Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Εξαπλώνεται ο ιός
Εξαπλώνεται ο ιός Εκτύπωση E-mail
17.05.09

Η Χιλή είναι η τελευταία χώρα στον παγκόσμιο χάρτη των περιοχών στις οποίες έχουν εντοπιστεί επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού της νέας γρίπης.

Θύμα μια 32χρονη, που όπως ανακοίνωσε το υπουργείο υγείας της χώρας, επέστρεψε αεροπορικώς από την Δομινικανή Δημοκρατία, με ενδιάμεση στάση του αεροσκάφους στον Παναμά

Η κατάσταση της υγείας της ασθενούς, η οποία υποβάλλεται σε θεραπεία στο νοσοκομείο κρίνεται «ικανοποιητική» σημείωσε ο χιλιανός υπουργός Υγείας 'Αλβαρο Εράζο

Ο απολογισμός της λεγόμενης γρίπης των χοίρων στο Μεξικό έφθασε τους 68 «επιβεβαιωμένους» θανάτους, ενώ 3.034 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από την ασθένεια, ανακοίνωσε το Σάββατο το υπουργείο Υγείας στη χώρα.

Οι δύο νέοι επιβεβαιωμένοι θάνατοι σημειώθηκαν στην πρωτεύουσα και στην Μπάχα της Καλιφόρνια, κοντά στις ΗΠΑ, την 2α και την 12η Μαΐου, διευκρίνισε το υπουργείο σε σχετικό ανακοινωθέν του.

Παρά τους νέους θανάτους «επιβεβαιώνεται η τάση ελέγχου της επιδημίας», σύμφωνα με το υπουργείο.

Δεκατέσσερα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές της Βρετανίας. Από αυτά τα 11 αφορούν ανθρώπους που ήρθαν σε επαφή με ήδη επιβεβαιωμένα μολυσμένα άτομα, οι 2 είναι ταξιδιώτες που μόλις είχαν επιστρέψει από το Μεξικό ενώ διερευνάται ακόμα η τελευταία περίπτωση. Έτσι ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα ανέρχεται σε 101.

Σύμφωνα με στοιχεία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), που δόθηκαν στην δημοσιότητα πριν την κυκλοφορία του ανακοινωθέντος του υπουργείου Υγείας του Μεξικού, ο παγκόσμιος απολογισμός από τη νέα γρίπη φθάνει τους 72 νεκρούς και τους 8.480 ασθενείς σε, συνολικά, 39 χώρες. Σύμφωνα με τον ίδιο απολογισμό στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν καταγραφεί 4.714 κρούσματα.

Τη Δευτέρα πραγματοποιείται στη Γενεύη η 62η Γενική Συνέλευση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, με τη συμμετοχή και του Έλληνα υπουργού Υγείας, Δημήτρη Αβραμόπουλου, όπου, όπως είναι φυσικό, στα επίκεντρο θα βρεθούν οι εξελίξεις γύρω από τον ιό της νέας γρίπης.

Το Κέντρο για την Προάσπιση της Υγείας στο Χόνγκ Κόνγκ επιβεβαίωσε το τρίτο κρούσμα από τον ιό της νέας γρίπης. Πρόκειται για ένα 23χρονο φοιτητή που επέστρεψε το πρωί του Σαββάτου από ταξίδι στις ΗΠΑ. Οι υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας προσπαθούν να εντοπίσουν άλλους 100 ταξιδιώτες που βρίσκονταν στην ίδια πτήση και κάθονταν κοντά με τον 23χρονο.

Οι αρχές στην Ιαπωνία κατέγραψαν την Κυριακή 80 επιβεβαιωμένα κρούσματα της νέας γρίπης, κυρίως σε μαθητές λυκείου και σε καθηγητές τους, την ώρα που οι υγειονομικές υπηρεσίες εκφράζουν φόβους πως ο νέος ιός έχει προσβάλλει αρκετές εκατοντάδες ανθρώπους στη χώρα.

Σύμφωνα με τις δημοτικές αρχές της Οζάκα, τουλάχιστον 1.000 σχολεία και παιδικοί σταθμοί που λειτουργούν στην περιοχή όπου παρατηρήθηκαν τα κρούσματα, όπως και κινηματογράφοι αναμένεται να κλείσουν, ενώ σε ορισμένες επιχειρήσεις οι υπάλληλοι κλήθηκαν να μείνουν στα σπίτια τους.

Οι τοπικές αρχές ανέφεραν ότι επτά κάτοικοι της επαρχίας Χιόγκο όπου βρίσκεται η πόλη Κόμπε μπορεί να έχουν επίσης προσβληθεί από την νέα γρίπη. Τα άτομα αυτά είχαν συναντηθεί πρόσφατα με ένα από τους μαθητές λυκείου στο Κόμπε που είχε προσβληθεί από τον ιό μετέδωσε η τηλεόραση NHK.

Το τρίτο κρούσμα της γρίπης και το πρώτο στο Πεκίνο, επιβεβαιώθηκε στην ηπειρωτική Κίνα αργά το Σάββατο, την ημέρα που διατάχθηκε η έξοδος σχεδόν 300 ανθρώπων από την καραντίνα καθώς βρέθηκε ότι είναι υγιείς.

Σύμφωνα με το Κινεζικό υπουργείο Υγείας, το τρίτο κρούσμα είναι μια φοιτήτρια 18 ετών η οποία σπουδάζει στην πολιτεία της Νέας Υόρκης στις ΗΠΑ. Η κατάστασή της είναι σταθερή και η θερμοκρασία της κανονική, κατά την ίδια πηγή.

Η νεαρή Κινέζα αφίχθη στο Πεκίνο την 11η Μαΐου με πτήση από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα Κίνα, και διακομίστηκε στο νοσοκομείο Ντιτάν το πρωί της 15ης Μαΐου.

Σύμφωνα με την υπηρεσία υγείας του δήμου του Πεκίνου η φοιτήτρια ήλθε σε επαφή μόνο με δύο ανθρώπους την μητέρα της και τον οδηγό ενός ταξί. Ουδείς εκ των δύο εμφανίζει συμπτώματα της γρίπης.


e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3496&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote