Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Αποζημίωση από τη Siemens ζητεί το Δημόσιο
Αποζημίωση από τη Siemens ζητεί το Δημόσιο Εκτύπωση E-mail
13.05.09

Ποσό 500.000 ευρώ ζητεί το ελληνικό Δημόσιο από τη Siemens ως αποζημίωση για ηθική βλάβη με δήλωση παράστασης Πολιτικής Αγωγής που έχει καταθέσει από τις 9 Απριλίου, ενώ επιφυλάσσεται για οποιεσδήποτε άλλες αξιώσεις που θα προκύψουν κατά την «επ' ακροατηρίω διαδικασία ή με ιδιαίτερο δικόγραφο».

 

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, στο σχετικό κείμενο υπάρχουν αναφορές και παραδοχές για χρηματισμό πολιτικών προσώπων και πληρωμές στα δύο μεγάλα κόμματα από τα «μαύρα ταμεία» της εταιρείας.

 

Πάντως το υπουργείο Οικονομίας σε ανακοίνωση που εξέδωσε σημειώνει πως «η παράσταση πολιτικής αγωγής εκ μέρους του Ελληνικού Δημοσίου έγινε προς υπεράσπιση των συμφερόντων του και απλώς περιγράφει την δίκη, στην οποία αυτό παρίσταται» τονίζοντας πως «οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία του δικογράφου, ιδίως δε εκείνη που αναφέρεται σε δήθεν αποδοχή κατηγοριών, είναι παντελώς ανυπόστατη».

 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι συνήγοροι των κατηγορουμένων στην υπόθεση διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου, κατηγορώντας τον αρμόδιο ανακριτή για «απόκρυψη σημαντικών εγγράφων από τη δικογραφία» και «δικονομικές παρακάμψεις».

Παράσταση Πολιτικής Αγωγής εκτός από το Δημόσιο είχε καταθέσει στον ανακριτή και ο ΟΤΕ [OTEr.AT] Σχετικά άρθρα από τις 22 Ιουλίου 2008. Οι κατηγορούμενοι υποστηρίζουν πως, ενώ πρόκειται να απολογηθούν στις 20 Μαΐου, ενημερώθηκαν μόλις το πρωί για τις προαναφερθείσες εξελίξεις.

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3475&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote