Αρχική arrow ΑΛΛΗ ΟΨΗ arrow ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ - ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ
ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ - ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ Εκτύπωση E-mail
07.05.09

Του Σάκη Σερέτη

 
Τελικά όπως αποδείχθηκε περίτρανα με την υπόθεση Παυλίδη, στη χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία, μόνο δημοκρατία δεν μπορούμε πλέον να ισχυρισθούμε ότι έχουμε.
Ίσως ακούγεται λίγο σκληρό σαν έκφραση ,όμως στην αλάνθαστη γλώσσα των αριθμών αποδεικνύεται το αντίθετο.

Όταν 9.000.000 Έλληνες φωνάζουν για την παραπομπή Παυλίδη και η εικόνα απαξίωσης για την πολιτική ζωή του τόπου αποτυπώνεται γλαφυρότατα σε καθημερινή βάση, δεν μπορεί μια ισχνή πλειοψηφία 146 βουλευτών να σιωπά και να γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της, την θέληση αυτών που τους εξέλεξαν.

Η υπόθεση Παυλίδη ανέδειξε την πεπατημένη πολιτική της συγκάλυψης καθώς και την επιτακτική ανάγκη προστασίας, του θερμοκηπίου που εκτρέφει τα φαινόμενα διαπλοκής και διαφθοράς.
Όσον αφορά την αδυναμία απόδοσης ποινικών ευθυνών σε πολιτικά πρόσωπα, θα έλεγα αβασάνιστα και χωρίς περιστροφές, πως οφείλεται στο ισχυρό τείχος προστασίας που προβάλλει ο (ανενεργός πλέον) νόμος περί ευθύνης υπουργών, που ψηφίσθηκε λίγο πριν την κατάρρευση του Πασόκ.
Ο οποίος όμως σε συνδυασμό με τη κομματική χειραγώγηση της δικαιοσύνης, αποδεικνύει καθαρά ότι η Βουλή είναι απρόθυμη να διερευνήσει και να αποδώσει δικαιοσύνη, για τις όποιες ποινικές υποθέσεις των μελών της, ενώ άμα και όταν το επιχειρήσει, υπερισχύουν οι πολιτικοί υπολογισμοί και μια περίεργη διακομματική αλληλεγγύη συγκάλυψης.
Έτσι η κυβέρνηση του «σεμνά και ταπεινά», με την κατά (κομματική) συνείδηση ψήφο των 146 βουλευτών της, απόφυγε τον σκόπελο των πρόωρων εκλογών, οι βουλευτές της παρετείναν την παραμονή τους στα κυβερνητικά έδρανα και ο Αρ. Παυλίδης έχοντας το πασπαρτού της ατιμωρησίας, αποδόθηκε πάλλευκος στην κοινωνία.
Όσον αφορά στην Αξιωματική αντιπολίτευση, μπορεί να επικρίνει με καθημερινές ανακοινώσεις της την δοσολογία πολιτικών υποσχέσεων της Ν.Δ., και να καυτηριάζει την συντήρηση του γαλάζιου θερμοκηπίου σκανδάλων, όμως ουσιαστικά ρίχνει άσφαιρα πυρά σε ένα κόμμα που βρίσκεται σε τροχιά ήττας.
Είναι όμως αναμφισβήτητο γεγονός ότι και οι δικές της επιδόσεις στο μάθημα της διαφάνειας, κρίθηκαν ανεπαρκείς και χαμηλές, ενώ ακόμα μέχρι σήμερα τα σκάνδαλα της δικής της παντοδυναμίας , εξακολουθούν να σφυρίζουν επικίνδυνα στα αυτιά των «κοψοχέρηδων» άλλοτε υποστηρικτών της.
Όλοι τους λοιπόν, έχουν κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένοι με αυτή την εξέλιξη και ας τους μηδενίζει βαθμολογικά ο λαός στο μάθημα της Δημοκρατίας.
Άλλωστε αφού έχουν στα χέρια τους το μαχαίρι και το καρπούζι και ελέγχοντας την στρόφιγγα των εξελίξεων, εξασφαλίζουν μαθηματικά την παραγραφή και την ατιμωρησία, γιατί να τους νοιάζει τι λέει σήμερα ο «κυρίαρχος λαός»;
Αφού μετά την πάροδο του χρόνου όλα θα ξεχαστούν και οι ίδιοι πρωταγωνιστές, θα κληθούν στο όνομα της Δημοκρατίας να υπηρετήσουν το "δημόσιο "συμφέρον, στέλνοντας για ψυχανάλυση τους λίγους που έχουν την ατυχία να θυμούνται….
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3445&Itemid=39

Τελευταία ανανέωση ( 07.05.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote