Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Επίσημη επίσκεψη Παπούλια στη Δανία
Επίσημη επίσκεψη Παπούλια στη Δανία Εκτύπωση E-mail
19.05.09

Επίσημη επίσκεψη στη Δανία πραγματοποιεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.Η Τουρκία προσβάλει τις ευρωπαϊκές αξίες τόνισε ο κ. Παπούλιας ενώπιον της βασιλικής οικογένειας και της πολιτικής ηγεσίας της χώρας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος έφτασε την Δευτέρα στην Κοπεγχάγη για τριήμερη επίσημη επίσκεψη μιλώντας στο επίσημο δείπνο που παρετέθη προς τιμήν του αναφέρθηκε στους ισχυρούς ιστορικούς δεσμούς φιλίας των δύο λαών και υπογράμμισε την κοινή βούληση για την περαιτέρω ενίσχυση αυτών των δεσμών.

Ο πλανήτης έχει ανάγκη από ένα νέο δεσμευτικό και αποτελεσματικό πλαίσιο διεθνούς δικαίου για το περιβάλλον, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του η βασίλισσα της Δανίας Μαργκρέτε. Αλίμονο, επεσήμανε ο πρόεδρος Παπούλιας, αν τον προσεχή Δεκέμβριο στη Σύνοδο της Κοπεγχάγης δεν κατορθώσουμε να διαμορφώσουμε, έστω την υστάτη ώρα, το πλαίσιο αυτό που θα ανακόψει το δρόμο προς την καταστροφή.


Τον Δεκέμβριο θα πραγματοποιηθεί στην Κοπεγχάγη διάσκεψη για το κλίμα και η επιτυχής διεξαγωγή της αποτελεί σημαντικό στόχο της εξωτερικής πολιτικής της Δανίας. Η Δανία υποστηρίζει ότι ενεργειακή επάρκεια και οικονομική ανάπτυξη μπορούν να συνδυαστούν επιτυχώς. Πιστεύει δε στην ανάγκη διαφοροποίησης των πηγών ενέργειας με στόχο την αύξηση της ενεργειακής επάρκειας και τη μείωση της εξάρτησης μέσω μιας συντονισμένης ενεργειακής πολιτικής εντός του πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ενώσεως.


Η Δανία είναι στην πρωτοπορία αυτών που αγωνιούν για τα θέματα του περιβάλλοντος και γι' αυτό έχει κερδίσει τον παγκόσμιο σεβασμό, τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος επανέλαβε την πεποίθησή του ότι μια βιώσιμη δημοκρατία δεν μπορεί παρά να είναι μια οικολογική δημοκρατία και η βιώσιμη ανάπτυξη βρίσκεται στον πυρήνα του αξιακού ευρωπαϊκού συστήματος.

Στον οικονομικό, εμπορικό και επενδυτικό τομέα, ο κ. Παπούλιας είπε ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης και συνεργασίας Ελλάδας - Δανίας, η δε σύγκλιση αύριο του επιχειρηματικού συνεδρίου μεταξύ των δύο χωρών επιβεβαιώνει την επιθυμία και τη βούληση των δύο πλευρών για την ενίσχυση της οικονομικής και επιχειρηματικής συνεργασίας των δύο χωρών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε ακόμη ότι η Ελλάδα και η Δανία μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες για τη διεθνή ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ανάπτυξη, τις φυσικές καταστροφές, τις περιβαλλοντικές μεταβολές. Με θεμελιώδη αρχή το σεβασμό της διεθνούς έννομης τάξης υπερασπιζόμαστε την τήρηση των κανόνων διεθνούς δικαίου, το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των αρχών της Δημοκρατίας, υπογράμμισε ο Κάρολος Παπούλιας και πρόσθεσε ότι η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και της ίδιας της δημοκρατίας προϋποθέτει το σεβασμό στη διαφορετικότητα και την καταπολέμηση του φανατισμού και της μισαλλοδοξίας. Πιστεύουμε, τόνισε, στην ειρηνική επίλυση των διαφορών και επικεντρώνουμε τις πολιτικές μας πρωτοβουλίες στη δημιουργία συνθηκών ασφαλείας και σταθερότητας και στο πλαίσιο αυτών των αρχών συμβάλλουμε στην ενίσχυση του ρόλου και της φωνής της ΕΕ στον κόσμο.

Ο Κάρολος Παπούλιας αναφέρθηκε επίσης στο Κυπριακό και υπογράμμισε ότι έχει έρθει η ώρα για την αντιμετώπιση ενός αναχρονισμού που δεν τιμά τη διεθνή κοινότητα και ιδιαίτερα την Ευρώπη: Είναι ανεπίτρεπτο, είπε, να συνεχίζεται και σήμερα στην Κύπρο, χώρα - μέλος της ΕΕ , η στρατιωτική κατοχή και μάλιστα από χώρα που επιδιώκει να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή οικογένεια. Να υπάρχει ακόμα ευρωπαϊκή πρωτεύουσα , η Λευκωσία , χωρισμένη από τείχη. Η παράταση της διχοτόμησης και της κατοχής προσβάλλει το δημοκρατικό χαρακτήρα της ΕΕ και τραυματίζει τις βαθύτερες αξίες της πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ελπίδα ότι η κινητικότητα που έχει αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα στο Κυπριακό θα ανοίξει ένα παράθυρο ευκαιρίας για λύση του προβλήματος, μία λύση δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική που θα επιτρέψει στο λαό της νήσου, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους να συμβιώσουν αρμονικά και ειρηνικά σε ένα ευρωπαϊκό περιβάλλον ασφάλειας, ανάπτυξης και ευημερίας.

ert

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3506&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote