Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Με πατριωτικό μανδύα το ΔΗΚΟ στην τελική ευθεία ευρωεκλογών
Με πατριωτικό μανδύα το ΔΗΚΟ στην τελική ευθεία ευρωεκλογών Εκτύπωση E-mail
08.05.09

Με πατριωτική ρητορία και αιχμηρές βολές και προς τα αριστερά και προς τα δεξιά εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ στο έκτακτο συνέδριο για την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του κόμματός του.

Κράτησε αποστάσεις από το ΑΚΕΛ και την κυβέρνηση, επέκρινε την ηγεσία του ΔΗΣΥ, έριξε γέφυρες στη συναγερμική βάση, χωρίς να αφήσει αλώβητη την ΕΔΕΚ.

Υπό το βάρος μετρήσεων που θέλουν την πλειοψηφία των δηκοïκών να επιθυμεί αποχώρηση από την κυβέρνηση και την πίεση της τριανδρίας των κομματικών αξιωματούχων για τη διαχείριση του Κυπριακού, έπαιξε πατριωτικά. Ψήλωσε κατακόρυφα τους τόνους παρουσιάζοντας το κόμμα του: ως την καθαρή φωνή διεκδίκησης στην Ευρώπη. Ως την πολιτική δύναμη που δεν μασά τα λόγια της για την εκ περιτροπής προεδρία, τους εποίκους, τα χρονοδιαγράμματα.

Παρουσίασε το ΔΗΚΟ ως τον θεματοφύλακα των θέσεων αρχών και ζήτησε από τους ψηφοφόρους να στείλουν ένα καθαρό μήνυμα στην Ευρώπη: όχι άλλες πιέσεις, όχι άλλες υποχωρήσεις, όχι άλλα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα.

Ο Μάριος Καρογιάν κατά την παρουσίαση των έξι υποψηφίων ευρωβουλευτών, άφησε υπονοούμενα ότι άλλοι είναι που μασάνε τα λόγια τους, άλλοι είναι που δεν έχουν καθαρές θέσεις.

Άλλοι έλεγαν παλαιότερα άλλα και άλλα λένε σήμερα, ότι άλλα έλεγαν στο λαό και άλλα έπρατταν. Ιδιαίτερη αξία έδωσε φυσικά στο βροντερό όχι στο δημοψήφισμα με επικεφαλής τον Τάσσο Παπαδόπουλο απορρίπτοντας το σχέδιο Ανάν και μίλησε για συνεχή δικαίωση της κομματικής πολιτικής στο εθνικό θέμα, την οικονομία και την ευρωπαϊκή πορεία.

phileleftheros

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3451&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote