Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow «Ναυάγησε» η συζήτηση στη Βουλή
«Ναυάγησε» η συζήτηση στη Βουλή Εκτύπωση E-mail
08.05.09

Απούσης της ΝΔ και του Αρ. Παυλίδη και με τις σταδιακές αποχωρήσεις του ΛΑΟΣ και του ΣΥΡΙΖΑ τερματίστηκε, λίγο μετά τις 8 το βράδυ, χωρίς τη διεξαγωγή ψηφοφορίας

η συζήτηση επί της προτάσεως του ΠΑΣΟΚ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση των άγονων γραμμών (γνωστή και ως «Παυλίδης 2»).

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Δεν μας εκπλήσσει η στάση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού» δήλωσε, συμπληρώνοντας πως «η οριακή πλειοψηφία της κυβέρνησης έχει γίνει ακόμη πιο επισφαλής και ηθικά βεβαρημένη. Τώρα είναι πλειοψηφία 150 βουλευτών, με τη σύμπραξη του κ. Παυλίδη, ο οποίος σέρνει από πίσω την κυβέρνηση του κ. Καραμανλή και η κυβέρνηση κρύβεται πίσω από τον κ. Παυλίδη, γιατί δεν έχει τη δεδηλωμένη της Βουλής και της κοινωνίας».

«Η ΝΔ εμποδίζει με την αποχή της τη διερεύνηση της υπόθεσης και το ΠΑΣΟΚ περιορίζεται στην ανάδειξη των σκανδάλων και όχι στη βαθύτερη διερεύνηση των αιτίων τους» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Σπύρος Χαλβατζής.

«Η αποχώρηση της ΝΔ προσβάλλει βαρύτατα τον κοινοβουλευτισμό» τόνισε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Φώτης Κουβέλης.

«Στη θέση του (του κ. Παυλίδη) θα είχα παραιτηθεί και ας είχαμε μείνει 150» δήλωσε νωρίτερα στο ραδιοφωνικό σταθμό City 99,5 o βουλευτής της ΝΔ Σπήλιος Λιβανός.

«Εχουμε μέσα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα έναν άνθρωπο, η συμπεριφορά του οποίου χαρακτηρίζεται "αποκλίνουσα"» δήλωσε στην ίδια συχνότητα και ο βουλευτής της ΝΔ Μανούσος Βολουδάκης.

Η εμμονή του Αριστοτέλη Παυλίδη να μην παραιτηθεί από τη βουλευτική του έδρα προκαλεί οργή στη Ρηγίλλης, ειδικά μετά τις πληροφορίες του ΕΤ, που φέρουν τον πρώην υπουργό να δηλώνει σε συνεργάτες του: «Θα παραιτηθώ σε κάποια άλλη ζωή». Διαβάστε περισσότερα

«Αναμενόμενη» χαρακτήρισε τη στάση της ΝΔ στη Βουλή για την υπόθεση Siemens, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, καθώς, όπως είπε, «η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για την αλήθεια, αλλά για τη συγκάλυψη».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι κανείς από τη ΝΔ «δεν κατάφερε να πείσει γιατί και πώς μια Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής θα παρεμπόδιζε το έργο της Δικαιοσύνης» και προσέθεσε ότι «ζούμε εβδομάδα συγκάλυψης, που ολοκληρώνεται με την απουσία της πλειοψηφίας από τη δεύτερη "υπόθεση Παυλίδη"».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ είπε, επίσης, ότι «η κυβέρνηση δεν αντέχει άλλη ήττα και δεν ελέγχει την Κοινοβουλευική της Ομάδα».


e=tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3446&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote