Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Νέα θανατηφόρα κρούσματα, παρά την ύφεση του ιού
Νέα θανατηφόρα κρούσματα, παρά την ύφεση του ιού Εκτύπωση E-mail
09.05.09

Ο νέος ιός H1N1 σκότωσε τον πρώτο ασθενή στον Καναδά, που γίνεται έτσι η τρίτη χώρα μετά το Μεξικό και τις Ηνωμένες Πολιτείες η οποία αναφέρει θάνατο από το μικρόβιο

από το οποίο νόσησαν περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι σε 26 χώρες.

Ο επικεφαλής των ιατρικών υπηρεσιών της Αλμπέρτα ανακοίνωσε ότι η γυναίκα, που ήταν περίπου 30 ετών και πέθανε στις 28 Απριλίου, δεν είχε ταξιδέψει στο Μεξικό, το επίκεντρο της επιδημίας.

Η Αλμπέρτα ήταν επίσης η περιοχή στην οποία ένα κοπάδι γουρούνια μολύνθηκαν από το στέλεχος H1N1 της γρίπης των χοίρων, που τους μετέδωσε προφανώς ένας άνδρας ο οποίος είχε έρθει από το Μεξικό.

Η Ιταλία ανέφερε το πρώτο κρούσμα του στελέχους H1N1 της γρίπης που μεταδόθηκε μέσα στη χώρα: πρόκειται για έναν 70χρονο άνδρα στη Ρώμη που του μετέδωσε το μικρόβιο ο εγγονός του, ο οποίος είχε πάει για διακοπές στο Μεξικό.

Στο Μεξικό, οι αρχές ανέφεραν ακόμα έναν θάνατο, στη βάση εργαστηριακών εξετάσεων ασθενών που πέθαναν τις προηγούμενες ημέρες, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των νεκρών να φθάσει τους 45. Το ένα τέταρτο από αυτούς ήταν παχύσαρκοι, ανέφερε η κυβέρνηση.

Τα Κέντρα των ΗΠΑ για την Πρόληψη και τον Έλεγχο των Ασθενειών ανακοίνωσαν σήμερα ότι έχουν καταγραφεί 1.639 κρούσματα στις ΗΠΑ, από 896 χθες, μία απότομη άνοδος η οποία ωστόσο ήταν αναμενόμενη καθώς επιβεβαιώθηκε ένα απόθεμα εργαστηριακών εξετάσεων. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στο Μεξικό έφθασε τα 1.364 από 1.204.

Ομπάμα: «Η γρίπη δεν είναι τόσο μολυσματική όσο αρχικά φοβηθήκαμε»

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σήμερα στους ηγέτες της κοινότητας των ισπανόφωνων ότι η γρίπη Α (Η1Ν1) πιθανώς δεν ήταν τόσο μολυσματική όσο φοβηθήκαμε, όμως οι ΗΠΑ δεν έχουν ακόμη ξεπεράσει τελείως το πρόβλημα.

«Θέλω να τους διαβεβαιώσω όλους ότι βλέπουμε πως ο ιός δεν είναι τόσο μολυσματικός όσο αρχικά φοβηθήκαμε, όμως δεν έχουμε ακόμη ξεπεράσει τελείως το πρόβλημα. Πρέπει ακόμη να λαμβάνουμε προληπτικά μέτρα», τόνισε ο Ομπάμα.

Υποχωρεί η γρίπη στο Μεξικό

Σε 45 ανέρχονται οι νεκροί και σε 1.319 οι ασθενείς στο Μεξικό από τη νέα γρίπη Α που προκαλείται από τον ιό Η1Ν1, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας της χώρας Χοσέ Άνχελ Κόρδοβα, σημειώνοντας ότι επιβεβαιώνεται η τάση επιβράδυνσης της μετάδοσης του ιού.

Το τελευταίος θάνατος σημειώθηκε στις 4 Μαΐου, πρόσθεσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο αριθμός των νεκρών αντιπροσωπεύει μέχρι στιγμής «το 3,3% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων», σχολίασε επίσης, διευκρινίζοντας ότι ο ρυθμός μετάδοσης της νόσου είχε φτάσει στο υψηλότερο σημείο του στις 26 Απριλίου.

Από την επιδημία έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότερες γυναίκες από άνδρες στη χώρα, 58% έναντι 42%, και η πλειοψηφία των θυμάτων είναι νοικοκυρές, οι οποίες όπως φαίνεται καθυστέρησαν να συμβουλευτούν τις ιατρικές υπηρεσίες, σημείωσε εξάλλου.

Καμία επαγγελματική κατηγορία δεν δείχνει να έχει πληγεί περισσότερο από τη νόσο, κατέληξε ο υπουργός Υγείας.

Η ζωή στο Μεξικό έχει σχεδόν επανέλθει από την Τετάρτη στους φυσιολογικούς της ρυθμούς, έπειτα από περισσότερο από μία εβδομάδα που σχεδόν όλα ήταν κλειστά.

Τα λύκεια και τα πανεπιστήμια άνοιξαν ξανά χθες, Πέμπτη, ενώ τα δημοτικά σχολεία προβλέπεται να επαναλειτουργήσουν τη Δευτέρα.

Στους 1639 έφτασε ο αριθμός των ασθενών στις ΗΠΑ

Δύο νεκρούς και 1.639 ασθενείς έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής η νέα γρίπη Α σε 43 πολιτείες των ΗΠΑ σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση των αμερικανικών Κέντρων για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών.

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι περιμένουν πως η νέα γρίπη Α που προκαλείται από τον ιό Η1Ν1 θα μεταδοθεί και στις 50 πολιτείες των ΗΠΑ, προκαλώντας ελαφριές αλλά και σοβαρές μολύνσεις πολλών ανθρώπων.

Χθες, Πέμπτη ο αριθμός των ασθενών στις ΗΠΑ της νέας γρίπης Α είχε φτάσει τους 896 αλλά σύμφωνα με τους ειδικούς πολλές περιπτώσεις χρειάζονταν περισσότερες εξετάσεις για να εξακριβωθεί ο ιός Η1Ν1.

Δυο νέα περιστατικά στην Γαλλία

Δυο νέα περιστατικά της γρίπης Α (H1N1) επιβεβαιώθηκαν σήμερα στην Γαλλία, γεγονός που ανεβάζει σε 12 τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων περιστατικών των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον ιό, σύμφωνα με το εθνικό Ινστιτούτο υγειονομικού ελέγχου (INVEST).

Όλα τα επιβεβαιωμένα περιστατικά είναι «εισαχθέντα» περιστατικά, διευκρινίζει το INVS στο επιδημιολογικό του δελτίο. Προσθέτει ότι δυο περιστατικά αφορούν άτομα που διέμειναν στη Νέα Υόρκη, τα άλλα διέμειναν στο Μεξικό.

Εκτός από αυτά τα 12 επιβεβαιωμένα περιστατικά, υπάρχουν στην Γαλλία, σήμερα, τρία πιθανολογούμενα περιστατικά, και 25 αρκετά πιθανά περιστατικά, διευκρινίζει το INVS.

Σε αυτό το στάδιο καμία σοβαρή μορφή αυτής της γρίπης δεν έχει παρατηρηθεί στην Γαλλία, διευκρινίζει αυτός ο δημόσιος οργανισμός.

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3454&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote