Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow ΗΠΑ: Chrysler και GM σταματούν συνεργασία με 3.000 πωλητές
ΗΠΑ: Chrysler και GM σταματούν συνεργασία με 3.000 πωλητές Εκτύπωση E-mail
14.05.09

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες General Motors Corp και Chrysler σκοπεύουν να σταματήσουν τη συνεργασία τους με περίπου 3.000 πωλητές στις ΗΠΑ και αναμένεται να αρχίσουν την αποστολή των σχετικών ενημερωτικών επιστολών από αύριο

όπως έγινε γνωστό από πηγές που γνωρίζουν τα σχέδια των εταιριών.

Η GM, που πρέπει έως την 1η Ιουνίου να παρουσιάσει σχέδιο ανασυγκρότησης ή να καταφύγει στη λύση της χρεοκοπίας, αναμένεται να ενημερώσει 2.000 πωλητές της ότι τερματίζεται η συνεργασία τους. Η εταιρία έχει αυτή τη στιγμή δίκτυο 6.000 πωλητών, δηλαδή η GM διακόπτει τη συνεργασία με το ένα τρίτο των συνεργατών της στον τομέα των πωλήσεων.

Η Chrysler, που ήδη από τις 30 Απριλίου έχει καταφύγει στη λύση της χρεοκοπίας, αναμένεται ότι θα ενημερώσει περίπου 1.000 από τους 3.189 πωλητές της στις ΗΠΑ ότι λύεται η συνεργασία τους, σύμφωνα με πηγές που ζήτησαν να διατηρηθεί η ανωνυμία τους, επειδή ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί επισήμως τα αμφιλεγόμενα σχέδια της εταιρίας.

Οι ενέργειες αυτές θεωρούνται ενδεικτικές για τον τρόπο με τον οποίον η κρίση στην αυτοκινητοβιομηχανία στις ΗΠΑ ξεπερνά τα όρια του Ντιτρόιτ, όπου έχουν την έδρα τους οι δύο συγκεκριμένες εταιρίες.

Η εξέλιξη αυτή θεωρείται αναπόφευκτη παρά τις παρασκηνιακές προσπάθειες εκπροσώπων των πωλητών αυτοκινήτων στην Ουάσινγκτον, που επιδιώκουν να επιβραδύνουν τις εξελίξεις, με το επιχείρημα ότι περίπου 200.000 άνθρωποι που απασχολούνται στον τομέα των πωλήσεων αυτοκινήτων θα μείνουν χωρίς δουλειά.

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3478&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote