Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Στους 36 οι νεκροί από τον τυφώνα
Στους 36 οι νεκροί από τον τυφώνα Εκτύπωση E-mail
10.05.09

Ο απολογισμός των θυμάτων από τον τυφώνα που σάρωσε τις βόρειες Φιλιππίνες έφθασε τους 36 νεκρούς, ενώ 12 άνθρωποι εξακολουθούν ακόμη να αγνοούνται

Πάνω από 140.000 άνθρωποι επλήγησαν από τον τυφώνα Τσαν-Χομ σε 11 επαρχίες στις βόρειες Φιλιππίνες, περιλαμβανομένης της Μανίλας.

Οι περισσότερες απώλειες σημειώθηκαν στις επαρχίες Ιφουγκάο και Πανγκασινάν, με 16 νεκρούς σε καθεμιά τους, ανακοίνωσε το Εθνικό Συντονιστικό Συμβούλιο για την Αντιμετώπιση Καταστροφών (NDCC).

Οι περισσότερες απώλειες στην Ιφουγκάο οφείλονται σε κατολισθήσεις, ενώ στην Πανγκασινάν σε πνιγμούς ή πτώσεις συντριμμιών, ανέφερε το NDCC.

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν επίσης τη ζωή τους στις επαρχίες Λα Ουνιόν, Νουέβα Βισκάγια, Μπατάν και Σαμπάλες.

Υπηρεσίες αρωγής και εθελοντές μεταφέρουν τρόφιμα, φάρμακα, πόσιμο νερό και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, όπως σκηνές, στις πληγείσες περιοχές.

Ο τυφώνας προκάλεσε ζημιές τουλάχιστον 390 εκατ. πέσος (8,21 εκατ. δολαρίων) σε υποδομές, καλλιέργειες, κτηνοτροφικά αγροκτήματα και σε αλιείς, σύμφωνα με το NDCC.

Το φαινόμενο εξασθένισε και πέρασε εκτός των συνόρων, ωστόσο μετεωρολόγοι προειδοποίησαν ότι θα πρέπει να αναμένεται συνέχιση των έντονων βροχοπτώσεων για αρκετές ημέρες.

Μια εβδομάδα νωρίτερα, ο τυφώνας Κουτζίρα έπληξε τις ανατολικές επαρχίες των Φιλιππίνων, στοιχίζοντας 27 ζωές και προκαλώντας ζημιές ύψους 9 και πλέον εκατ. δολαρίων σε αγρότες, κτηνοτρόφους και αλιείς.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3461&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote