Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Πειρατεία σε γερμανικό πλοίο
Πειρατεία σε γερμανικό πλοίο Εκτύπωση E-mail
06.05.09

Σομαλοί πειρατές κατέλαβαν γερμανικό φορτηγό πλοίο με σημαία της νησιωτικής χώρας Αντίγκουα και Μπαρμπούντα στον Κόλπο του 'Αντεν

ανακοίνωσαν την Τετάρτη η ευρωπαϊκή δύναμη Atalanta, η περιβαλλοντική μη κυβερνητική οργάνωση (ΜΚΟ) Ecoterra International και η κυβέρνηση στην Αντίγκουα και Μπαρμπούντα.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι από τη βάση τους στο Νόρθγουντ, κοντά στο Λονδίνο, ανέφεραν ότι το πλοίο, το οποίο έχει 11μελές πλήρωμα Ρουμάνων, κατελήφθη 120 ναυτικά μίλια βόρεια του λιμανιού Μποσάσο της Σομαλίας.

«Η ναυτική διοίκηση στην Αντίγκουα και Μπαρμπούντα πληροφορήθηκε ότι το MV Victoria, με σημαία της χώρας μας κατελήφθη από οκτώ πειρατές στον Κόλπο του 'Αντεν, την ώρα που κατευθυνόταν στο λιμάνι της Τζέντας στην Ερυθρά Θάλασσα», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ναυτικής αρχής.

Το αμερικανικό Ναυτικό ανέφερε ότι το MV Victoria κατελήφθη την Τρίτη, 75 ναυτικά μίλια νότια των ακτών της Υεμένης, γράφουν το γερμανικό περιοδικό Σπίγκελ και η γερμανική εφημερίδα Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε.

Το πλοίο εκτελούσε δρομολόγιο για λογαριασμό γερμανικής ναυτιλιακής εταιρίας και μετέφερε 10.000 τόνους ρυζιού, σύμφωνα με την 'Ενωση Ναυτικών Ανατολικής Αφρικής, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες όλα τα μέλη του πληρώματος είναι καλά στην υγεία τους.

Άλλες τρεις απόπειρες πειρατείας σε πλοία στον Κόλπο του 'Αντεν σημειώθηκαν την Τρίτη, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Σπίγκελ.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3440&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote