό θα ζητήσουν να ενημερωθούν για την ογκώδη δικογραφία, οπότε θα ζητήσουν προθεσμία για λογαριασμό των πελατών τους.

Εν τω μεταξύ, μήνυση σε βάρος του 4ου ειδικού ανακριτή κατέθεσε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο συνήγορος του πρώην διευθυντικού στελέχους του ΟΤΕ Γιώργου Σκαρπέλη, Γιάννης Ματζουράνης, για παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας.

Σύμφωνα με ανώτατες εισαγγελικές πηγές η κίνηση αυτή δεν μπλοκάρει το έργο της ανάκρισης αλλά αφορά μόνο στο συγκεκριμένο κατηγορούμενο. Ωστόσο, μέχρι να εκδικαστεί η μήνυση ο κατηγορούμενος δεν θα απολογηθεί.

Ο Αλέξανδρος Αθανασιάδης πρώην στέλεχος της Siemens, αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη.

ert

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3515&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote