Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Οι δύο μονομάχοι
Οι δύο μονομάχοι Εκτύπωση E-mail
18.05.09

Η πρώην υπουργός Μαριέτα Γιαννάκου και ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Κοζάνης, Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα αποτελέσουν τους επικεφαλής των ευρωψηφοδελτίων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αντίστοιχα

Πρώτο, χρονικά, ανακοινώθηκε το όνομα της κ. Γιαννάκου από τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, ο οποίος έσπευσε στην ομιλία του που προηγήθηκε να οριοθετήσει την απάντηση στο ερώτημα τι Ευρώπη θέλουμε, ως το κεντρικό ζητούμενο στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Από τη μεριά της η κ. Γιαννάκου στην πρώτη ομιλία της ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου, δεσμεύτηκε ότι η ομάδα της ΝΔ «θα αποδώσει και θα αποδώσει προς χάρη του συνόλου του Ελληνικού λαού, θέτοντας το Εθνικό συμφέρον, σύμφωνα με το καταστατικό μας υπεράνω οποιουδήποτε στενού Κομματικού συμφέροντος». Γι΄ αυτό και ευχήθηκε εκτός από το να συνεχιστούν οι επιτυχίες τις απερχόμενης κοινβουλευτικής ομάδας, να είναι μεγάλος ο αριθμός των Ευρωβουλευτών της Ν.Δ. «γιατί αυτό θα μας επιτρέψει να καταλάβουμε θέσεις που θα μας δώσουν την ευκαιρία, όχι μόνο για πρωτοβουλίες, αλλά και για να υπερασπιστούμε όταν χρειαστεί μεγάλης αξίας εθνικά συμφέροντα».

Δείτε το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

Ακολούθησε το μεσημέρι της Κυριακής η ανακοίνωση από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου, της τοποθέτησης του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην πρώτη θέση του ευρωψηφοδελτίου του κινήματος.

Όπως υπογράμμισε με έμφαση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, η επιλογή του μέχρι πρότινος εκπροσώπου τύπου του κινήματος, σηματοδοτεί τον δημοψηφισματικό χαρακτήρα των ευρωεκλογών. «Ψηφίζουμε για την Ευρώπη, αποφασίζουμε για την Ελλάδα» τόνισε στην ομιλία του ο κ. Παπανδρέου.

Ο ίδιος ο κ. Παπακωνσταντίνου περιέγραψε τις ευρωεκλογές ως μάχη για την αξιοπιστία της Ελλάδας στην Ε.Ε., για την Ευρώπη που υπηρετεί τους πολίτες και όχι ιδιοτελή συμφέροντα, για το εισόδημα, την υγεία και την παιδεία του πολίτη. «Είναι μία μάχη που θα δώσουμε όλοι μαζί. Μια μάχη, στην οποία κάθε ψήφος μετράει» τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

«Πιστεύουμε στη νίκη και στην προετοιμασία της επόμενης μέρας. Της μεγάλης αλλαγής για τον τόπο μας. Για να γυρίσει σελίδα που τόσο πολύ το έχει ανάγκη» κατέληξε ο κ. Παπακωνσταντίνου

e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3499&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 18.05.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote