Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Ορίστηκε εφέτης - ανακριτής για το Βατοπέδιο
Ορίστηκε εφέτης - ανακριτής για το Βατοπέδιο Εκτύπωση E-mail
09.05.09

Μια γυναίκα εφέτης ανακριτής ορίστηκε τελικά από την Ολομέλεια των Εφετών για να προχωρήσει στην περαιτέρω διερεύνηση του σκανδάλου του Βατοπεδίου.

Η πρόεδρος Εφετών, Ειρήνη Καλού, με αναπληρωτή τον επίσης πρόεδρο Εφετών Νικήτα Χριστόπουλο, καλούνται τώρα να «βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά» σ' αυτή την πολύκροτη υπόθεση που έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών κατά του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γ. Σανιδά, ο οποίος «μπλόκαρε» τη διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή.

Σε μια κίνηση τακτικής, και προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα, ο κ. Σανιδάς ζήτησε από την Ολομέλεια των Εφετών τον ορισμό εφέτη ανακριτή, κάτι που έγινε χθες ομοφώνως, ο οποίος θα διερευνήσει τις ποινικές ευθύνες εμπλεκομένων στο σκάνδαλο, αφού οι πολιτικές παραγράφονται στον Ιούνιο.

Φυσικά οι ανακριτές μπορούν να προχωρήσουν στην άμεση διαβίβαση στη Βουλή της δικογραφίας για να κινηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργού.

 

Αίτημα 
Χθες, πάντως, η πρώην διευθύντρια Πολιτικής Γης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Σταματούλα Μαντέλη, η οποία έχει καταθέσει κατά υπουργών για εμπλοκή τους στο σκάνδαλο, υπέβαλε αίτημα προς την Ολομέλεια να παραγγείλει στον εφέτη ειδικό ανακριτή τη διαβίβαση αμελλητί της δικογραφίας στη Βουλή προκειμένου να ενεργοποιηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.

Στην αίτησή της στρέφεται σε βάρος του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γιώργου Σανιδά για τη μη διαβίβαση της υπόθεσης στη Βουλή υποστηρίζοντας ότι: «Επιχειρεί να εμπλέξει την Ολομέλεια στις αντισυνταγματικές και έκνομες πράξεις και παραλείψεις του που συνεπάγονται σε σφετερισμό και λειτουργούν ως πλυντήριο υπουργικών ευθυνών», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. Για τον λόγο αυτό ζήτησε από την Ολομέλεια να μη συνεργήσει στο κατά κριθέν εισαγγελικό πραξικόπημα και να αποκαταστήσει τη νομιμότητα.

ΙΜΕΡΙΣΙΑ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3452&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote