Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Οι εξελίξεις στην υπόθεση Siemens
Οι εξελίξεις στην υπόθεση Siemens Εκτύπωση E-mail
16.05.09

Η παράσταση πολιτικής αγωγής που δήλωσε το ελληνικό δημόσιο στην υπόθεση της Siemens, δεν αποτελεί πρόθεση οποιασδήποτε ομολογίας ή αναγνωρίσεως χρηματισμού πολιτικών προσώπων''

επισημαίνει με σημερινή του ανακοίνωση το νομικό συμβούλιο του κράτους. Τονίζεται ακόμη ότι το δημόσιο προέβει στην συγκεκριμένη κίνηση προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στη δικογραφία, να αξιολογήσει τα στοιχεία, να συμβάλει στην διερεύνηση της υποθέσεως και τέλος να αποφασίσει εάν και κατά ποιον θα στραφεί εφόσον προκύψει ζημία σε βάρος του. Την ίδια ώρα, οι συνήγοροι των κατηγορουμένων στην υπόθεση Siemens με αιτήματα και ενστάσεις προσπαθούν να αναβάλλουν την προγραμματισμένη για την ερχόμενη Τετάρτη απολογία τους. Την κατάθεση του Γιάννη Παπαθανασίου και του προέδρου του ΟΤΕ Παναγιώτη Βουρλούμη ζητεί μέσω του συνηγόρου του ένας εκ των κατηγορουμένων που υπήρξε στέλεχος της ελληνικής "Siemens".

''Ο θόρυβος που δημιουργήθηκε τις τελευταίες ημέρες είναι νομικός αβάσιμος, παντελώς αυθαίρετος και οφείλεται σε παρεξήγηση της δήλωσης παράστασης πολιτικής αγωγής'' υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του νομικού συμβουλίου του κράτους η οποία καταλήγει: "'Είναι φανερό ότι στη δημιουργία και τη συντήρηση του θορύβου αυτού συνέτεινε και η εκμετάλλευση της δήλωσης από τους συνηγόρους μερικών κατηγορουμένων της συγκεκριμένης υπόθεσης με προφανή σκοπό την εμπλοκή της με πολιτικά πρόσωπα, προκειμένου να παρεμποδιστεί η ταχεία και απρόσκοπτη περαίωση της διεξαγόμενης ποινικής ανάκρισης".

Αίτημα κατηγορουμένου να εξεταστούν συγκεκριμένα πρόσωπα, ως μάρτυρες

Αίτημα προς τον 4ο ειδικό ανακριτή, Νίκο Ζαγοριανό, για εξέταση συγκεκριμένων προσώπων, ως μαρτύρων, και για διενέργεια πραγματογνωμοσύνης, προκειμένου να προσδιοριστεί αν και πόση η ζημιά υπέστη ο ΟΤΕ από τη σύμβαση του 1997 για ψηφιοποίηση των κέντρων του, υπέβαλε, δια του συνηγόρου του, κατηγορούμενος, πρώην στέλεχος της Siemens.

Με την αίτησή του το πρώην στέλεχος ζητά την εξέταση, τόσο του προέδρου και μελών του ΔΣ του Οργανισμού, όσο και του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, ή εκπροσώπου του υπουργείου, ώστε αυτοί να προσδιορίσουν στην ανάκριση σε τι ακριβώς συνίσταται η ζημιά του ΟΤΕ και του δημοσίου από τις συμβάσεις με τη Siemens.

Μάλιστα, ο κατηγορούμενος με εξώδικες προσκλήσεις του προς τον ΟΤΕ και το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών καλεί τα συγκεκριμένα πρόσωπα να προσέλθουν να καταθέσουν στην ανάκριση. Καλεί, επίσης, τον υπουργό να καταθέσει ποιά πολιτικά πρόσωπα επικαλείται στη δήλωσή του, για την παράσταση πολιτικής αγωγής, το ελληνικό δημόσιο.

Παράλληλα, με αίτησή του στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ο κατηγορούμενος ζητά την ακύρωση της διαδικασίας, υποστηρίζοντας ότι βρίθει δικονομικών παραβάσεων.

Τέλος, με επιστολές του στην Ένωση Εισαγγελέων και την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, το πρώην στέλεχος της Siemens αναφέρεται σε δικονομικές ακυρότητες και ζητά την παρέμβασή τους, ώστε να προστατευθεί -όπως αναφέρει- η Δικαιοσύνη και να «μη γίνουν οι κατηγορούμενοι εξιλαστήρια θύματα πολιτικών σκοπιμοτήτων, εν μέσω οξύτατης αντιπαράθεσης των κομμάτων» για την υπόθεση.

Δηλώσεις Ντ. Μπακογιάννη- Μ. Παπαδόπουλου για Siemens

Από τη Βέροια, η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη για την υπόθεση της Siemens σημείωσε ότι το θέμα αυτό έχει "κλείσει". Την πεποίθηση ότι ο/η επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΝΔ πρέπει να είναι πολιτικό πρόσωπο, "με εμπειρία, πολιτική σκέψη και πολιτική λογική", εξέφρασε από την πλευρά του ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μιχάλης Παπαδόπουλος, ενώ ερωτηθείς αν πιστεύει ότι η κα Μαριέττα Γιαννάκου διαθέτει αυτά τα χαρακτηριστικά, απάντησε ότι "τα έχει".

Για την υπόθεση της Siemens, ο κ. Παπαδόπουλος είπε: "Η Βουλή δεν έκλεισε αιφνιδιαστικά. Το κλείσιμο έχει συμβεί πάρα πολλές φορές. Το 1984 έκλεισε για 40 ημέρες πριν από τις εκλογές. Άρα, δεν αιφνιδιάστηκε κανένας. Η δε υπόθεση της Siemens έχει πάρει τον δρόμο της. Πιστεύω ότι η δικαιοσύνη είναι αυτή που θα αναδείξει το τι υπάρχει και τι δεν υπάρχει. Μπορούμε να περιμένουμε για αυτό".

Ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Κ. Αϊβαλιώτης ερωτηθείς από δημοσιογράφους σχετικά με την υπόθεση SIEMENS, δήλωσε: "Την ίδια ώρα που τα τουρκικά μαχητικά πετούν πάνω απ΄ το Αγαθονήσι, τα δύο γερασμένα κόμματα εξουσίας ερίζουν για το ποιος έβλαψε περισσότερο τα συμφέροντα του Δημοσίου με την υπόθεση Siemens. Κλέβουν την ελπίδα απ΄ τους Έλληνες ακρίτες. Κλέβουν τα οράματα απ΄ τους Έλληνες πολίτες".

ert

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3488&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 16.05.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote