Αρχική arrow ΡΙΠΕΣ arrow ΕΝΟΣ ΚΑΚΟΥ ΔΟΘΕΝΤΟΣ ΜΥΡΙΑ ΕΠΟΝΤΑΙ
ΕΝΟΣ ΚΑΚΟΥ ΔΟΘΕΝΤΟΣ ΜΥΡΙΑ ΕΠΟΝΤΑΙ Εκτύπωση E-mail
09.05.09

 

 

 

 

 

Προχθές το βράδυ οι μάσκες έπεσαν και κατά την διάρκεια της (επιτέλους)τακτικής συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου, όλα έγιναν όπως τα ήθελαν οι «πρίγκιπες της αλαζονείας» και η προστατευτική ομπρέλα της ακατάσχετης λογοδιάρροιας, ροκάνισε για άλλη μια φορά τον χρόνο της συνεδρίασης.

Ατζέντα θεμάτων προς συζήτηση φυσικά και υπήρχε και ήταν γραμμένη, στην επιστολή πρόσκληση που έλαβαν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου.
Όμως ατυχώς δεν τηρήθηκε και η θεματολογία εστιάστηκε, εκεί που ήθελε ο πρόεδρος και τα τσιράκια του.
Η πρόταση να επιτραπεί η είσοδος των δημοσιογράφων στις συνεδριάσεις του Δ.Σ.
( όπως γινόταν παλαιότερα),προσέκρουσε στον βράχο του ΟΧΙ ,αποδεικνύοντας ότι οι δημοκράταροι φωστήρες, έχουν πολλά ακόμη να κρύψουν από την Ομογένεια και για αυτό τον λόγο, θα ενημερώνουν όποτε θέλουν, σε όποιον θέλουν και φυσικά για θέματα που αυτοί νομίζουν, ότι δεν έχουν τον χαρακτηρισμό άκρως απόρρητο….
Δηλαδή τίποτα ,γιατί όλα εκεί μέσα είναι «άκρως απόρρητα» και δεν χρειάζεται να τα μαθαίνει κανείς, ώστε να μην ασκείται κριτική στους «αλάνθαστους» της 29ης οδού..
Όμως μην είμαστε και αχάριστοι ,αυτή η κλίκα των πορφυρογγένητων ,αν μη τι άλλο δεν μας αφήνει να πλήξουμε.
Τα στελέχη της παρουσιάζουν με μοναδικό τρόπο την έκδηλη ανικανότητα τους, σαν τεράστιο και επιτυχημένο έργο και οι προκλητικές (και πολλές φορές πεζοδρομιακές) συμπεριφορές τους, καθώς και η ποικιλία των σκανδάλων που εξελίσσονται στην αυλή τους, προκαλούν γέλια μέχρι δακρύων.
Να σας θυμίσω μερικά .
 
Α)Το σκάνδαλο Διαμαντίδη ,όπου σύμφωνα με την καραμπινάτη ετυμηγορία της τριμελούς ειδικής εξεταστικής επιτροπής, ο τέως πρόεδρος θα έπρεπε να περάσει την πόρτα της πειθαρχικής επιτροπής και στην συνέχεια να αντικρύσει και την δικαιοσύνη, για τις οικονομικές ατασθαλίες που του καταλόγισαν. με αίσθημα ευθύνης.. ….
Β) Καταβολή χρηματικής αποζημίωσης από την ασφάλιστική εταιρία που καλύπτει τον οργανισμό, με το ποσόν των $25.000 σε κάποιον που τραυματίστηκε προφανώς σε χώρο που δεν έχει τη ίδια διεύθυνση με αυτή του κτηρίου της Ομοσπονδίας.
Η επιστολή που εστάλη από την ασφαλιστική εταιρία προς την Ομοσπονδία, αναφέρει σαν τόπο του ατυχήματος άλλη διεύθυνση, όμως παρόλα αυτά ο «τραυματίας» αποζημιώθηκε σε χρόνο ρεκόρ, χωρίς κανένα εκ των μελών του διοικητικού συμβουλίου να ενδιαφερθεί για το θέμα. αυτό και να ζητήσει μια σχετική ενημέρωση.
Μέχρι σήμερα έχουν περάσει 2 χρόνια από την ημερομηνία του ατυχήματος και η αρμόδια επιτροπή διαλεύκανσης που ορίσθηκε από τον κ.Καλαμαρά(δικηγόρος στο επάγγελμα) ακόμα συνεδριάζει…..
Γ) Οι χρόνιες εκκρεμότητες και οι ανοιχτοί λογαριασμοί -παραβάσεις που υπάρχουν στο κτήριο της Ομοσπονδίας με τις αρμόδιες αρχές της πολεοδομίας (κουζίνα ,σύστημα πυρόσβεσης, τουαλέτες, ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, θεατρική σκηνή και οι εξωτερικές πόρτες),αποτελούν δαμόκλειο σπάθη για την λειτουργικότητα του κτηρίου και επισύρουν σοβαρές ευθύνες για τους υπεύθυνους.(ας ρωτήσουν να μάθουν αν δεν ξέρουν)
Δ) Η ανάγνωση πρακτικών και αλληλογραφίας αποτελεί πάγια παράλειψη εκ μέρους της γραμματείας του οργανισμού και μέχρι σήμερα, πρακτικά τεσσάρων συνεδριάσεων δεν έχουν καταχωρηθεί επίσημα και φυσικά δεν έχουν παρουσιασθεί προς επικύρωση ,όπως ορίζει το καταστατικό.
Ε)Επιστολή Απόστολου Σκοτίδα.,
Το περιεχόμενο της επιστολής αποκαλύπτει στοιχεία που αφορούν παρακράτηση χρημάτων από μέλος του διοικητικού συμβουλίου για χρονικό διάστημα 6 μηνών, το οποίο όταν αποκαλύφθηκε σε πρώτη φάση από την εξελεγκτική επιτροπή, πέρασε στα αζήτητα και δεν επιλήφθηκε κανένας υπεύθυνος για τον καταλογισμό ευθυνών.
Η γραπτή ομολογία συνενοχής στο σκάνδαλο και στην συγκάλυψη του κ.Σκοτίδα, καθώς και η λεπτομερής αναφορά των προσώπων που εμπλέκονται στο σκάνδαλο αυτό, παραμένει στο συρτάρι του κ Καλαμαρά (είπαμε δικηγόρος στο επάγγελμα) από τον Φεβρουάριο που πέρασε και παρά τις έντονες αντιδράσεις που προκαλεί η αποσιώπηση του θέματος, ο κύριος πρόεδρος μέχρι στιγμής, αρνείτε να δημοσιοποιήσει το περιεχόμενο της, παραβιάζοντας το καταστατικό που ορκίστηκε να εφαρμόζει..
 
Όμως δεν χρειάζεται κάποιος να έχει μνήμη ελέφαντα για να συμπεράνει ότι και ο νέος πρόεδρος της «κραταιάς»,βαδίζει στα χνάρια του προκατόχου του Ν.Διαμαντίδη .
Άλλωστε οι δυο τους έχουν συνεργαστεί στο πρόσφατο παρελθόν και τα αποτελέσματα της συμβίωσης τους στις κορυφαίες καρέκλες του οργανισμού, αποτυπώνονται στα γραπτά που προανέφερα και όποιος θέλει ας με διαψεύσει,έαν έχει αδιάσειστα στοιχεία.
Μια απλή αναγωγή στο πρόσφατο παρελθόν και στις προ της παρέλασης υποσχέσεις του κ Καλαμαρά , είναι αρκετή ώστε να εξηγήσει την κατάρρευση του μύθου της διαφάνειας και την κατάλυση κάθε δημοκρατικής έννοιας, στον θεσμό που παραπαίει και ακούει στο όνομα, Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης.
 

Σάκης Σερέτης

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3456&Itemid=34

Τελευταία ανανέωση ( 02.06.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote