Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Σύσταση του ΠΟΥ για το μολυσμένο χοιρινό
Σύσταση του ΠΟΥ για το μολυσμένο χοιρινό Εκτύπωση E-mail
06.05.09

Το κρέας από τους χοίρους που έχουν προσβληθεί από τη νέα γρίπη, που προκαλείται από τον ιό H1N1, δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται για κατανάλωση από τους ανθρώπους

προειδοποίησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προσθέτοντας ότι καταρτίζει οδηγίες για την προστασία των εργαζομένων στη σφαγή και την απεντέρωση χοίρων.

Με τη νέα αυτή ανακοίνωση, ο ΠΟΥ παρουσιάζεται πιο επιφυλακτικός από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό για την Υγεία των Ζώων (ΟΙΕ), οι οποίοι έχουν ανακοινώσει ότι οι απαγορεύσεις στις εισαγωγές χοιρινού κρέατος δεν αποτελούν απαραίτητο μέτρο για την προστασία της δημόσιας υγείας, επειδή η νόσος δεν προκαλείται από την κατανάλωση κρέατος και δεν έχει εντοπιστεί σε ιστό νεκρών χοίρων.

Ο ΠΟΥ σημειώνει σήμερα ότι είναι πιθανό ιοί της γρίπης να επιζήσουν της διαδικασίας ψύξης και να εξακολουθούν να υπάρχουν στο κατεψυγμένο κρέας, όπως και στο αίμα.

«Το κρέας από άρρωστους χοίρους ή χοίρους που βρέθηκαν νεκροί δεν θα πρέπει να υφίσταται επεξεργασία ή να χρησιμοποιείται για κατανάλωση από τους ανθρώπους υπό οποιεσδήποτε συνθήκες», δήλωσε ο Γέργκεν Σλουντ, διευθυντής του Τμήματος Ασφάλειας των Τροφίμων, Ζωονόσων και Τροφιμογενών Νόσων του ΠΟΥ.

Ο Σλουντ συστήνει επίσης προσοχή στο αίμα και στους χυμούς του κρέατος από χοίρους που έχουν προσβληθεί από τον ιό Η1Ν1.

Ο ιός Η1Ν1 της νέας γρίπης Α μεταδίδεται μόνον από άνθρωπο σε άνθρωπο, όχι από τους χοίρους στον άνθρωπο. Ωστόσο η εξάπλωσή του σε όλον τον κόσμο οδήγησε πολλές χώρες να περιορίσουν τις εισαγωγές χοιρινού κρέατος. Μέχρι στιγμής έως και 20 κυβερνήσεις έχουν επιβάλει απαγορεύσεις στις εισαγωγές ζώων και κρέατος από χώρες που έχουν πληγεί από τη νόσο για να αποφύγουν την έκθεση στον ιό. Οι φόβοι αυτοί αυξήθηκαν μετά την ανακοίνωση το Σάββατο από τον Καναδά ότι αγρότης, ο οποίος είχε επιστρέψει από το Μεξικό, μετέδωσε τον ιό σε κοπάδι χοίρων.

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα της νέας γρίπης ανακοίνωσε η Πολωνία, όπως μετέδωσε το Reuters.

Σε 42 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών και σε άνω των 1.000 των ασθενών στο Μεξικό από τον ιό της νέας γρίπης, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας Χοσέ Άνχελ Κόρδοβα.

Οι ΗΠΑ έχουν επίσημα καταγεγραμμένες έως σήμερα 642 περιπτώσεις εμφάνισης του ιού της νέας γρίπης Η1Ν1 με δύο θανάτους, ανακοινώθηκε σήμερα από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης.

Συνολικά σε όλο τον κόσμο έχουν καταγραφεί 1600 περιπτώσεις της ασθένειας σε 23 χώρες.

Αρνητικό είναι το ύποπτο κρούσμα για τη γρίπη των χοίρων σε ένα νεαρό, 21 ετών, στη Ρουμανία, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της χώρας, Άντριαν Στρέινου Κέρσελ.


e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3444&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 06.05.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote