Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Συνεχίζεται η κόντρα για το κλείσιμο της Βουλής
Συνεχίζεται η κόντρα για το κλείσιμο της Βουλής Εκτύπωση E-mail
12.05.09

Το κλείσιμο της Βουλής από την κυβέρνηση είχε στόχο την παραγραφή αδικημάτων τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου

υπογραμμίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο «φάνηκε πώς οι νεοσυντηρητικοί αντιλαμβάνονται τους δημοκρατικούς θεσμούς».

Από τη πλευρά του, ο Ευάγγελος Αντώναρος κατήγγειλε το ΠΑΣΟΚ για συνταγματική εκτροπή λέγοντας ότι δε σέβεται τις διατάξεις του συντάγματος, «αλλά το μονό που το απασχολεί είναι να σκανδαλολογεί, να λασπολογεί και να καταβάλει απεγνωσμένες προσπάθειες για να ποινικοποιήσει την πολιτική ζωή του τόπου».

«Κάποιοι δεν σέβονται την εφαρμογή των διατάξεων του Συντάγματος. Το σκεπτικό βάση του οποίου ο πρωθυπουργός κάνοντας χρήση δικαιώματος το οποίο περιέχεται στο Σύνταγμα αποφάσισε τη διακοπή των εργασιών της Βουλής», τόνισε και πρόσθεσε ότι προφανώς κάποιοι άλλοι θέλουν να εξυπηρετήσουν τη δική τους πολιτική ατζέντα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, έκανε λόγο για θεσμικό ατόπημα, που εξελίχτηκε σε πολιτική γκάφα για την ΝΔ», ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κάνει πράξη τη συγκάλυψη, επισημαίνοντας πως «ποτέ άλλοτε η Βουλή δεν έχει κλείσει 50 μέρες πριν την λήξη της Συνόδου».

Καταλήγοντας ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο και για ευρύτερες παρενέργειες από την απόφαση λήξης των εργασιών της Ολομέλειας της Βουλής, καθώς «δεν θα πραγματοποιηθεί η συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως για την Οικονομία που είχε ζητήσει το ΠΑΣΟΚ, δεν θα ψηφιστούν τα μέτρα για την οικοδομή και δεν θα ψηφιστούν ορισμένες ρυθμίσεις για τους αγρότες».

Σχολιάζοντας την απόφαση να κλείσει η Βουλή, ο Γιώργος Καρατζαφέρης, είπε ότι δεν αποτελεί συνταγματική εκτροπή, αλλά άκομψη κίνηση. Πρόσθεσε ότι την ευθύνη δεν την έχει αποκλειστικά ο πρωθυπουργός, μερίδιο έχει και ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος, όπως είπε, μετέτρεψε το κοινοβούλιο σε ανακριτικό γραφείο.



e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3471&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote