Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Σε ετοιμότητα τα Νοσοκομεία
Σε ετοιμότητα τα Νοσοκομεία Εκτύπωση E-mail
20.05.09

Την διενέργεια έρευνας για τις συνθήκες υποδοχής του 19χρονου ασθενούς με τον ιό της νέας γρίπης, διέταξε ο υπουργός Υγείας

διέταξε ο υπουργός Υγείας προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την ασφάλεια του νοσηλευτικού προσωπικού που ήρθε σε επαφή με το νεαρό.

Η εντολή για την έρευνα δόθηκε μετά από καταγγελίες της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Νοσηλευτικού Προσωπικού. Είχαν προηγηθεί και σχετικές καταγγελίες μέσω του σταθμού μας του προέδρου της Ομοσπονδίας Νοσηλευτών Γιάννη Καναβού.

Νωρίτερα, επιβεβαιώθηκε και επίσημα ότι ο Δ. Αβραμόπουλος ταξίδεψε το περασμένο Σάββατο από τη Νέα Υόρκη- όπου βρισκόταν σε εκδήλωση του Ινστιτούτου «Γιώργος Παπανικολάου»- με την ίδια πτήση του 19χρονου σπουδαστή. Ο υπουργός πέρασε μαζί με τους άλλους επιβάτες τη διαδικασία ιχνηλάτισης, χωρίς να διαγνωστεί κανένα πρόβλημα.

Από το γραφείο Τύπου του υπουργείου εξάλλου, διευκρινίστηκε ότι ο κ. Αβραμόπουλος βρισκόταν τουλάχιστον 70 θέσεις μπροστά από το νεαρό και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Οι γιατροί εμφανίζονται καθησυχαστικοί για την πορεία της υγείας του 19χρονου ασθενή που νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο Σισμανόγλειο.

Στο μεταξύ, οι υγειονομικές αρχές της Κρήτης τέθηκαν σε κινητοποίηση όταν ασθενής παρουσιάσθηκε στο νοσοκομείο Χανίων με έντονα τα συμπτώματα γρίπης και με υποψία ότι έχει προσβληθεί από τον επίμαχο ιό.

Ο ασθενής, ο οποίος είχε ταξιδέψει πρόσφατα στη Βενεζουέλα, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις οι οποίες βγήκαν αρνητικές.

Την Τετάρτη αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα του δεύτερου κύκλου, από το Ινστιτούτο Παστέρ.


e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3509&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote