Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Παραίτηση Βερελή
Παραίτηση Βερελή Εκτύπωση E-mail
09.05.09

Σαν βόμβα έπεσε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι η είδηση της παραίτησης του πρώην υπουργού Μεταφορών Χρίστος Βερελής από το βουλευτικό του αξίωμα, στην Κοινοβουλευτικη΄Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Η ανακοίνωση παραίτησης

Σε μακροσκελή γραπτή δήλωση του, συνέδεσε την παραίτηση του με την προσπάθεια εμπλοκής του στην
υπόθεση των συμβάσεων του ΗΛΠΑΠ με την γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία MAN, την περίοδο 2002 – 2004, η οποία διερευνάται από την Δικαιοσύνη.

«Υπάρχει ένα εικαζόμενο σκάνδαλο.Το ζήτημα ΜΑΝ. Ακόμη δεν γνωρίζουμε τι έχει συμβεί. Ακόμη δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο γνωστό. Και όμως άρχισε αμέσως από στρατευμένους και πρόθυμους κονδυλοφόρους η κατασκευή του σκηνικού για το κυνήγι της 7ης Ιουνίου», αναφέρει στην ανακοίνωση του ο πρώην υπουργός.

Ο κ. Βερελής -ο οποίος ανήκει στο εσωκομματικό στρατόπεδο του Ε. Βενιζέλου- αφήνει αιχμές για τον τρόπο που αντιμετώπισε το ΠΑΣΟΚ την υπόθεση της ΜΑΝ, δηλώνει ότι δεν έχει καμία ανάμειξη στην υπόθεση και όπως αναφέρει, αποχωρεί αρνούμενος να αποτελέσει ο ίδιος μέρος μιας νοσηρής πολιτικής σκηνής.

Χωρίς να κάνει αναφορά στο ΠΑΣΟΚ -πλην αυτής που αφορά την διακομματική συμφωνία ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και ΣΥΝ για την έγκριση της σύμβασης της ΜΑΝ με τον ΗΛΠΑΠ- δηλώνει ότι παραμένει παρών ενεργός στις επάλξεις της πολιτικής, δίπλα στη μεγάλη δημοκρατική παράταξη, με σεβασμό σε όσους περνάνε δυσκολίες στο διάστημα αυτό.

«Τα σκάνδαλα βαραίνουν το τόπο. Η πολιτική σήμερα όχι μόνο δεν εμπνέει τους έλληνες, αλλά η ατμόσφαιρα που υπάρχει γύρω από αυτήν αποτελεί άλλοθι για τον κυνισμό που έχει παγιδεύσει τη χώρα», σημειώνει ο κ. Βερελής ενώ σε άλλο σημείο της δήλωσή του αναφέρει: «Ελπίζω γρήγορα να υπάρξει απάντηση σε όλα από τον πρόοδο της έρευνας στη Γερμανία και η ελληνική δικαιοσύνη να σπεύσει ανεξάρτητη και ανυπάκοη σε εντολές και σχεδιασμούς πολιτικής ιδιοτέλειας. Άλλωστε έχω την πεποίθηση ότι σε πολύ λίγο διάστημα όλα αυτά θα φαίνονται μικρά και άθλια. Δεν με βαραίνει τίποτα, δεν με φοβίζει τίποτα».

Ο Χρ. Βερελής δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Καταλύτης της διαφάνειας θέλω να είμαι εγώ».

ΠΑΣΟΚ

«Προχωράμε» ήταν το σύντομο σχόλιο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στου διαδρόμους της βουλής απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Από το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με πληροφορίες, σημειώνεται ότι η απόφαση του κ. Βερελή ήταν προσωπική και δεν του είχε ζητηθεί να υποβάλει την παραίτησή του.

Ο ίδιος πάντως ο Χρ. Βερελής, με ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τις 3 το μεσημέρι, επισημαίνει ότι επισκέφθηκε και ενημέρωσε τον Γιώργο Παπανδρέου, αφού είχε υποβάλει προηγουμένως στον πρόεδρο της Βουλής την παραίτησή του. Σύμφωνα με πληροφορίες του City 99,5, η συνάντηση διήρκεσε δέκα λεπτά.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αναφερόμενος στην παραίτηση του Χρίστου Βερελή, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Κατά τη διάρκεια της σημερινής (Παρασκευή) προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρίστος Βερελής ζήτησε και είδε τον πρόεδρο του Κινήματος, τον οποίο ενημέρωσε για την απόφασή του να παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα, απόφαση που είχε διαβιβάσει με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής. Η προσωπική αυτή απόφαση του Χρίστου Βερελή είναι απολύτως σεβαστή».

Οπως μετέδωσε ο City 99,5, η παραίτηση Βερελή προκάλεσε έκπληξη στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αλλά και στις άλλες πτέρυγες της Βουλής.

Γ. Παπαντωνίου

Κληθείς από τον City 99,5 να σχολιάσει την παραίτηση Βερελή o πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπαντωνίου δήλωσε «όλα στο φως» και πρόσθεσε ότι η Δικαιοσύνη πρέπει να κάνει το έργο της. Επιφυλάχθηκε δε για περαιτέρω σχολιασμό μετά την ολοκλήρωση της έρευνας.

Χ. Καστανίδης

«Ο κ. Βερελής έχει εξηγήσει τους λόγους της παραίτησής του. Αυτό που θέλω εγώ να πω είναι ότι ελπίζω ότι μπορεί με την κίνησή αυτή να καταλάβει με καθαρό τρόπο ο ελληνικός λαός ποια είναι η διαφορά νοοτροπίας, μεταξύ των πολιτικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας», δήλωσε, ερωτηθείς σχετικά από δημοσιογράφους, ο Χάρης Καστανίδης.

Ε. Στυλιανίδης

Σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με την υπόθεση της ΜΑΝ ο υπουργός Μεταφορών Ε. Στυλιανίδης εξέφρασε βεβαιότητα ότι όλα θα έρθουν στο φως και η Δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της. Ο κ. Στυλιανίδης τόνισε την ανάγκη να βρεθούν όλα τα αρχεία της υπόθεσης, για να ερευνηθούν από τη Δικαιοσύνη.

Δ. Σιούφας

Ευχόμαστε η απόφασή του αυτή να είναι η σωστή, δήλωσε ο Δ.Σιούφας ανακοινώνοντας στο σώμα την παραλαβή της σχετικής επιστολής από τον κ. Βερελή. Τη σεβόμαστε την απόφαση και ευχόμαστε ο κ. Βερελής να ξαναγυρίσει σύντομα κοντά μας,δήλωσε ο κ.Σιούφας.

Τη θέση του Χρ. Βερελή στο Κοινοβούλιο αναμένεται να καταλάβει ο πρώτος επιλαχών στον ίδιο νομό Α. Μακρυπίδης.

Γιώργος Καραντουσίδης, Εκπρόσωπος Εργαζομένων του ΗΛΠΑΠ

«Θέλουμε να αντιληφθούμε αν αντί για ΜΑΝ πήγαιναν για ''μαμ''. Και επειδή πολλοί ταξιδεύανε, θέλουμε επίσης να μάθουμε αν γίνανε πιλότοι από τα πολλά ταξίδια που πήγαιναν από τη Γερμανία στην Ελλάδα».

Παύλος Γαλάζιος: Πρόεδρος Τεχνικών ΗΛΠΑΠ

«Ακούστηκαν πολλά, λέγονται πολλά. Εδώ υπάρχουν νόμοι και από εκεί και πέρα ας τα βρει η δικαιοσύνη».

e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3453&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote